SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

10 meest gestelde vragen over een beton ciré vloer

Een beton ciré vloer geeft een prachtige uitstraling aan uw woonkamer, badkamer of keuken. Of welke ruimte niet? De vloer heeft een robuuste en ruwere look, maar kan ook glad en egaler aangebracht worden. Wat is beton ciré, hoe brengen we het aan en in welke kleuren kan beton ciré? Op deze pagina beantwoorden we de tien meest gestelde vragen over een beton ciré vloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wat kost een beton ciré vloer?

Wilt u weten wat een beton ciré vloer kost op basis van uw situatie en aantal vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

1.Wat is beton ciré?

We beginnen bij de basis: wat is beton ciré? Een beton ciré vloer maken we van betonstuc. Het bestaat onder andere uit cement, hars, vloeistoffen en kleurpigment. Beton ciré is een term uit Frankrijk. Het betekent gewreven beton en de techniek wordt al honderden jaren gebruikt.

2. Kan beton ciré op de vloer?

Jazeker! Als u op zoek bent naar een mooie vloer, is beton ciré een heel geschikte optie. Het is gemakkelijk aan te brengen op verschillende ondergronden en is makkelijk in het onderhoud. Daarnaast kunt u het uitstekend combineren met vloerverwarming.

3. Kan een beton ciré vloer ook over tegels heen?

Een beton ciré vloer kan dus over heel veel verschillende ondergronden aangebracht worden. Het is ook toepasbaar op wanden en bijvoorbeeld meubels. Beton ciré over tegels heen is ook een optie. Het is daarbij wel belangrijk dat tegels goed vastliggen en voegen opgevuld zijn. Toch heeft een tegelvloer als ondergrond niet onze voorkeur. Als er toch een tegel los blijkt te liggen of de beton ciré ondanks een primer meer intrekt in de voeg dan in de tegel, is er kans op scheuren. Wilt u graag deze betonlook vloer over een bestaande tegelvloer? Dan kunt u ons het beste even contact opnemen voor passend advies.

Contact opnemen

beton ciré vloer, betonlook woonkamer, betonlook vloer woonkamer, beton cire woonkamer, beton cire vloer woonkamer

4. Welke kleur heeft beton ciré?

Een beton ciré vloer kunt u in  elke RAL- en NCS-kleur krijgen. We voegen kleurpigment toe aan het beton ciré mengsel en voilà!

5. Hoe dik is een beton ciré vloer?

Een beton ciré vloer is tussen de 4 en 8 millimeter dik. Inclusief epoxyprimer en egaline. Deze vloer valt onder de betonlook vloeren en is qua samenstelling anders dan een gevlinderde betonvloer. Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik. Als u weinig aan vloerhoogte kwijt kunt en de looks van beton wilt, is beton ciré dus dé oplossing.

6.Hoe brengen we een beton ciré vloer aan?

Een beton ciré vloer bouwen we op in verschillende lagen. We beginnen met een epoxyprimer. Na de epoxyprimer komt er egaline op de vloer. Dan is het tijd voor de eerste laag beton ciré. We zetten de lagen op met een spaan. Het is dus ambachtelijk handwerk. Heeft u liever weinig structuur, dan schuren we de eerste laag goed voor we de tweede laag zetten. Wilt u liever meer structuur, dan schuren we de eerste laag alleen licht op en brengen we de tweede laag ook weer met een wat robuustere spaanslag aan. Na de lagen beton ciré volgen verschillende laklagen. Goed om te weten: de verschillende lagen moeten steeds tussendoor drogen. We zetten elke dag één laag. Het duurt vaak zo’n zes werkdagen om de beton ciré vloer te maken.

7. Kan een beton ciré vloer in de badkamer?

Ja, dat kan! De vloer is er zelfs heel geschikt voor. Omdat hij helemaal naadloos is, is het een heel hygiënische keuze voor de badkamer. Geen voegen meer waar vuil zich kan ophopen. Beton ciré is minder geschikt voor in het douchegedeelte. Beton ciré is een wat zachtere vloer. Als er in de badkamer iets hards op de vloer valt, is het niet uitgesloten dat het de beschermlaag van de vloer aantast. Ook al is het zo klein dat u het niet ziet, de vloer is dan niet meer volledig waterdicht. In het douchegedeelte van de badkamer kunt u daarom beter kiezen voor een betonvloer of voor een PU gietvloer.

betonlook vloer woonkamer

8. Wat is het verschil tussen een beton ciré en een gietvloer?

Eerst even een overeenkomst: beide vloeren zijn betonlook vloeren. Ze lijken op een woonbeton vloer, maar hebben een andere samenstelling. Er zijn twee verschillen. De samenstelling is anders dan die van een gietvloer, dus het bestaat uit ander materiaal. Een PU gietvloer bestaat bijvoorbeeld uit polyurethaan, een kunststof. Het tweede verschil is de manier van aanbrengen. Een gietvloer gieten we op de ondergrond en beton ciré smeren we met een spaan.

9. Wat is het onderhoud voor beton ciré?

Een beton ciré vloer heeft net als elke vloer onderhoud nodig, maar is wel gemakkelijk te onderhouden. Stofwissen of stofzuigen en dweilen op regelmatige basis is voldoende. Het is het fijnst om hierbij een vlakmopsysteem te gebruiken met twee emmers voor schoon en vuil water. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen vuil blijft liggen. Voor schoonmaakmiddelen raden wij Lecol Clean OH 49 of ons harde vloeren reinigingsmiddel aan. Agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes zijn absoluut niet geschikt voor de betonlook vloeren zoals beton ciré.

10. Wat kost een beton ciré vloer?

Bij uw keuze voor een nieuwe vloer speelt vast ook het prijskaartje mee. Elke situatie is weer anders, maar we geven graag een indicatie. We werken met staffelprijzen; dus: hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe voordeliger de prijs per vierkante meter. Voor een vloer van 100m2 zijn de prijzen als volgt:

Epoxyprimer: € 10,95 per m² incl. btw
Egaline: € 14,95 per m², incl. btw
Beton ciré: 95,95 per m², incl. btw

Totaal: € 121,85 per m² incl. btw

Op zoek naar ene prijsindicatie gebaseerd op uw situatie? Maak gebruik van onze rekentool. Vul uw gegevens in en verzend uw aanvraag. Na verzending ontvangt u de prijsindicatie in uw mailbox.
Prijsindicatie berekenen

Natuurlijk mag u ook altijd per e-mail of telefonisch contact opnemen. Zo kunt u uw vragen stellen en een afspraak maken voor een bezoek in onze showroom. We helpen u graag en zorgen natuurlijk dat de koffie of thee klaarstaat.
Contact opnemen

Ons meest recente werk