SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

betonvloer laten storten, betonvloer vlinderen

Alternatief voor woonbeton

Je hebt een prachtige woonbeton vloer gezien maar je komt erachter dat deze niet past in jouw woning. Je vraagt je dan waarschijnlijk af of er geen alternatief is voor woonbeton. Dat is er zeker! In dit blog vertellen wij je welk alternatief er is voor woonbeton.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een veelgehoorde term. Zo worden er gietvloeren, coatingvloeren en beton ciré vloeren mee bedoeld. Wat wij bedoelen met woonbeton is een vloer van echt beton. Dit is dus puur constructief zonder toevoeging van kunststoffen. Vervolgens vlinderen we het tot een egale vloer.

Omdat we puur beton gebruiken, moet deze vloer ook wat dikker zijn dan bijvoorbeeld een gietvloer. Dit omdat de vloer anders erg kan gaan scheuren. De minimale dikte van een woonbeton vloer is 7cm. De alternatieve vloeren voor woonbeton hebben een dikte van een aantal millimeters.

Meer weten over de verschillen tussen woonbeton en het alternatief voor woonbeton? Lees dan dit blog.

alternatief voor woonbeton

De alternatieven

Hieronder hebben de alternatieven voor woonbeton voor je op een rijtje gezet:

Dit zijn de vloeren die als alternatief voor woonbeton dienen. Wij noemen deze vloeren ook wel betonlook vloeren. Dit omdat het geen echt beton is, maar het erop lijkt. In de volgende alinea’s gaan we de betonlook vloeren wat specifieker beschrijven. Lees snel verder!

Beton ciré vloer

Beton ciré is een vloer die we met de hand aanbrengen op de vloer. Dit werkt hetzelfde als een soort stucwerk. Hierdoor krijgt het een gewolkt effect. Qua uitstraling komt beton ciré het meest in de buurt van een woonbeton vloer. Beton ciré is dus een prachtig alternatief voor woonbeton.

Het voordeel van beton ciré is dat het leverbaar is in iedere RAL- en NCS kleur. Zo is er altijd een kleur die aansluit bij jouw interieur.

betonlook vloer, beton uitstraling, vloer met betonlook

Cementgebonden gietvloer

Naast de beton ciré vloer bieden wij ook twee soorten gietvloeren aan. De cementgebonden variant en de PU gietvloer. In deze alinea benoemen we de cementgebonden variant. Dit is de meest egale vloer die we aanbieden. Deze vloer is ook een stuk zachter wat betreft het materiaal. Daarom is dit een zeer geschikte vloer voor bijvoorbeeld in je slaapkamer.

PU-gietvloer

Daarnaast hebben we ook nog de PU gietvloer. Dit is ook een egale vloer, maar eventueel zijn meerdere kleuren met elkaar te mengen. Dit geeft de looks van beton. Vandaar ook de benaming: betonlook vloeren.

Waarom een betonlook vloer?

Er kunnen meerdere redenen zijn om voor een alternatief voor woonbeton te gaan. Zo kan het zijn dat je de uitstraling van woonbeton niet vindt passen bij jouw wensen. Of je zit in een projectbouw waarbij de dikte van 7cm niet te realiseren is. Dit komt omdat je bij projectbouw vaak niet de mogelijkheid hebt om de zandcementdekvloer weg te laten.

Met de uitstraling van woonbeton bedoelen we de kans op scheurvorming. Beton is namelijk een keihard product. Als dit uitzet of krimpt door de vloerverwarming kunnen er scheurtjes ontstaan. De één ziet dit als een nadeel, terwijl de ander juist daarom voor woonbeton gaat. Betonlook vloeren daarentegen zijn zachte en flexibele vloeren. De kans op scheurvorming is weinig tot niet aanwezig.

Het aanbrengen van woonbeton of een betonlook vloer

Ook in het aanbrengen van woonbeton en het alternatief voor woonbeton zit verschil. Zo wordt een woonbeton vloer gestort door middel van een betonpomp. Een beton ciré vloer brengen we met de hand aan. En een gietvloer gieten we over de ondervloer en smeren we uit tot een egaal oppervlak.

Offerte aanvragen

Wanneer je gaat voor een nieuwe vloer zijn de kosten ook zeker niet onbelangrijk. Daarom hebben we een overzichtelijk prijzenboek gemaakt waar alle kosten in staan. Klik hier om deze op te vragen.

Voor een gespecificeerde offerte nodigen wij je van harte uit bij ons in de showroom. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden.

Klik hier om een afspraak te maken.