SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betonafwerking

Een betonvloer laten storten: zo gaat het in zijn werk!

Betonvloeren, je komt ze overal tegen. Niet alleen in de industrie maar ook in de woningen en winkels. Zoals je in het onderwerp van dit blog kunt lezen worden betonvloeren gestort. Misschien heb je hier nog wel wat vragen over. In dit blog vertellen wij je iets meer over het storten van een betonvloer en hoe we dat doen!

Betonvloer storten binnen

Voordat we beton storten is de voorbereiding erg belangrijk! Eerst leggen we de vloerverwarming (optie). Daarna leggen we de wapeningsnetten. Ook plakken we de wanden af zodat er geen betonspetters op de muur terecht komen. Tot slot zetten we de foamband (randisolatie) tegen de muur zodat de betonvloer nog kan uitzetten en krimpen. Als deze werkzaamheden zijn afgerond komen we écht je betonvloer storten.

betonvloer gevlinderd, gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer, kosten betonvloer storten

Betonvloer storten buiten

We storten betonvloeren ook buiten! Wat dacht je van een betonnen terras of oprit bijvoorbeeld? Voorafgaand meten we de maten in en stellen we de bekisting. Ook leggen wij de folie op het zandbed. Deze folie in combinatie met de bekisting zorgt voor een ‘bak’ waar wij het beton in storten. Als laatste leggen we de (dubbele) wapening en beginnen we met storten!

De betonvloeren die we buiten storten, storten we onder afschot. Dit afschot passen we toe om te voorkomen dat er regenwater op het beton blijft liggen.

Het storten van de betonvloer

We bestellen het beton bij een plaatselijke betoncentrale. Wij geven onze gewenste samenstelling voor het beton door aan deze centrale. Deze samenstelling is van een aantal zaken afhankelijk.

We zetten deze zaken even op een rijtje:

  • Het weer
  • De plaats
  • De ruimte in huis waar de vloer komt
  • Binnen of buiten vloer

Als de betonwagen bij jou op locatie is, verplaatsen wij het beton naar de plek waar de vloer komt. Het verplaatsen doen we door middel van een betonpomp. Het net gestorte beton leggen we vlak met een dabber. Dit is een rei met een lange steel. Wanneer we afschot toe passen, doen we dit met een afschotlaser. Na deze werkzaamheden en wanneer de vloer al gedeeltelijk gedroogd is, werken wij het beton af!

Na het storten van het beton

Nadat we het beton gestort hebben, is de vloer nog niet klaar. We wachten een tijdje tot de vloer droog genoeg is om afgewerkt te worden. Het afwerken van beton wordt ook wel vlinderen genoemd.

We vlinderen de vloer met vlindermachines. Deze machines hebben wieken die hard ronddraaien over de vloer. Door deze bewegingen ‘schuren’ we de grove delen van de vloer naar beneden. Vervolgens komen de fijne deeltjes bovenop te liggen! Dit creëert een prachtige, sterke en een verdichte toplaag op jouw betonvloer!

Vacature betonvloerenlegger, betonvloerenlegger

Beton storten op kleur

Wil jij een betonvloer met een specifieke kleur? Dat kan! In onze showroom kun je verschillende kleurmogelijkheden zien. Mogelijkheden van de kleuren zijn: Zandkleur, Antraciet, Lichtgrijs en nog véél meer. Ook kun je twee kleuren mengen, dit zorgt voor een nog unieker resultaat. Als je jouw keuze gemaakt hebt strooien we tijdens het afwerken kleurpigmenten in, en vlinderen we deze mee! Op deze manier wordt de gewenste kleur echt in de betonvloer verwerkt. Zo slijt de kleur ook niet meer van de vloer.

Kom vloeren bekijken!

In onze showroom vertellen wij je graag meer over alle mogelijkheden rondom het storten en afwerken van de betonvloeren. Ook kun je hier al onze vloeren, en de kleurenmogelijkheden hiervan, zien en vergelijken. Neem contact met ons op en plan een afspraak in! Zien wij je snel?

Ik wil graag een afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.