SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer glad afwerken

Droomt u van een betonvloer in huis? Zo één die u op Pinterest en in magazines voorbij ziet komen? Dat begrijpen wij wel. Betonvloeren zijn mooi, praktisch, tijdloos én makkelijk schoon te maken. Maar voordat een betonvloer deze eigenschappen heeft is het belangrijk dat we een betonvloer glad afwerken. Hoe we dat doen en welke mogelijkheden hierin zijn: daarover vertellen we u graag meer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat voorafgaat aan het afwerken van betonvloeren

Voordat we u verder gaan op het glad afwerken van betonvloeren vertellen we u in een notendop waar hieraan voorafgaat. Om een betonvloer in huis te realiseren is het belangrijk dat u de zandcement dekvloer weglaat. Een betonvloer leggen we direct op de vloerverwarming en wapening.

Vloer opbouw gevlinderde betonvloer:

Lees meer: Opbouw betonvloer met vloerverwarming

Gevlinderde woonbeton vloer in een verbouwde boerderij

Hoe maken we een betonvloer vlak?

Tijdens het storten van de betonvloer gebruiken we een laser om het beton goed te verdelen. Ook gebruiken we een lange rei om met trillende bewegingen de betonmassa al wat verder te verdichten.  Na het storten is wachten we totdat de betonvloer droog genoeg is om te belopen. Als de betonvloer beloopbaar is beginnen we met vlinderen.

Betonvloer glad afwerken: vlinderen

Voor het glad afwerken van een betonvloer gebruiken we een vlindermachine. Deze machine is benzine aangedreven. Daarom is het belangrijk dat we de ruimte(n) goed kunnen ventileren.

Schuren met een ‘ijzeren plaat’

Bij het vlinderen gebruiken we verschillende onderstellen onder de vlindermachine. We beginnen met een ‘ijzeren plaat’. Met deze ijzeren plaat schuren we grove delen, zoals kiezels, naar beneden. Kleine oneffenheden schuren we eruit en zo houden we een fijne laag over aan de oppervlakte. Tijdens het schuren met deze ijzeren plaat strooien we ook de gewenste kleur in. De kleur vlinderen we in de bovenste laag zodat er een sterke en slijtvaste toplaag op kleur ontstaat.

Lees meer: Betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Vlinderen met het spanenonderstel

Zodra de betonvloer te droog wordt om te schuren wisselen we van onderstel. De ijzeren plaat halen we eronderuit en vervolgens gaan we vlinderen met het spanenonderstel. Het spanenonderstel is een onderstel met vier ‘wieken’. Deze spanen kunnen we in hoogte verstellen. Hoe hoger de spanen, hoe dichter de betonvloer. Met dit onderstel blijven we vlinderen tot het gewenste resultaat is behaald. Het gewenste resultaat: een betonvloer die voldoende is uitgehard en een verdicht, glanzend resultaat heeft.

Betonvloer glad afwerken met een vlindermachine

Betonvloer glad afwerken: polijsten

Nadat een betonvloer is gevlinderd kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer te polijsten. Een betonvloer glad afwerken door polijsten zorgt voor een afwerking die nog duurzamer en sterker is. Maar het polijsten verandert wel de uitstraling van uw betonvloer. Uw betonvloer gaat meer glanzen en/- of er komen kiezels in het zicht. Een peper- en zouteffect zoals wij dat noemen of een terrazzo effect. Het polijsten van betonvloeren gebeurt in een latere fase als uw betonvloer is uitgehard.

Hoe moet je beton impregneren?

Na het vlinderen is een betonvloer voor 85% afstotend voor vuil en vloeistoffen. Om uw betonvloer verder af te werken voor een praktisch en onderhoudsvriendelijk resultaat raden wij aan om uw betonvloer te impregneren.  Het impregneren zorgt ervoor dat uw betonvloer voor 95% afstotend wordt. Na het impregneren is uw betonvloer makkelijk schoon te maken maar niet onderhoudsvrij. Dat betekent dat goed en regelmatig onderhoud nodig is om de vloer in goede conditie te houden.

Lees meer: Gevlinderde betonvloer impregneren: waarom en hoe?

Woonbeton betonvloer in huis woonkamer

Een betonvloer glad afwerken: meer informatie!

Is uw interesse in glad afgewerkte betonvloer gewekt? Bent u op zoek naar meer informatie, wilt u weten wat het kost of wilt u gladde betonvloeren in het echt zien? Neem contact met ons op, we helpen u graag!
Richtprijs: betonvloer glad afwerken Afspraak maken: showroombezoek

Ons meest recente werk