SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer pu vloer

PU gietvloer prijs, kenmerken en kleuren

Een PU gietvloer is een prachtige, naadloze designvloer van maar een paar millimeter dik. Deze betonlook vloer heeft veel gunstige kenmerken. Hij is waterdicht, gaat goed samen met vloerverwarming, is te maken in elke RAL- en NCS-kleur en is te realiseren in een betonlook. Wanneer je verder scrolt, lees je hoe we een PU gietvloer maken en wat de PU gietvloer prijs is.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een betonlook vloer op basis van het kunststof polyurethaan. Dit is een materiaal dat voor ontzettend veel producten en toepassingen wordt gebruikt. Van matrassen tot schoenzolen en van het interieur van je auto tot vloeren.

Het is niet zo gek dat zoveel producten polyurethaan bevatten. PU heeft namelijk veel praktische kenmerken. Bij een PU gietvloer zorgt de kunststof ervoor dat de vloer sterk en waterdicht is. Ook is het licht elastisch, waardoor de kans op scheuren minder groot is.

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Geen koude voeten met een PU vloer

Het materiaal is zachter dan bijvoorbeeld cement voor een cementgebonden gietvloer of een betonvloer. Dit maakt de vloer ook heel geschikt voor badkamer en slaapkamers. Een PU gietvloer voelt door de zachtheid heel comfortabel en niet koud aan.

De relatieve zachtheid van het materiaal zorgt er tegelijk voor dat het niet volledig krasvast is. We raden daarom altijd aan goede beschermvoetjes onder meubels te plaatsen en schoon- en droogloopmatten te plaatsen bij buitendeuren.

De uitstraling van de vloer

Genoeg informatie over het materiaal. Hoe ziet een PU-vloer eruit? Een PU gietvloer is een moderne, strakke afwerkvloer van een paar millimeter dik. Deze gietvloer is te realiseren in alle RAL- en NCS-kleuren. Net als bij een verfkleur voor op de muur kun je dus alle kanten op met de kleur van een PU gietvloer.

Betonlook vloer

Ben je op zoek naar een gietvloer met de uitstraling van een betonvloer? Bij een PU gietvloer is het mogelijk een gewolkt effect te creëren door twee kleuren te mengen. Neem bijvoorbeeld een lichtgrijze en donkergrijze tint. Wanneer we de vloer in deze twee kleuren maken zorgt de uitstraling voor een betonlook.

PU gietvloer in de badkamer, woonkamer en slaapkamer

Een PU gietvloer is niet alleen mooi, maar heeft ook veel functionele eigenschappen. Daardoor is de vloer geschikt voor elke ruimte in huis. Van woonkamer tot keuken en van slaapkamer tot wc. Het materiaal is 100% waterdicht en daarom kan de PU gietvloer tot in het douchegedeelte van de badkamer doorgelegd worden. Dit is bij andere gietvloeren niet het geval.

PU gietvloer met vloerverwarming

Een PU gietvloer is zoals gezegd heel geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamer of badkamer. Ook zonder vloerverwarming voelt deze vloer namelijk niet koud aan. Maar natuurlijk is het in de winter heerlijk als de vloer extra warm aanvoelt. Wil je graag vloerverwarming? Dat kan uitstekend met een PU gietvloer! Het materiaal laat de warmte goed door en is door de elasticiteit wat minder gevoelig voor scheuren dan bijvoorbeeld een betonvloer.

Zo maken we de vloer

Een PU gietvloer bestaat uit verschillende lagen:

  • Egaline en een epoxy schraplaag
  • Gietmengsel
  • Twee laklagen

We maken elke laag op één dag. Dat betekent dat we de PU gietvloer in totaal in vier dagen maken.

PU gietvloer prijs

Ben je net als wij enthousiast over de looks en de praktische eigenschappen van een PU gietvloer? Dan wil je natuurlijk ook weten waar je qua kosten aan kunt denken. Grofweg liggen de prijzen van een PU gietvloer van 100 m2 rond de €96,00 per m2.

Naast het aantal vierkante meters is de totaalprijs van meer factoren afhankelijk. Daarom ontwikkelden we een handige rekentool waarmee je de PU gietvloer prijs voor jouw situatie kunt berekenen. Het invullen van de rekentool is natuurlijk geheel vrijblijvend.
Rekentool

Wil je de prijzen graag vergelijken met de cementgebonden gietvloer, metallic gietvloer of minerale gietvloer? Bekijk dan eens onze pagina over de kosten van verschillende gietvloeren.

Leestip: Gietvloer keuken: lekker uitgebreid koken op een praktische vloer

PU gietvloer showroom

Wil je de PU gietvloer graag komen bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom waar je de vloer kunt vergelijken met andere gietvloeren, maar ook met andere soorten betonlook vloeren zoals Italiaans betonlook of beton ciré. Daarnaast zie je in onze showroom ook meerdere voorbeelden van gevlinderde betonvloeren. Zien we jou binnenkort?
Afspraak maken