SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Dit zijn ze: de PU gietvloer nadelen

Een PU gietvloer is een strakke en egale vloer. Deze vloer geeft een luxe uitstraling in iedere ruimte. Voordat u een PU gietvloer aanschaft, verdiept u zich in de voor- en nadelen. Dat begrijpen wij. Daarom leest u op deze pagina alles over de nadelen van een PU gietvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is een PU gietvloer?

Voordat we de voor- en nadelen van de PU gietvloer noemen, leggen we eerst uit wat een gietvloer precies is.

Een PU gietvloer is een betonlook vloer. Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan, oftewel PU. PU is een kunststof waardoor het een zachter en warmer product is dan bijvoorbeeld een woonbeton vloer. Dit maakt een PU gietvloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld uw slaapkamer of speelkamer. Omdat de vloer de temperatuur van de ruimte aanneemt, stapt u ’s ochtends niet op een koude vloer.

Een PU gietvloer is er in meerdere soorten. Zo is er bijvoorbeeld een aromatische en een alifatische gietvloer. U kunt de voor en nadelen hiervan overwegen. Een aromatische gietvloer is voordeliger, maar verkleurt in de loop van de tijd. Dit is een groot nadeel van deze vloer. Een alifatische gietvloer daarentegen is duurder, maar deze variant is UV- bestendig. Daarom brengen wij in woningen altijd een alifatische gietvloer aan.

pu gietvloer, gietvloer woonkamer, grijze gietvloer, pu gietvloer nadelen

Soorten betonlook vloeren

Naast de PU gietvloer bieden wij meerdere soorten betonlook vloeren aan. Vanzelfsprekend elk met eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan een minerale gietvloer, cementgebonden gietvloer, metallic gietvloer of beton ciré. Een cementgebonden gietvloer gieten we, net als een PU gietvloer in de desbetreffende ruimte. Een beton ciré vloer daarentegen smeren we op de vloer. U kunt dit vergelijken met het aanbrengen van stucwerk. Het is goed om de voor- en nadelen af te wegen voordat u een keuze maakt.
Download de brochure

Vloeropbouw PU gietvloer

Een PU gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Waaronder de egaline, de vloer zelf en diverse laklagen. We beginnen met het egaliseren van de ondervloer. Daarna brengen we de PU gietvloer aan en smeren we deze uit tot een egaal oppervlak. Daarna werken we de gietvloer af met meerdere laklagen. Waaronder de coating en de lak. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de vloer vloeistof- en vuilafstotend is. Hierdoor is deze vloer perfect toe te passen in iedere ruime in uw woning.

pu gietvloer nadelen, pu gietvloer keuken, keuken gietvloer

PU gietvloer voordelen

Hieronder vindt u de voordelen van een PU gietvloer. De PU gietvloer nadelen leest u in de volgende alinea.

  • Toe te passen op een bestaande tegelvloer of zandcement dekvloer;
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur;
  • Onderhoudsvriendelijk: 100% vuil- en vloeistofafstotend;
  • In combinatie met egaline een dikte van ongeveer 5 millimeter;
  • Geschikt als vloer in de badkamer;
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming.

PU gietvloer nadelen

Hieronder vindt u de nadelen van een PU gietvloer.

 • Het aanbrengen van de gietvloer neemt erg veel tijd in beslag. De vloer bestaat uit meerdere lagen en per dag brengen we 1 laag aan. Dus een gietvloer van 4 lagen maken we in 4 dagen. Wanneer u genoeg tijd heeft ingecalculeerd voor uw nieuwbouw of verbouw dan hoeft u dit natuurlijk niet als een nadeel te ervaren;
 • Gevoelig voor krassen. Dit komt omdat we de vloer maken van een redelijk zacht product. Plak daarom altijd goede beschermvoetjes onder de schuivende delen, zodat u niet veel last van dit nadeel ervaart;
 • Minder mogelijkheden in afwerking ten opzichte van een betonvloer.

Wat kost een PU gietvloer?

Bent u na het lezen van de voor- en nadelen enthousiast geworden of gebleven? Dan is vast uw volgende vraag: ‘wat kost een PU gietvloer?’. Om u een goede prijsindicatie te geven hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Na het invullen van uw gegevens, het gewenste type vloer en het aantal vierkante meters verstuurt u uw aanvraag. Binnen een paar minuten ontvangt u een prijsindicatie in uw mailbox. Heeft u liever een exacte prijs? Dan nodigen wij u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. Daarna ontvangt u een specifiek voorstel van één van onze adviseurs.
Prijsindicatie berekenen

PU gietvoer in uw woning

Zoals u hierboven leest, zijn er veel meer voordelen van een PU gietvloer dan nadelen. Overweegt u om een gietvloer in uw woning aan te brengen? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Samen met u kijken we wat het beste aansluit op uw wensen. Maak hier een afspraak.
Contact opnemen

Ons meest recente werk