SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonafwerking

Betonvloer storten

Betonvloeren, je komt ze niet alleen meer tegen in de industrie maar ook in woningen en winkels. Zoals het onderwerp van deze blog bekend maakt, worden betonvloeren gestort. Misschien leeft bij jou de vraag wel of je dit zelf kunt doen of dat een gespecialiseerde partij dit moet uitvoeren. In dit blog willen wij je iets meer vertellen over het storten van een betonvloer en over de werkwijze die daarbij komt kijken.

Betonvloer storten binnen

Voordat beton gestort kan worden is de voorbereiding erg belangrijk. Allereerst maken we de vloerverwarming gereed. Wanneer dit klaar is leggen we de wapeningsnetten. Voordat we daadwerkelijk de betonvloer storten plakken we de wanden af. Dit doen we om te voorkomen dat het beton spetters achterlaat op uw muur. En daarnaast voorkomt het beschadigingen.

betonvloer gevlinderd, gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer, kosten betonvloer storten

Betonvloer storten buiten

Betonvloeren storten wij ook buiten. Denk eens aan een prachtig betonnen terras of een oprit van beton. Hierbij is het uitzetten van de maten, het grondwerk en het stellen van bekisting essentieel voordat we de betonvloer storten. We starten met het aanbrengen van folie. Deze folie in combinatie met de bekisting zorgt voor een bak waar het beton in wordt gestort. Hierna leggen we de wapening. Betonvloeren storten wij buiten altijd onder afschot, zodat het regen-water minder snel op het beton blijft staan maar aan de juiste kant van het terras of de oprit weg kan.

Storten van het beton

Wij bestellen het beton bij een plaatselijke betoncentrale. Wij geven de gewenste samenstelling van het beton door aan de betoncentrale. Deze samenstelling is afhankelijk van het weer en de plaats waar wij op die dag de betonvloer storten. Denk hierbij aan een woning of garage of aan binnen of buiten.

Eenmaal op locatie verplaatsen wij het beton vanuit de betonwagen naar de plek waar de vloer moet komen. Dit gebeurt door middel van een betonpomp. De betonpomp pompt het beton door middel van een slang naar de juiste plek. Het beton moet nu eerst vlak gelegd worden met een dabber (een rei met een lange steel). Het afschot bepalen we door middel van een afschotlaser. Daarna werken we het beton af.

Na het storten van het beton

Wanneer de betonvloer gestort is, is deze nog niet klaar. Nadat de vloer vlak is gemaakt wachten we tot deze droog genoeg is om de vloer af te werken. Het afwerken van het beton wordt ook wel vlinderen genoemd. Dit gebeurt met machines met wieken die hard ronddraaien over de vloer. Door deze bewegingen ‘schuren’ we de grove delen van de vloer naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Door te vlinderen creëren we een sterk verdichte toplaag. Deze toplaag zorgt voor de juiste uitstraling van de vloer.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Klik hier om meer te lezen over het afwerken van de betonvloer.

Kom bij ons langs!

Bij ons in de showroom vertellen wij je graag meer over alle mogelijkheden rondom het storten en afwerken van de betonvloeren. Neem contact op en plan een afspraak in. Graag vooraf een prijsindicatie ontvangen? Klik dan hier.