SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Kosten gietvloer

Als u op zoek bent naar of gekozen hebt voor een gietvloer is het fijn om een indicatie van de prijs te hebben. Daarom vertellen we graag wat onze prijzen zijn en hoe ze opgebouwd zijn. Daarnaast vindt u hier wat voorbeelden van de kosten van een gietvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer is naast een heel mooie vloer ook een praktische vloer. De vloer is maar een paar millimeter dik en kan ook over een tegelvloer aangebracht worden. Daarnaast vormt een gietvloer een heel goed duo met vloerverwarming. Ook is de vloer makkelijk in onderhoud, uitvoerbaar in veel verschillende kleuren en ook geschikt voor op een verdiepingsvloer.

Hoe zijn de kosten van een gietvloer opgebouwd?

Wat goed is om te weten bij de aanschaf van een gietvloer is dat we een minimum ordertarief hanteren. Bij de gietvloer is dit gebaseerd op de prijs van 25 m2. Wilt u een vloer die qua oppervlakte kleiner is dan zou u dus het bedrag voor 25 m2 betalen.

Daarnaast werken we met staffelprijzen. Dus hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe gunstiger de prijs per vierkante meter.

Het laatste is dat we in sommige gevallen reiskosten rekenen. Een gietvloer is opgebouwd uit vier tot zes verschillende lagen, waarbij we steeds één laag per dag kunnen aanbrengen. Dit betekent dat we ook vier tot zes keer heen en weer rijden. Woont u buiten een straal van 50 kilometer van Opheusden dan rekenen we hiervoor reiskosten variërend van 575,- tot 850,- afhankelijk van het aantal kilometers.

Kosten minerale gietvloer

Tijd om de kosten van de verschillende gietvloeren op een rij te zetten. Te beginnen met de minerale gietvloer. Die bestaat, zoals de naam al duidelijk maakt, uit mineralen. Deze vloer geeft een strak resultaat. En het mooie is dat deze vloer in alle RAL- en NCS- kleuren verkrijgbaar is.

De prijs van een minerale gietvloer bestaat uit drie onderdelen:

 • Egaline;
 • Epoxyprimer;
 • De gietvloer en laklagen;

De egaline en epoxyprimer zijn nodig om een vlakkere ondervloer te maken met een goede hechting.

De kosten van de verschillende onderdelen bij 100 m2:
Egaline: €20,95 per m2
Epoxyprimer: €12,45 per m2
Gietvloer: €79,95 per m2

Totaal: 113,35 per m2

Cementgebonden gietvloeren betonlook vloeren

Kosten cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is een betonlook vloer die ook het meeste weg heeft van een betonvloer qua hardheid. Deze vloer is in zes natuurlijke tinten te krijgen: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur.

Bij de cementgebonden gietvloer is, net als bij de minerale gietvloer, ook egaline en epoxyprimer nodig voor de ondervloer.

De kosten van een cementgebonden gietvloer van 100 m2 zijn als volgt:
Egaline: €20,95 per m2
Epoxyprimer: €12,45 per m2
Gietvloer: €89,95 per m2

Totaal: €123,35 per m2

gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

 Kosten PU gietvloer

De PU gietvloer is de meest comfortabele gietvloer op blote voeten of sokken van de vier soorten die we verkopen. Het kunststof polyurethaan vormt de basis voor deze vloer. De PU gietvloer is in alle RAL- en NCS- kleuren verkrijgbaar én deze vloer is als enige gietvloer ook geschikt voor in de badkamer.

Bij de PU gietvloer is epoxyprimer bij de prijs inbegrepen, maar het egaliseren van de vloer niet en daarvoor is andere egaline nodig dan bij de andere gietvloeren. De prijsopbouw bij 100 m2 is als volgt:
Egaliseren: €20,95 per m2
Gietvloer €107,00 per m2

Totaal: €127,95 per m2

pu gietvloer kosten

Kosten metallic gietvloer

Een metallic gietvloer is een vloer met een gevlamde afwerking die wat weg heeft van de structuur van marmer. Deze vloer is verkrijgbaar in acht kleuren, waaronder twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee terracottatinten:

 • Chartreux;
 • Marrone;
 • Aurum;
 • Cobre;
 • Venato;
 • Siena;
 • Menta;

Bij deze vloer egaliseren we standaard. Bij 100 m2 zijn de kosten van deze gietvloer dus inclusief egaline €150,90 per m2.

gietvloer prijs berekenen

Het prijskaartje van een gietvloer

Samengevat variëren de prijzen per m2 van €90,00 tot €200,00 en daarbij is het volgende goed om te weten:

 • We werken met staffelprijzen;
 • Er is een minimum ordertarief;
 • Buiten een straal van 50 kilometer buiten Opheusden komen er reiskosten bij.

We hopen dat u een duidelijk beeld hebt van de kosten van een gietvloer. Wanneer u een advies op maat wilt, kunt u natuurlijk altijd het beste even contact op nemen of langskomen in onze showroom. Laat van tevoren even weten dat u langskomt, dan zetten we de koffie klaar!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.