SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer laten leggen in Den Bosch

Houten vloer vervangen door een betonvloer – jaren ’30 woning

Woningen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw blijven favoriet. Dat begrijpen we wel. Een jaren ’30 woning ligt vaak op de perfecte locatie, in een groene en ruim opgezette woonwijk en heeft veel authentieke details. Denk aan paneeldeuren of ensuite deuren met glas in lood, erkers en over het algemeen een praktische indeling. Eén minpunt: jaren ’30 woningen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Dat betekent dat er veel kou binnenkomt, maar ook vervelende geuren of vochtproblemen.

Het goede nieuws: daar kunnen we iets aan doen! Ben jij gelukkige eigenaar van een jaren ’30 woning en wil je je huis beter isoleren? Door de houten vloer te vervangen door een betonvloer zet je een grote stap in de goede richting.

3 manieren om je houten vloer te vervangen door een geïsoleerde betonvloer

1. Isoleren met EPS- isolatieplaten

Deze manier van isoleren passen we zelf toe bij het vervangen van een houten vloer voor een betonvloer. Verderop op deze pagina geven we meer informatie over deze manier van isoleren.

Een groot voordeel van deze manier van isoleren is dat je dat door ons kunt laten doen net als de vloerverwarming, wapening én de betonvloer. Zo heb je één aanspreekpunt voor de vloeropbouw.
Offerte aanvragen

2. Vloer isoleren met schuimbeton

Schuimbeton is een mengproduct van cement, zand, kalk en water. Deze isolatie wordt vaak gebruikt om kruipruimten op te vullen én te isoleren. Schuimbeton heeft een goede isolerende werking, maar wel pas bij een dikke laag. Om een rd-waarde van 3,5 te halen heb je 40 à 50 centimeter schuimbeton nodig. Terwijl je met EPS- isolatieplaten van 13 centimeter al op een rd-waarde van 3,6 uitkomt.

3. Balk- en broodjesvloer of combinatievloer

Een balk- en broodjesvloer, ook wel een combinatievloer of PS-isolatievloer genoemd, is een goede manier om je houten vloer te vervangen door een geïsoleerde betonvloer. In tegenstelling tot de andere 2 genoemde manieren, kun je met deze manier van isoleren je kruipruimte behouden.

Zo vervang je een houten vloer door een geïsoleerde betonvloer

Een originele jaren’30 woning heeft vaak een kruipruimte met houten balkenlaag. Die houten balkenlaag moet eerst verwijderd worden. De nieuwe betonvloer met isolatie heeft een dikte van zo’n 25 centimeter. De exacte dikte hangt van je isolatie. Wij raden een EPS- isolatieplaat van 13 centimeter aan voor de juiste rd-waarde voor eventuele subsidie. Daarop kom een betonvloer van minimaal 12 centimeter dik.

Isoleren met EPS- isolatieplaten is een relatief goedkope manier van isoleren mét een goede isolatiewaarde.

Je houten vloer vervangen door beton in 8 stappen

 • Houten balkenvloer verwijderen;
 • Vast en stabiel zand- en/- of puinbed van minimaal 10 centimeter dik aanbrengen op de juiste hoogte;
 • Isolatieplaten leggen: bijvoorbeeld EPS- isolatieplaten van 13 centimeter dik;
 • Folie op de isolatieplaten om drijvend piepschuim en optrekkend vocht tegen te gaan;
 • Afstandhouders met onderwapening leggen ø6-100 millimeter;
 • Vloerverwarming op de onderwapening binden;
 • Supporters met bovenwapening ø6-100 millimeter;
 • Constructieve betonvloer storten en vlinderen, minimaal 12 centimeter dik.

Voordelen van een gevlinderde betonvloer:

 • Goedkope en duurzame manier om je houten vloer te vervangen;
 • Geen vertraging in het (ver)bouwproces;
 • Naadloos design: fantastische uitstraling én makkelijk schoon te maken;
 • Beton & vloerverwarming: het beste van twee werelden.

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom in onze showroom in het Betuwse Opheusden. Maak je van tevoren een afspraak? Dan zorgen wij dat er een adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat. Tot dan!
Adviesgesprek plannen

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over het vervangen van je houten vloer door een betonvloer of wil je weten wat het kost om je vloer te vervangen en te isoleren? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.