SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vrijstaande woning in Lochem met een gevlinderde betonvloer in de houten keuken. De keuken is gecombineerd met veel houten details en een grote plant

Beton laten storten: wat zijn de kosten?

Wie een huis bouwt of verbouwt weet dat, dat veel geld kost. Natuurlijk komt ook de vloer in het kostenplaatje aan bod. Overweeg jij een gevlinderde betonvloer in huis? Goede keuze! Wil je beton laten storten, wat zijn dan de kosten? Je leest het in dit artikel.

Verschillende betonvloeren

Wanneer jij kiest voor een betonvloer, kun je deze helemaal naar wens samenstellen. Wij bieden verschillende varianten, kleuren en opties aan. We zetten de verschillende opties op een rij en vertellen je er alles over:

  • Verschillende betonmixen;
  • De dikte;
  • De kleur;
  • Impregneren.

Basis beton, energiezuinig beton en/of krimparm beton

Bij het uitzoeken van de perfecte betonvloer voor jou beginnen we allereerst bij de betonmix. Je kunt kiezen uit een basis betonmix, energiezuinige- en/of krimparme betonmix toepassen. De energiezuinige variant houdt de warmte van de vloerverwarming nog beter vast. De krimparme betonmix vermindert de kans op scheurvorming in de vloer.

Let er daarnaast wel op dat beton en natuurproduct is. We kunnen de kans op scheuren dus nooit helemaal wegnemen!

Wel geven wij de garantie dat, mochten er scheuren in jouw vloer komen, wij deze kosteloos komen opvullen. Als enige in Nederland! Dit doen wij na ongeveer een jaar, zodat alle werking uit de betonvloer is.

De kosten van de verschillende betonmixen

De kosten van de verschillende betonmixen zijn als het volgt opgebouwd:

Gevlinderde betonvloer à 7 cm > 65 m², inclusief wapening, basis betonmix: €87,95 per m², incl. btw.

Energiezuinige betonmix: €5,- per m² extra, incl. btw.

Krimparme betonmix: €4,50 per m² extra, incl. btw.

Gevlinderde woon betonvloer in deze eetkamer in Horst. Gecombineerd met een houten eettafel en daaromheen roze stoelen beton laten storten kosten

Dikte betonvloer

De minimale dikte van een betonvloer in huis is 7 centimeter. Deze 7 centimeter is nodig voor genoeg dekking op de vloerverwarming en wapening, en maakt de kans op scheuren kleiner. Wanneer je voldoende hoogte beschikbaar hebt, raden wij zelfs een vloer van 9 centimeter dik aan. Deze opbouw is nodig vanaf een constructievloer.

Wanneer er een constructievloer met isolatie in jouw woning ligt of komt, werken wij altijd met de minimale dikte van 9 centimeter. Dit is nodig omdat de betonvloer anders hol kan gaan klinken.

Bouw jij jouw vloer op vanaf het zand, dan kun je de constructievloer en de woonvloer in één keer aanbrengen. Hierbij hanteren we de minimale dikte van 12 centimeter.

Kosten dikte betonvloer

De kosten van de verschillende diktes betonvloer zijn:

Gevlinderd woonbeton à 7 centimeter > 65 m², inclusief wapening: €87,95 per m², incl. btw.

Gevlinderde woonbeton vloer à 9 centimeter > 65 m², inclusief wapening: €93,95 per m², incl. btw.

Gevlinderd woonbeton à 12 centimeter > 65 m², inclusief dubbele wapening: €120,45 per m², incl. btw.

Iedere centimeter dikker heeft een meerprijs van €3,- per m².

De kleur van de betonvloer

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijze of wat gelige kleur. Deze kleur wordt onder andere bepaald door de natuurlijke ingrediënten van de betonmix. Denk hierbij aan de kleur van het zand. Wanneer het zand wat grijzer is zal jouw betonvloer ook wat grijzer worden. Is het zand wat geler wordt jouw vloer ook wat geler.

Wil jij zeker weten welke kleur jouw betonvloer krijgt? Kies dan voor een kleurpigment. Wij bieden verschillende grijstinten en zandkleuren aan. Ook kun je pigmenten mixen. Zo stel je jouw ideale betonvloer samen!

Kosten beton storten met kleurpigment

De kosten van het toevoegen van kleurpigment(en) zijn: €12,50 per m², incl. btw.

Impregneren, ja of nee?

Tot slot is er een andere optie die de kosten van het beton laten storten beïnvloedt is het impregneren. Impregneren is het beschermen van jouw betonvloer. Dit impregneermiddel is transparant en mat, en verandert het uiterlijk van de betonvloer dus niet. Wanneer wij jouw vloer komen impregneren krijg je hier garantie op. In de garantietermijn kun je ook het impregneermiddel kosteloos bestellen als onderhoudsmiddel.

Ook zou je het impregneren zelf kunnen doen. Hiervoor bieden wij alles aan! Let er wel op dat, wanneer je het impregneren zelf doet, wij hier geen garantie op geven.

Kosten van het impregneren

De kosten van het laten/zelf impregneren zijn als volgt:

Impregneren transparant en mat, inclusief garantie > 65 m²: €24,50 per m², incl. btw.

Impregneermiddel can à 5 liter, voldoende voor ongeveer 20 m²: €120,- incl. btw.

Beton laten storten kosten: prijsvoorbeeld

Je hebt ondertussen heel wat cijfers voorbij zien komen. We geven je graag een prijsvoorbeeld van de kosten wanneer je beton wilt laten storten.

Betonvloer van 70m²

Gevlinderde woonbeton vloer van 7 centimeter, incl. wapening: €87,95 x 70 m² = €6.156,50 incl. btw.

Energiezuinige en krimparme variant: €5,- + €4,50 x 70 m² = €665,- incl. btw.

Kleurpigment(en): €12,50 x 70 m² = €875,- incl. btw.

Impregneren transparant en mat, inclusief garantie: €24,50 x 70 m² = €1715,- incl. btw

Totaal: €9.411,50

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen

Beton laten storten: prijs op maat

Wil jij een specifieke prijs berekenen voor jouw situatie? Maak dan eens een afspraak in onze showroom! Wij adviseren je graag.
Afspraak maken