SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton in de hal Veenendaal Willem Designvloeren

Houten vloer vervangen door betonvloer – jaren ’30 woning

Woningen uit de jaren ’30 zijn al jaren ontzettend populair. En dat begrijpen wij wel. Een jaren ’30 woning ligt vaak op een perfecte locatie, in een groene en ruim opgezette woonwijk en heeft veel authentieke details. Denk bijvoorbeeld aan paneeldeuren of ensuite deuren met glas in lood, erkers en over het algemeen een praktische indeling. Maar jaren ’30 woningen zijn helaas vaak niet goed geïsoleerd. Dat betekent dat vooral kou naar binnen komt, maar ook vervelende geuren of vochtproblemen.

Ben jij gelukkige eigenaar van een jaren ’30 woning en wil jij jouw huis beter isoleren? Door de houten vloer te vervangen voor een betonvloer zet je een grote stap in de goede richting.

houten vloer vervangen door betonvloer, glas-in-lood-deuren met een industriële keuken

Houten vloer vervangen door beton: verschillende manieren

Een houten vloer vervangen door een betonvloer kan op verschillende manieren:

Constructieve gevlinderde woonbeton vloer met isolatieplaten

Dit is de manier die wij gebruiken om een houten vloer te vervangen door een betonvloer. Over deze werkwijze vind je verderop op deze pagina meer informatie. Houd er wel rekening mee dat hierbij de kruipruimte komt te vervallen.

Schuimbeton

Schuimbeton is een mengproduct van cement, zand, kalk en water. Dit materiaal wordt vaak gebruikt om kruipruimten op te vullen en te isoleren. Schuimbeton heeft een goede isolerende werking, maar is in verhouding met alternatieven een stuk duurder én is niet geschikt als dekvloer. Dit betekent dat er op schuimbeton altijd nog een deklaag aangebracht moet worden.

Balk- en broodjesvloer of combinatievloer

Een balk- en broodjesvloer, ook wel een combinatievloer of PS-isolatievloer genoemd, is een goede manier om je houten vloer te vervangen door beton. Op deze manier kun je de kruipruimte behouden.

betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

Houten vloer vervangen door gevlinderd beton: hoe ga je te werk?

Een originele jaren ’30 woning heeft veelal een kruipruimte met een houten balkenlaag. Je begint daarom met het verwijderen van de houten balkenlaag. De nieuwe vloeropbouw heeft een dikte van 22 tot 25 centimeter. Deze dikte hangt af van de dikte van je isolatie. Voor een goede isolerende werking is isolatie van 10 centimeter voldoende, maar om de juiste rd-waarde voor subsidie te halen raden we een dikte van 13 centimeter aan. Daarop komt een betonvloer met een minimale dikte van 12 centimeter.

Wij gebruiken standaard EPS- isolatieplaten. Dat komt omdat het een vrij goedkope isolatie is maar met een goede isolatiewaarde.

Stappenplan vloeropbouw houten vloer vervangen door een betonvloer:

 • Houten balkenvloer verwijderen;
 • Vast en stabiel zand- en/- of puinbed aanbrengen op de juiste hoogte, minimale dikte 10 centimeter;
 • Isolatieplaten Bijvoorbeeld EPS- isolatieplaten met een dikte van 10 of 13 centimeter;
 • Folie op de isolatieplaten leggen om drijvend piepschuim en optrekkend vocht tegen te gaan;
 • Afstandhouders met onderwapening ø6-100 mm;
 • Vloerverwarming binden op de onderwapening;
 • Supporters met boven wapening ø6-100 mm;
 • Constructieve betonvloer storten en vlinderen, minimale dikte 12 centimeter

gevlinderde woonbeton vloer in huis

Voordelen van een betonvloer:

 • Voor een groot oppervlakte, voordeling in verhouding;
 • Neemt relatief weinig tijd in beslag in vergelijking met een andere vloeropbouw;
 • Superstevig en onderhoudsvriendelijk
 • Uniek, stijlvol en tijdloos

Binnen no-time een prijsindicatie in je mailbox

Wil jij weten wat een betonvloer kost? Gebruik dan onze rekentool en ontvang binnen een paar minuten een prijsindicatie in je mailbox. Heb je vragen of wil je graag telefonisch een prijs opvragen voor jouw situatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.
Gebruik rekentool Contact opnemen

Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een bezoek op afspraak in onze showroom. Bel je wel even van tevoren? Dan weten we zeker dat er een adviseur voor je beschikbaar is en zetten we de koffie voor je klaar!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.