SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

foto beton ciré muren badkamer Willem Designvloeren

Beton ciré badkamer: informatie en inspiratie

Beton ciré in de badkamer heeft veel voordelen: het is niet alleen mooi, maar ook super praktisch. Wil je graag meer weten over deze toepassing van beton ciré? We zetten alle informatie voor je op een rijtje en hebben prachtige voorbeelden van hoe beton ciré de badkamer omtovert tot de ultieme plek om ontspannen te douchen of in bad te gaan.

Beton ciré, letterlijk vertaald gewreven beton, is een prachtige techniek om betonlook aan te brengen. Door betonstuc met een spaan aan te brengen ontstaat een unieke structuur die met meer of minder vegen kan worden aangebracht voor een rustieke tot moderne uitstraling.

Waarom beton ciré in de badkamer?

Waarom beton ciré in de badkamer? Natuurlijk allereerst omdat het buitengewoon mooi is! Maar deze betonlook in de badkamer is ook heel praktisch. Het is helemaal naadloos, waardoor beton ciré makkelijk schoon te maken is. Want als er geen voegen zijn, kunnen ze ook niet vies worden.

Kleur: NCS S4000N

Beton ciré niet op de vloer in het douchegedeelte

Beton ciré kan in de badkamer op zowel wanden als vloeren aangebracht worden, maar het is van zichzelf niet waterdicht. We brengen beton ciré altijd in twee lagen aan op een primer en werken deze betonstuc af met een coating en laklagen. Die coating en laklagen zorgen wél voor een waterdichte afwerking. Toch maken wij geen beton ciré op de vloer in douchegedeeltes. Stel dat er een kleine beschadiging in de coating ontstaat doordat er wat hards op de grond valt, dan kan het water alsnog bij de beton ciré laag komen. Wat wel in het douchegedeelte kan? Een gevlinderde betonvloer of een PU gietvloer.

Hoe maken we deze betonlook?

We noemden al even dat we beton ciré aanbrengen in verschillende lagen. Voordat je beton ciré aanbrengt in de badkamer moet er eerst cementgebonden stuc aangebracht zijn.

  • Primer;
  • Beton ciré in twee lagen;
  • Epoxycoating;
  • Meerdere laklagen.

Tussendoor moeten de lagen steeds drogen. Dat betekent dat je onze beton ciré stukadoors een week lang elke dag over de vloer hebt. Goed om rekening mee te houden in de planning.

Wat kost beton ciré in de badkamer?

Wanneer je graag beton ciré in de badkamer wilt, ben je vast ook benieuwd naar wat dat kost. De prijs voor een vloer van beton ciré, inclusief egaline en epoxyprimer begint bij 99,85 per vierkante meter voor een groot aantal vierkante meters. We gebruiken bij beton ciré staffelprijzen. Dus hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe voordeliger we de prijs per vierkante meter is.

Bij wanden is geen egaline nodig. De prijs per vierkante meter inclusief coating ligt voor een wand rond de € 100,-. Wil jij een prijsindicatie voor beton ciré in jouw badkamer? Maak gebruik van onze rekentool en ontvang binnen no-time een prijs in je mailbox!
Prijs berekenen

Kleur: RAL 7022

Kleuren #inspiratie

Een groot voordeel van beton ciré hebben we nog niet eens genoemd: je kunt kiezen uit alle RAL- en NCS- kleuren. Dat zorgt ervoor dat beton ciré in alle woonstijlen past. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Bekijk dan vooral de beelden hieronder. Van landelijke betonlook tot gedurfd mintgroen.

Lees ook: 6x inspiratie: betonlook badkamer

Kleur: NCS S6000N

mint betonlook kleur

Kleur: RAL 6034

Kom beton ciré bekijken in onze showroom

Heb je nog vragen over beton ciré of wil je beton ciré gewoon in het echt zien? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. Je bent van harte welkom!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.