SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Gevlinderd betonnen terras in Nuenen, gecombineerd met een zwarte tafel. Binnen ligt een gevlinderde betonvloer in de keuken. Hierop staat een wit kookeiland en een zwarte keuken

Alternatief voor woonbeton

Heb je een prachtige gevlinderde woonbeton vloer gezien maar passen niet alle eigenschappen bij jou en je interieur? Of past een betonvloer van minimaal 7 centimeter dik niet in je huidige woning? Gelukkig is er een alternatief voor woonbeton. Sterker nog: alternatieven. Er zijn namelijk meerdere alternatieven voor woonbeton, ook bij ons. We hebben er een aantal op een rij gezet.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een term die je veel hoort in de woon- en interieurwereld. Onder andere gietvloeren, microcementvloeren en beton ciré worden zo genoemd. Wij bedoelen met woonbeton iets anders. Een vloer van écht beton. Dat is een vloer van puur constructief beton, zonder toevoeging van kunststof.

Onze gevlinderde woonbeton vloer is minimaal 7 centimeter dik. Omdat we écht beton gebruiken is deze vloer dikker dan een gietvloer of beton ciré. In die 7 centimeter verwerken we de vloerverarming en de wapening om de kans op scheuren te verkleinen. Dat betekent dat als je kiest voor een gevlinderde betonvloer, de zandcement dekvloer vervalt.

Alternatieven voor woonbeton noemen we betonlook vloeren. Betonlook vloeren zijn maar een paar millimeter dik.

Alternatief voor woonbeton

De alternatieven voor woonbeton zijn:

We nemen je graag mee in de wereld van deze betonlook vloeren:

Italiaanse betonlook vloer: dunne betonvloer van 3 millimeter dik

De Italiaanse betonlook vloer is een absolute basis voor elk interieur. Deze dunne betonvloer heeft een natuurlijke uitstraling, is levendig én heeft een duurzaam karakter. En dat allemaal met een vloer van maar 3 millimeter dik. Dat zorgt ervoor dat we deze vloeren in bijna elk project kunnen realiseren. In nieuwbouwwoningen, maar ook in renovatieprojecten waar de vloerhoogte misschien beperkt is. Deze woonbeton vloer is een combinatie van cement en hars, lijkt sprekend op een gevlinderde betonvloer en heeft een volledig naadloos design.
Italiaanse betonlook vloeren

Beton ciré vloer

Beton ciré brengen we met een spaan aan. We stukadoren het als het ware op de vloer. Hierdoor ontstaat een gewolkt effect. Door dit gewolkte effect kun je de uitstraling van woonbeton nabootsen. Dat maakt beton ciré een goed alternatief voor woonbeton. Een bijkomend voordeel: beton ciré kan in elke RAL- en NCS- kleur. Dat betekent dat je een beton ciré vloer helemaal naar wens kunt samenstellen.
Beton ciré vloeren

Alternatief voor woonbeton: gietvloeren

Naast de Italiaanse betonlook vloeren en beton ciré vloeren vind je in ons assortiment ook verschillende gietvloeren. Gietvloeren noemen we ook betonlook vloeren maar lijken een stuk minder op beton dan Italiaanse betonlook- en beton ciré vloeren.

Ben je vooral op zoek naar een naadloze vloer, maar hoeft het niet per se op beton te lijken? Dan zijn gietvloeren een perfect alternatief.

Woonbeton versus betonlook vloeren

Hieronder noemen we een aantal verschillen tussen woonbeton (gevlinderde betonvloer) en betonlook vloeren:

  • Woonbeton is minimaal 7 centimeter dik, betonlook vloeren zijn maar een paar millimeter dik;
  • Een betonvloer maken we in een paar dagen, het maken van een betonlook vloer duurt een werkweek;
  • Woonbeton vloeren impregneren we voor een goede bescherming, betonlook vloeren lakken we met een 2 laklagen.

De alternatieven voor woonbeton bekijken? Bezoek onze showroom!

Je bent van harte welkom in onze showroom in het Opheusden, in Gelderland. In onze showroom kun je de verschillende vloeren zien, voelen en ervaren en zo een goede keuze maken. Maak je van tevoren een afspraak? Dan zorgen wij ervoor dat er een adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat.
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.