SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde woonbeton vloer

Soorten betonvloeren: de verschillen

Ben jij op zoek naar een betonvloer of een betonlook vloer, maar zie je ook door de bomen het bos niet meer? Gevlinderde betonvloeren, monolitisch afgewerkte betonvloeren, constructieve betonvloeren, woonbeton vloeren, betonlook vloeren. Zomaar een aantal termen die je ongetwijfeld tegenkomt in jouw zoektocht naar dé betonvloer voor jou. Verwarrend hè? Wil jij nu wel eens weten hoe het zit met al die soorten betonvloeren en benamingen? Lees dan deze blog voor een les soorten betonvloeren.

Geen zin om te lezen maar wil je wel graag meer weten over de soorten betonvloeren? Neem contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom in Opheusden.

Twee soorten betonvloeren

Als we helemaal starten bij het begin splitsen we de soorten betonvloeren op in twee. Wat, maar twee? Ja, we beginnen met twee. Maar onder deze twee categorieën vallen weer verschillende andere soorten vloeren.

De verdeling is als volgt. Het is of een échte betonvloer waar we spreken over centimeters. Zo is onze gevlinderde woonbeton vloer minimaal 7 centimeter dik. Of je hebt het over een betonlook vloer. Een betonlook vloer heeft een dikte van slechts enkele millimeters. Nu je deze verdeling weet kun je al veel beter filteren welke vloer aansluit bij jouw woonsituatie- en wensen.

Soorten betonvloeren: de échte betonvloer

Echte betonvloeren noemen wij gevlinderde betonvloeren. Maar de verwarring ontstaat doordat er verschillende benamingen zijn voor hetzelfde product. Zo zijn monolitische afgewerkte betonvloeren, gepolierde betonvloeren en gevlinderde betonvloeren exact hetzelfde.

De échte betonvloer is keihard, stoer, robuust en levendig. Een echt natuurproduct. Door het vlinderen ontstaan er kleurschakeringen en door de temperatuurwisselingen en werking van de vloer kan een betonvloer scheuren. Juist deze kleurschakeringen en eventuele scheurtjes geven hét karakter aan jouw betonvloer.

Kun je de hoogte van een gevlinderde betonvloer niet kwijt of is deze vloer jou net iets te robuust? Gelukkig zijn er dan meer mogelijkheden namelijk: de betonlook vloeren.

soorten betonvloeren, gevlinderde betonvloer keuken

Soorten betonvloeren: de betonlook vloer

De betonlook vloer is een algemene naam waar we verschillende vloeren onderbrengen. Zo heb je misschien al wel eens gehoord van een beton ciré vloer, een cementgebonden gietvloer of een PU gietvloer. Maar wat is een beton ciré vloer of wat zijn de verschillen tussen een cementgebonden gietvloer of een PU gietvloer? Lees je verder? Dan leggen we het je uit.

De beton ciré vloer

De beton ciré vloer is van de betonlook vloeren de meest robuuste. Beton ciré heeft structuur, lakken we mat af en kan wel tegen een stootje. Het grote voordeel van beton ciré? Dat het perfect in jouw woning past. Waarom? Beton ciré is er in elke RAL- en NCS kleur en je kiest zelf hoe druk of rustig de uitstraling van jouw beton ciré vloer wordt. Wil jij meer weten over deze look-a-like betonvloer? Lees hier meer over beton ciré.

De cementgebonden gietvloer

De naam zegt het al: een gietvloer op basis van cement. Een klein beetje strakker dan de beton ciré vloer maar wel nog met een kleine structuur. Het verschil ten opzichte van de beton ciré vloer? De cementgebonden gietvloer is iets gladder en glimt iets meer. De overeenkomst? Dat je ook deze vloer in elke RAL- en NCS- kleur kunt kiezen! Denk je dat de cementgebonden gietvloer en jij wel eens een match kunnen zijn? Klik hier om alles te weten te komen over de cementgebonden gietvloer.

De PU gietvloer

Ben jij niet zo weg van een robuuste vloer maar vind je een naadloze vloer wel te gek? Dan is de PU gietvloer vast wat jij zoekt! Een PU gietvloer wordt gekenmerkt door een strak, egaal en modern design. Net als de andere betonlook vloeren is de PU gietvloer ook te kiezen in elke RAL- en NCS kleur.

Kun je niet kiezen welke kleur jij graag wilt? PU gietvloeren maken we ook in twee kleuren. De zogenoemde ‘woonbeton’ of ‘betonlook’ variant. Hiermee is niet alleen je keuzestress opgelost maar ontstaat er ook een structuur door het mengen van de door jou twee gekozen kleuren.

Wil je uitzoeken of PU precies is wat je zoekt? Lees hier meer over PU gietvloeren.

beton ciré vloer kosten

Lees ook: 4x een beton- of betonlook vloer in je woonkamer

Samen de keuze voor jouw vloer maken?

Wil je graag uitgebreider en passend advies om een weloverwogen keuze te maken? Plan dan een afspraak bij ons in de showroom in Opheusden. Onze adviseurs staan voor je klaar en kijken met welke vloer jij dé perfecte match bent. Op basis van dit gesprek maken we een passend voorstel naar aanleiding van jouw keuze. We hopen je snel te ontmoeten in Opheusden, van harte welkom!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.