SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

foto beton ciré muren badkamer Willem Designvloeren

Beton ciré badkamer: informatie en inspiratie

Beton ciré in de badkamer heeft veel voordelen: het is niet alleen mooi, maar ook super praktisch. Wil je graag meer weten over deze toepassing van beton ciré? We zetten alle informatie voor je op een rijtje en hebben een paar prachtige voorbeelden van hoe beton ciré de badkamer omtovert tot de ultieme plek om ontspannen te douchen of in bad te gaan.

Beton ciré, letterlijk vertaald gewreven beton, is een prachtige techniek om betonlook te verwerken. Door het betonstuc met een spaan aan te brengen ontstaat een unieke structuur die met meer of minder vegen kan worden aangebracht voor een rustieke tot moderne uitstraling.

Waarom beton ciré in de badkamer?

Waarom beton ciré in de badkamer? Natuurlijk allereerst omdat het buitengewoon mooi is! Maar deze betonlook in de badkamer is ook heel praktisch. Het is helemaal naadloos, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Want als er geen voegen zijn, kunnen ze ook niet vies worden.

beton ciré wanden, betonlook wanden, beton ciré muur

Beton ciré niet in het douchegedeelte

Beton ciré kan in de badkamer op zowel wanden als vloeren aangebracht worden, maar het is van zichzelf niet waterdicht. We brengen beton ciré altijd in twee lagen aan op een primer en werken het af met lak- en epoxylagen. Die lak- en epoxylagen zorgen ervoor dat het wel waterdicht is. En toch verwerken we beton ciré niet op de vloer in douchegedeeltes. Stel dat er namelijk een kleine beschadiging in de epoxylaag ontstaat doordat er wat hards op de grond valt, kan het water alsnog bij de beton ciré laag komen. Wat wel in het douchegedeelte kan? Een gevlinderde betonvloer of een PU gietvloer.

Hoe wordt beton ciré aangebracht?

We noemden al even dat beton ciré in verschillende lagen wordt aangebracht. Voordat je beton ciré aanbrengt in de badkamer moet er door derden cementgebonden stuc aangebracht zijn.

  • Primer;
  • Beton ciré in twee lagen;
  • Epoxycoating;
  • Meerdere laklagen.

Tussendoor moeten de lagen steeds drogen. Dat betekent dat je onze betonstukadoors een week lang elke dag over de (beton ciré) vloer hebt. Iets om rekening mee te houden bij een eventuele bouwplanning.

Vacature stukadoor beton ciré, stukadoor beton ciré

Wat kost beton ciré in de badkamer?

Wanneer je graag beton ciré in de badkamer wilt, ben je vast ook benieuwd naar wat dat kost. De prijs voor een vloer van beton ciré, inclusief egaline en epoxyprimer begint bij 99,85 per vierkante meter voor een groter oppervlak. We werken namelijk met staffelprijzen. Dus hoe meer vierkante meters, hoe voordeliger we de prijs per vierkante meter kunnen maken.

Bij wanden is egaliseren niet nodig. De prijs per vierkante meter inclusief epoxyprimer ligt voor een wand rond de € 100,-.

Wil jij een prijsindicatie voor beton ciré in jouw badkamer? Maak gebruik van onze rekentool en ontvang binnen no-time een prijsindicatie in je mailbox!

Kleuren #inspiratie

Eén groot voordeel van beton ciré hebben we nog niet eens genoemd: het is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS- kleuren. Dat zorgt ervoor dat je het in alle stijlen kunt invoegen. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Bekijk dan vooral de beelden hieronder. Van landelijke betonlook tot gedurfd mintgroen.

Lees ook: 6x inspiratie: betonlook badkamer

beton ciré wanden, betonlook wanden, beton ciré muur

mint betonlook kleur

En heb je nou nog vragen over beton ciré of ben je er misschien al helemaal zeker van dat dit het wordt? Schroom dan niet om contact op te nemen. We zijn per mail en telefonisch bereikbaar en helpen je graag verder!