SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen vloer in combinatie met een donkere houten keuken

Wat gaat beton storten kosten?

Kies jij voor een gevlinderde betonvloer? Geweldige keuze! Maar je bent vast ook benieuwd: wat gaat beton storten kosten? Of je nu nog moet beginnen met (ver)bouwen of al een eind bent, we begrijpen helemaal dat je graag een begroting maakt. Daarom geven we je concrete prijzen én een prijsvoorbeeld, zodat je rekening kunt houden met de prijs van jouw gevlinderde betonvloer.

Wij werken met verschillende pakketten voor gevlinderde betonvloeren. Je hebt namelijk meerdere opties wanneer je beton laat storten:

  • Basis beton, energiezuinig beton en/of krimparm beton.
  • De natuurlijke kleur van beton (afhankelijk van natuurlijke ingrediënten zoals zand) of kleurpigmenten toevoegen.
  • Zelf impregneren (zonder garantie) of ons laten impregneren.

Heb je liever direct een prijs voor jouw situatie? Vul onze rekentool in en ontvang binnen een paar minuten een prijsindicatie in je mailbox!
Prijsindicatie berekenen

Beton storten kosten: de drie pakketten

Ons starttarief is gebaseerd op 65 m². Het starttarief is: € 5.725,- incl. btw

Pakket AEnergiezuinige en krimparme gevlinderde woonbeton vloer, inclusief kleurpigmenten en impregneren
€134,45 per m2 inclusief btw 

Pakket BBasis gevlinderde woonbetonvloer, inclusief kleurpigmenten, zonder impregneren
€100,45 per m2 inclusief btw

Pakket CBasis gevlinderde woonbeton vloer, zonder kleurpigmenten en zonder impregneren
€87
,95 per m2 inclusief btw

Je ziet dat in de drie pakketten de verschillende opties naar voren komen bij de kosten van beton storten. We lichten ze nog even toe.

alternatief gietvloer, eethoek, eettafel, zwarte keuken, keukeninspiratie, gevlinderde betonvloer, steensmuur

Energiezuinige en krimparm beton

Om te beginnen kun je kiezen uit basis beton of de energiezuinige en/of krimparme variant. De prijs van beton storten is afhankelijk van jouw keuze. Energiezuinig beton houdt nog beter de warmte van de vloerverwarming vast en krimparm beton vermindert de kans op scheuren in de vloer. Vermindert. Beton is en blijft een natuurproduct en de kans op scheuren blijft altijd aanwezig.

Scheuren in een gevlinderde betonvloer

Als je dat wilt, vullen wij eventuele scheuren op. We geven hier tien jaar garantie op en doen dit de eerste keer na ongeveer een jaar. Waarom? De binnen- en buitentemperatuur maar vooral de vloerverwarming is van invloed op hoe de vloer werkt en na een jaar zijn alle seizoenen en daarmee ook de verschillende standen vloerverwarming, aan bod geweest. Uiteraard kun je eventuele scheuren ook niet repareren. Maar scheuren herstellen houdt de betonvloer wel hygiënischer. Het is een mooie, natuurlijke eigenschap van de gevlinderde betonvloer!

Bekijk alle opties in onze showroom in Opheusden

In onze showroom kun je trouwens voorbeelden van alle opties bekijken. Je ziet hoe een gevlinderde betonvloer er na langere tijd uitziet en je ziet voorbeelden van opgevulde en niet opgevulde scheuren. We verklappen alvast: wij vinden dat een gevlinderde woonbeton vloer er met de jaren alleen maar mooier op wordt!
Afspraak maken

Kleurpigmenten

Wat gaat beton storten kosten als je de kleur van je gevlinderde betonvloer zelf kiest? En uit welke kleuren kun je eigenlijk kiezen? Een betonvloer heeft van nature een grijze of meer gele kleur die bepaald wordt door de natuurlijke ingrediënten in de betonmix. Zoals de kleur van het zand. Zand is de ene keer wat grijzer en de andere keer wat geler. Je kunt je voorstellen dat geler zand ook een gelige gloed geeft in de vloer.

Omdat wij geen invloed hebben op onder andere het zand dat in de betonmix terechtkomt, is het dus afwachten hoe de kleur van je betonvloer wordt. Ga je voor een natuurlijke look en maakt het je niet uit of het nu geliger of grijziger wordt? Dan kun je gaan voor Pakket C.

Welke kleur betonvloer wil jij?

Wil je graag zeker weten dat je gevlinderde betonvloer een bepaalde kleur heeft? Maak dan gebruik van onze kleurpigmenten in grijze en zandkleurige tinten. Je kunt ook kleurpigmenten mixen. Een veel gekozen optie is bijvoorbeeld 50% middengrijs en 50% donkergrijs. Door twee kleuren te gebruiken ontstaat een mooi gewolkt effect. Wil je de kleur zelf kiezen? Ga dan voor Pakket A of B.

Impregneren

De derde optie die de betonvloer kosten beïnvloedt is het impregneren. Het impregneermiddel is transparant en mat en beschermt de vloer. Heb je ervaring met impregneren en wil je kosten besparen dan kun je het impregneermiddel zelf aanbrengen. Let er wel op dat we dan geen garantie bieden op de impregneerbehandeling. Die krijg je wel wanneer wij de betonvloer impregneren.

beton storten kosten, vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Beton storten kosten: minder dan 65 m²

Wanneer je de prijzen bovenaan onder ‘Beton storten kosten’ bekeken hebt, zie je dat de prijzen gelden vanaf 65 m2. Onder de 65 m2 hanteren we een vaste prijs van €5.725,00 voor basisbeton, zonder kleurpigmenten en zonder impregneermiddel.

Misschien is het dus de overweging waard om een ruimte extra mee te nemen wanneer je minder oppervlakte hebt. Wist je bijvoorbeeld dat we ook betonnen terrassen en betonnen opritten maken? Het kan een prachtige eenheid vormen wanneer je de vloer buiten door laat lopen.

Beton storten kosten: een prijsvoorbeeld

Je hebt ondertussen heel wat cijfers voorbij zien komen. Misschien heb je al snel gerekend wat een betonvloer in jouw situatie en met jouw wensen kost. Zo niet, we geven je graag een prijsvoorbeeld van de kosten van beton storten.

Betonvloer van 70 m2

Gevlinderde betonvloer, zonder kleur en zonder impregneren: 70 x €87,95 = €6.156,50
Gevlinderde betonvloer, met kleur: 70 x €100,45 = €7.031,50
Energiezuinig en krimparm woonbeton, inclusief kleur en inclusief impregneren: 70 x €134,45 = €9.411,50

Beton storten kosten: liever een prijs op maat?

Wil je graag een specifieke prijs voor jouw situatie? Bijvoorbeeld voor een gevlinderde betonvloer inclusief vloerverwarming en/of inclusief het leggen van isolatie? Bel of mail ons gerust even dan kun je rekenen op een snel antwoord!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.