SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

pu gietvloer interieur, interieur gietvloer

PU gietvloer kleuren: uni-kleur of betonlook?

Zodra je je verdiept in de wereld van gietvloeren kom je veel verschillende mogelijkheden tegen. Gietvloeren met één kleur, gietvloeren met meerdere kleuren, gietvloeren die in elke kleur te verkrijgen zijn tot aan gietvloeren waarbij je kunt kiezen uit een paar kleuren. Hoog tijd om je meer te vertellen over de kleuren van, in dit geval, de PU gietvloer.

woonbeton of gietvloer

Wat is een PU gietvloer?

Voordat we je verder wegwijs maken in de wereld van kleuren voor een gietvloer vertellen we je eerst nog wat meer over de PU gietvloer. PU staat voor polyurethaan en polyurethaan is een kunststof. De PU gietvloer wordt dus gemaakt op basis van kunststof. Deze naadloze en strakke vloer is maar een paar millimeter dik en kan in bijna elke woning (of ander pand) gelegd worden én in elke ruimte. Zelfs in de badkamer.

Een PU gietvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming en ook zonder vloerverwarming voelt een PU gietvloer nooit koud aan. Dit komt omdat een PU gietvloer de temperatuur overneemt van de ruimte. Dat is handig! En dat maakt de PU gietvloer ook meteen perfect voor een bovenverdieping.

Er zijn twee soorten PU gietvloeren. Alifatische gietvloeren en aromatische gietvloeren. Het verschil zit ‘m in prijs én kwaliteit. De aromatische gietvloer is goedkoper, maar die verkleurt in verloop van tijd. Daarom gebruiken wij altijd de alifatische gietvloer. Dit type gietvloer is wat duurder maar gaat wel langer mee én is UV- bestendig.

PU gietvloer in één kleur: strak en egaal

Een PU gietvloer is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur. Behalve de metallic- en parelmoer tinten. Dat betekent dus dat er volop keuze is om jouw droomvloer te realiseren. De meest gekozen kleuren zijn grijs- en zandtinten omdat die kleuren het meest neutraal zijn én het meest lijken op een beton- of betonlook vloer. Wil jij nog meer een betonlook creëren met jouw PU gietvloer? Denk dan eens aan het combineren van twee kleuren. Daarover lees je hieronder meer.

PU gietvloer in twee kleuren: betonlook of woonbeton

De kleuren van de PU gietvloer kun je ook mengen met elkaar. Door het mengen van twee kleuren ontstaat er een tekening in de gietvloer. Dit oogt wat minder steriel en wat levendiger. Een PU gietvloer met twee kleuren wordt ook vaak betonlook gietvloer of woonbeton genoemd.

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Gietvloeren vergelijken?

We begrijpen heel goed dat je eerst de gietvloeren wilt zien en voelen voordat je een keuze maakt. Door gietvloeren te bekijken krijg je meer gevoel bij de vloer en kun je ze beter met elkaar vergelijken. Daarom hebben wij in onze showroom verschillende beton- en betonlook vloeren. Om jou de beste keuze te laten maken. Samen met het advies van één van onze specialisten. Ben je benieuwd? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Maar wat kost een PU gietvloer?

We kunnen ons ook voorstellen dat je eerst wilt weten wat een gietvloer nu kost voordat je langskomt in onze showroom. Om je een zo realistisch beeld te geven hebben wij een rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters en het type vloer en klik op verzenden. Vervolgens ontvang je (bijna) direct een e-mail met de richtprijs voor jouw droomvloer!
Richtprijs opvragen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.