SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer laten storten, betonvloer vlinderen

Alternatief voor woonbeton

Je hebt een prachtige woonbeton vloer gezien maar je komt erachter dat deze vloer niet past in jouw woning. Je vraagt je waarschijnlijk af of er geen alternatief is voor woonbeton. Dat is er zeker! In deze blog vertellen wij je wat het alternatief is voor woonbeton.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een veelgehoorde term. Onder andere gietvloeren, coatingvloeren en beton ciré vloeren worden zo genoemd. Wat wij bedoelen met woonbeton is een vloer van écht beton. Dit is dus puur constructief beton, zonder toevoeging van kunststoffen. Na het storten vlinderen we de vloer. Zo ontstaat de zogenoemde: gevlinderde woonbeton vloer.

Omdat we puur beton gebruiken, is deze vloer ook dikker dan bijvoorbeeld een gietvloer. Deze dikte is nodig om de wapening erin te verwerken en de kans op scheurvorming te verkleinen. De minimale dikte voor een gevlinderde woonbeton vloer is 7 centimeter. Alternatieve vloeren, betonlook vloeren, voor woonbeton zijn maar een paar millimeter dik.

Meer weten over de verschillen tussen woonbeton en het alternatief voor woonbeton? Lees dan de blog: woonbeton of gietvloer: wat is het verschil?

alternatief voor woonbeton

De alternatieven

Hieronder hebben de alternatieven voor woonbeton voor je op een rijtje gezet:

Deze alternatieve vloeren voor woonbeton noemen we ook wel betonlook vloeren. Hieronder vertellen we meer over de over deze vloersoorten.

Beton ciré vloer

Beton ciré is een product die we met een spaan aanbrengen op de vloer. Je kunt beton ciré vergelijken met stucwerk. Hierdoor ontstaat een gewolkt effect. Wat betreft de uitstraling komt beton ciré het meest in de buurt van een woonbeton vloer. Beton ciré is dus een prachtig alternatief voor woonbeton. Een van de voordelen van beton ciré? Beton ciré is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur en past daardoor altijd perfect in jouw interieur.
Beton ciré vloer

betonlook vloer, beton uitstraling, vloer met betonlook

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer heeft een betonlook uitstraling en is net als de beton ciré vloer in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar. Met uitzondering van metallic- en parelmoer kleuren. De minerale gietvloer kun je doorleggen in elke ruimte in huis. Alleen in de badkamer kan deze vloer helaas niet doorgelegd worden.
Minerale gietvloer

minerale gietvloer als alternatief voor woonbeton

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is net als de andere betonlook vloeren een paar millimeter dik. Beton ciré en de minerale gietvloer kunnen in elke RAL- en NCS- kleur. Dat kan bij de cementgebonden gietvloer niet. De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in zes unieke kleuren: offwhite, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin.
Cementgebonden gietvloer

alternatief voor woonbeton, gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Metallic gietvloer

De metallic gietvloer is een échte eyecatcher. Deze gietvloer is misschien niet het allerbeste voorbeeld als alternatief voor woonbeton maar willen we toch kort benoemen. De metallic gietvloer heeft meer een marmerlook en heeft een licht-glanzende uitstraling. Deze gietvloer is er in acht kleuren: twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee terracotta-kleuren.
Metallic gietvloer

gietvloer prijs berekenen

PU-gietvloer

En last-but-not-least: de PU gietvloer. Met een PU gietvloer kun je alle kanten op. Letterlijk en figuurlijk. Een PU gietvloer kan in elke ruimte in huis, inclusief de badkamer. De PU gietvloer is in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar én zelfs in een combinatie van twee kleuren. De combinatie van twee kleuren voor het gewenste betonlook effect.
PU gietvloer

pu gietvloer keuken, keuken pu gietvloer

Waarom een betonlook vloer?

Er kunnen meerdere redenen zijn om voor een alternatief voor woonbeton te gaan. Zo kan het zijn dat je de uitstraling van woonbeton niet vindt passen bij jouw wensen. Of je zit in een projectbouw waarbij de dikte van 7cm niet te realiseren is. Dit komt omdat je bij projectbouw vaak niet de mogelijkheid hebt om de zandcementdekvloer weg te laten.

Met de uitstraling van woonbeton bedoelen we de kans op scheurvorming. Beton is namelijk een keihard product. Als dit uitzet of krimpt door de vloerverwarming kunnen er scheurtjes ontstaan. De één ziet dit als een nadeel, terwijl de ander juist daarom voor woonbeton gaat. Betonlook vloeren daarentegen zijn zachte en flexibele vloeren. De kans op scheurvorming is weinig tot niet aanwezig.

Het aanbrengen van woonbeton of een betonlook vloer

Ook in het aanbrengen van woonbeton en het alternatief voor woonbeton zit verschil. Zo wordt een woonbeton vloer gestort door middel van een betonpomp. Een beton ciré vloer brengen we met de hand aan. En een gietvloer gieten we over de ondervloer en smeren we uit tot een egaal oppervlak.

Offerte aanvragen

Wanneer je gaat voor een nieuwe vloer zijn de kosten ook zeker niet onbelangrijk. Daarom hebben we een overzichtelijk prijzenboek gemaakt waar alle kosten in staan. Klik hier om deze op te vragen.

Voor een gespecificeerde offerte nodigen wij je van harte uit bij ons in de showroom. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden.
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.