SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Douchevloer gieten: een betonvloer of gietvloer in de badkamer voor het ultieme spa-gevoel

Bent u helemaal weg van betonnen vloeren en betonlook vloeren? Dan vraag u zich misschien af: zijn deze vloeren ook toepasbaar op een douchevloer? Goed nieuws! Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een prachtige, karakteristieke douchevloer van beton of met een gietvloer. We vertellen u op deze pagina meer over de douchevloer gieten of storten.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Een betonnen douchevloer of betonlook douchevloer is niet alleen een mooie basis voor uw badkamer, het geeft de ruimte ook gelijk ultieme sfeer! Een douchevloer gieten is daarom voor veel mensen wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan het gewolkte patroon van een gevlinderde betonvloer dat de ruimte gelijk een karakteristieke en ontspannen look geeft.

Daarnaast is een gevlinderde betonvloer of gietvloer door het naadloze karakter heel hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud.

Waterdichte douchevloer gieten

Wanneer u een vloer voor de badkamer uitkiest is er natuurlijk altijd één aspect dat van groot belang is: de douchevloer moet waterdicht zijn en waterdicht afgewerkt worden. Al onze vloeren krijgen in de badkamer een impregneerlaag of laklaag die de vloer waterafstotend maakt. Maar dat maakt niet alle vloeren geschikt voor in het douchegedeelte van de badkamer.

Waarom niet? Stel dat de laklaag beschadigt dan kan dat de waterdichtheid aantasten. Gelukkig zijn er meerdere vloeren die juist uitermate geschikt zijn als douchevloer.

Gevlinderde betonvloer als douchevloer

Bij een vloer voor in het douchegedeelte van de badkamer kunt u kiezen uit een gevlinderde betonvloer of een gietvloer. De gevlinderde betonvloer is heel geschikt, doordat deze vloer geen laklaag krijgt, maar een impregneerlaag. Het verschil is dat een laklaag een aparte laag is en impregneermiddel de vloer zelf een nieuwe eigenschap meegeeft. Het impregneermiddel trekt in het beton en maakt de vloer op die manier bestand tegen water.

Betonvloer impregneren: waarom en hoe?

Kleurmogelijkheden bij een betonvloer in de badkamer

Gaat u voor het rustieke effect van een gevlinderde betonvloer in de badkamer dan is het ook mogelijk om deze betonvloer op kleur te laten maken. Wij werken daarvoor met kleurpigmenten in zandkleur- en grijstinten. Wanneer u een van deze kleuren kiest, of een mengsel van deze kleuren, strooien we de kleurpigmenten in tijdens het vlinderen van de vloer. Zo harden ze mee uit in de toplaag en kan de kleur er niet uit slijten.

Betonvloer op kleur: informatie en inspiratie

Bij een gevlinderde betonvloer is de dikte van de vloer minimaal 7 centimeter, omdat er wapening en eventueel vloerverwarming in komt. Afhankelijk van de ondergrond kan dit ook een minimum zijn van 9 centimeter of 12 centimeter. Hierbij is het belangrijk dat u ook rekening houdt met de douchedrain en het afschot. Dikker is daarom in dit geval meestal beter. U leest er alles over in onze blog over de dikte van een betonvloer.

Douchevloer gieten: een PU gietvloer in de badkamer

Is bij uw douchevloer de dikte van 7 centimeter niet haalbaar, maar wilt u wel heel graag een vloer met een betonlook? Of wilt u misschien een vloer in een bijzondere kleur? Dan kunnen we uw douchevloer gieten. Een gietvloer is een vloer die de look heeft van beton, alleen is een gietvloer maar een paar millimeter dik.

Bij het gieten van een douchevloer inclusief het douchegedeelte werken wij altijd met de PU gietvloer. De PU gietvloer heeft namelijk de ultieme eigenschappen voor een prachtige, waterdichte douchevloer:

  • Maar een paar millimeter dik
  • 100% waterdicht
  • Beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren
  • Naadloos

De PU gietvloer is 100% waterdicht doordat de vloer bestaat uit het kunststof polyurethaan. Wat u ook in het rijtje ziet staan is dat de u bij een PU gietvloer in de badkamer kunt kiezen uit alle RAL- en NCS-kleuren. Dat biedt dus eindeloze mogelijkheden bij het design van uw badkamer.

PU gietvloer met de uitstraling van een betonvloer

Wanneer u graag dicht bij de uitstraling van een betonvloer wilt komen, kunt u kiezen voor twee kleuren. Bijvoorbeeld licht- en donkergrijs. Door deze te mengen ontstaat een gewolkt effect, wat u een beetje kunt vergelijken met een gevlinderde betonvloer.

Wanden van beton ciré

Regelmatig kiezen onze klanten voor een combinatie met beton ciré in de badkamer. Dat snappen we helemaal. Een badkamer met een beton(look) vloer en beton ciré wanden ademen een ontspannen sfeer. Door de natuurlijke en rustieke uitstraling van de materialen waan je je in een luxe spa. Beton ciré wanden zijn net als de PU gietvloer in alle kleuren te maken en dat biedt dus eindeloze mogelijkheden qua design!

Alles over beton ciré in de badkamer

douchevloer gieten, badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

Een douchevloer gieten in uw badkamer

Ziet u uzelf in gedachten al genieten van zo’n prachtige badkamer? Maak per mail of telefonisch een afspraak voor een bezoekje in de showroom! U kunt daar alle verschillende vloeren zien en vergelijken. Hebt u uw droomvloer gevonden? Wie weet komen we dan binnenkort uw douchevloer gieten!
Afspraak maken

Ons meest recente werk