SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Steensmuur in industriële keuken Willem Designvloeren

Betonvloer in de keuken: 7x inspiratie

Nadenken over de inrichting van je keuken is superleuk! Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je het lastig vindt om écht keuzes te maken. Bijvoorbeeld over de kleur en het materiaal van je keuken, de kleur op de muur én natuurlijk niet te vergeten het type vloer. Wil je graag een betonvloer maar weet je nog niet goed hoe je dit wilt combineren? Of zoek jij nog bevestiging dat een betonvloer echt is wat je wilt? In dit blogartikel laten we je de mooiste keukens zien met verschillende woonstijlen, kleuren en materialen. Laat je inspireren!

Gevlinderde betonvloer in de keuken

Keuken: Rhijnart Keukens

1. Keuken met een statement

Een zwarte kastenwand zien we veel terug in de keukens van nu. Maar een rvs-stalen kookeiland? Dat is uniek! Het rvs-staal gaat als een ‘kameleon’ op in de vloer. Bijzonder om te zien dat je met twee verschillende materialen een soortgelijke look kunt creëren. De betonvloer zorgt voor rust tussen alle soorten materialen: onder andere de stenen muur, het rvs-stalen kookeiland, de leren en velvet stoelen. De opdrachtgevers kozen voor een basisgrijze betonvloer.

gevlinderde betonvloer impregneren, woonbeton, betondesign, betonnen vloer, gevlinderd woonbeton

2. Wit op wit op wit

Een wit plafond, witte wanden, witte raambekleding en een witte keuken. Een hele neutrale basis. De betonvloer in de kleur basisgrijs zorgt dan ook voor contrast in dit interieur. En daarbij sluit de betonnen vloer natuurlijk perfect aan bij de oorspronkelijke stenen muur.

Meer binnenkijken: @just_mai_self____

3. Modern chic

Een modern chic interieur kenmerkt zich door luxe en rijke materialen. Leer zie je eigenlijk niet terug in deze woonstijl; bijna alle zitmeubelen zijn van stof. Dat zie je ook terug in dit interieur dat onder architectuur is gebouwd en ingericht. De antraciet betonvloer sluit naadloos aan bij de donkere keuken en vormt zo mooi één geheel.

gevlinderde betonvloer, woonbeton

4. Natuurlijk warm

De mix van natuurlijke kleuren en materialen geven rust, warmte en geborgenheid aan deze ruimte. De tegeltjeswand in combinatie met een mix van stoelen geven het geheel een speels karakter. De kleuren wit, zwart, grijs en beige doen het altijd goed en zien we terug in veel interieurs.

Onze opdrachtgever koos een betonvloer in de keuken in de kleur: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd.

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Meer binnenkijken: @baukjevandersteeg
Keuken: Nuva Keukens

5. Old meets new

Als je deze keuken ziet denk je misschien snel aan een grote renovatie van een oud karakteristiek pand. Maar niets is minder waar. Deze keuken staat namelijk in een nieuwbouwwoning! Maar de stenen muur en de oude, hoge geloogde deuren zorgen voor een robuuste, industriële sfeer. De kleur van deze betonvloer is ook basisgrijs, maar lijkt donkerder door de donkere keuken en de lichtinval.

betonvloer binnen, industrieel interieur

6. Modern landelijk

De keuken, en trouwens het hele interieur van deze woning kun je het best omschrijven als modern landelijk. De zachte, warme stoffen van de meubels en de warme kleuren op de muur én de vloer zorgen voor de landelijke sfeer tegenover een strakke, greeploze zwarte keuken. De kleur van deze betonvloer is basisgrijs.

Meer binnenkijken: @terug_naar_de_thorbeckelaan
Keuken: Rhijnart Keukens

7. Eclectic

We sluiten ‘m af met een echte eyecatcher. Deze keuken is zo eigen dat je er echt geen tweede van vindt. Bijna onmogelijk ook trouwens want het kookeiland is voor een groot gedeelte door de bewoners zelf gemaakt én verrijdbaar zodat je binnen no-time een buitenkeuken kunt creëren. Deze bewoners kozen voor een betonvloer zonder kleur. Dat betekent dat de kleur van je betonvloer nog alle kanten op kan. De kleur hangt dan mede af van de kleur zand die, die dag in de betonmix wordt gebruikt. Grijzer zand betekent een grijzere betonvloer, bruiner of geler zand betekent een meer zandkleur betonvloer.

betonvloer in huis, betonvloer in woning, betonvloer begane grond, betonvloer in keuken

Meer binnenkijken: @mistermoodmaker
Keuken (deels): Keukenloods

Bereken hier de prijs voor jouw betonvloer

Heb jij je laten inspireren door deze prachtige voorbeelden? Dan wil je natuurlijk ook graag weten welk prijskaartje dat er aan een betonvloer hangt. Gebruik onze rekentool, dat krijg je meteen een prijs in je mail.
Prijs berekenen

Liever een exacte prijs ontvangen? We nodigen je dan graag van harte uit voor een afspraak in onze showroom. Aan de hand van het gesprek met één van onze specialisten ontvang je een passend prijsvoorstel op basis van jouw wensen en situatie.
Afspraak maken