SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Keuken met een gevlinderde woonbetonvloer in Lochem

Soorten betonvloeren: de verschillen

Ben jij op zoek naar een beton- of betonlook vloer, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Gevlinderde betonvloeren, constructieve betonvloeren, woonbeton vloeren, monolitisch afgewerkte betonvloer en betonlook vloeren. Dit zijn een aantal termen die je ongetwijfeld tegen bent gekomen in jouw zoektocht naar een betonvloer. Wil je graag weten hoe het zit met al die soorten betonvloeren en verschillende namen? Je leest het in dit artikel!

Geen zin om te lezen maar wil je wel graag meer weten over de soorten betonvloeren? Neem contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom in Opheusden.

Twee soorten betonvloeren

We beginnen om de betonvloer in twee soorten te splitsen. Je zult denken, maar twee? Ja! We beginnen met twee verschillende soorten betonvloeren. Onder deze twee soorten vallen weer andere soorten vloeren!

De verdeling is als volgt:

Met deze informatie over de dikte kun je al een eerste selectie maken welke vloer in jouw situatie past.

Keuken in Schagen met een gevlinderde betonvloer

Soorten betonvloeren: de échte betonvloer

Echte betonvloeren noemen wij gevlinderde betonvloeren. Hier begint ook meteen de verwarring. Dat komt omdat er verschillende namen gebruikt worden voor hetzelfde product. Een monolitisch afgewerkte betonvloer, een gepolierde betonvloer of een gevlinderde betonvloer. Verschillende namen voor hetzelfde product.

Een échte betonvloer is minimaal 7 centimeter dik, keihard, stoer, robuust en levendig. Het is een echt natuurproduct. Door het vlinderen ontstaan er kleurschakeringen in de vloer. Door de temperatuurwisselingen en werking van de vloer kan een betonvloer scheuren. Deze eigenschappen maken deze vloer uniek en karakteristiek.

Kun jij de hoogte van de gevlinderde betonvloer niet kwijt, of is deze vloer te robuust voor jou? Kijk dan eens naar de betonlook vloeren!

Gevlinderde betonvloer in een stoer interieur

Soorten betonvloeren: de betonlook vloer

Een betonlook vloer is een algemene naam voor verschillende vloeren. Zo heb je misschien al wel eens gehoord van een beton ciré vloer, een Italiaanse betonlook vloer of een PU gietvloer. Maar wat is een beton ciré? En wat zijn de verschillen tussen een Italiaanse betonlook vloer of een PU gietvloer? We leggen het je uit:

De beton ciré vloer

De beton ciré vloer is een robuuste vloer. Beton ciré heeft structuur, lakken we mat af en kan wel tegen een stootje. Het grote voordeel van beton ciré? Dat het perfect in jouw woning past. Waarom? Beton ciré is er in elke RAL- en NCS-kleur en je kiest zelf hoe druk of rustig de uitstraling van jouw beton ciré vloer wordt. Wil jij meer weten over deze vloer?

Lees meer over: Beton ciré vloeren

De Italiaanse betonlook vloer

Ben je op zoek naar een vloer die zoveel mogelijk lijkt op een gevlinderde betonvloer? Dan is de Italiaanse betonlook vloer de perfecte keuze voor jou!

De Italiaanse betonlook vloer is een dunne vloerafwerking die onder andere bestaat uit cement, een bestanddeel dat ook gebruikt wordt om beton te maken. En net als bij een betonvloer, vlinderen we de Italiaanse betonlook vloer ook. Dit zorgt voor het bekende gewolkte effect dat ook een betonvloer zijn karakteristieke uitstraling geeft.

Lees meer over: Italiaanse betonlook vloeren

De PU gietvloer

Ben jij niet zo weg van een robuuste vloer maar vind je een naadloze vloer wel te gek? Dan is de PU gietvloer vast wat jij zoekt! Een PU gietvloer wordt gekenmerkt door een strak, egaal en modern design. Ook de PU gietvloer kan in elke RAL- en NCS- kleur.

Kun je niet kiezen welke kleur jij graag wil? PU gietvloeren maken we ook in twee kleuren. De zogenoemde ‘woonbeton’ of ‘betonlook’ variant. Hiermee is niet alleen je keuzestress opgelost maar ontstaat er ook een structuur in de vloer.

Lees ook: 4x een beton- of betonlook vloer in je woonkamer

Samen de keuze voor jouw vloer maken?

Wil jij graag uitgebreid en passend advies zodat je een weloverwogen keuze kunt maken? Maak dan een afspraak in onze showroom! Onze adviseurs staan voor je klaar en luisteren naar jouw situatie en woonwensen. Op basis van dit gesprek maken we een passen voorstel. Zien we je snel?
Afspraak maken!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.