SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Steensmuur in industriële keuken Willem Designvloeren

Betonvloer in de keuken: 7x inspiratie

Nadenken over het inrichten van je keuken is over het algemeen een erg leuke bezigheid. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je het lastig vindt om écht keuzes te maken. Bijvoorbeeld over de kleur en het materiaal van je keuken, de kleur op de muur én niet te vergeten het type vloer. Wil je graag een betonvloer maar weet je nog niet goed hoe je dit wilt combineren? Of zoek jij nog bevestiging of een betonvloer echt is wat je wilt? In deze blog laten we je de mooiste keukens zien met verschillende woonstijlen, kleuren en materialen. Laat je inspireren!

1. Keuken met een statement

Een zwarte kastenwand zien we veel terug in de keukens van nu. Maar een rvs-stalen kookeiland? Dat is erg uniek. Het rvs-staal gaat als een ‘kameleon’ op in de vloer. Bijzonder om te zien dat je met twee verschillende materialen een soortgelijke look kunt creëren. De betonvloer zorgt voor rust tussen alle soorten materialen: onder andere de stenen muur, het rvs-stalen kookeiland, de leren en velvet stoelen. De opdrachtgevers kozen voor een basisgrijze betonvloer.

gevlinderde betonvloer impregneren, woonbeton, betondesign, betonnen vloer, gevlinderd woonbeton

2. Wit op wit op wit

Een wit plafond, witte wanden, witte raambekleding en een witte keuken. Een hele neutrale basis. De betonvloer in de kleur basisgrijs zorgt dan ook voor contrast in dit interieur. En daarbij sluit de betonnen vloer natuurlijk perfect aan bij de oorspronkelijke stenen muur.

Vind je het leuk om meer te zien van dit herenhuis uit 1915? Volg dan @just_mai_self_____ op Instagram.

3. Modern chic

Een modern chic interieur kenmerkt zich door luxe en rijke materialen. Leer zie je eigenlijk niet terug in deze woonstijl; bijna alle zitmeubelen zijn van stof. Dat zie je ook terug in dit interieur dat onder architectuur is gebouwd en ingericht. De antraciet betonvloer sluit naadloos aan bij de donkere keuken en vormt zo mooi één geheel.

gevlinderde betonvloer, woonbeton

4. Natuurlijk warm

De mix van natuurlijke kleuren en materialen geven rust, warmte en geborgenheid aan deze ruimte. De tegeltjeswand in combinatie met een mix van stoelen geven het geheel een speels karakter. De kleuren wit, zwart, grijs en beige doen het altijd goed en zien we terug in veel interieurs.

Onze opdrachtgever @baukjevandersteeg heeft gekozen een betonvloer in de keuken in de kleur: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd.

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

5. Old meets new

Als je deze keuken ziet denk je misschien snel aan een grote renovatie van een oud karakteristiek pand. Maar niets is minder waar. Deze keuken staat namelijk in een nieuwbouwwoning! Maar de stenen muur en de oude, hoge geloogde deuren zorgen voor een robuuste, industriële sfeer. De kleur van deze betonvloer is ook basisgrijs, maar lijkt donkerder door de donkere keuken en de lichtinval.

betonvloer binnen, industrieel interieur

6. Modern landelijk

De keuken, en trouwens het hele interieur van deze woning kun je het best omschrijven als modern landelijk. De zachte, warme stoffen van het meubilair en de warme kleuren op de muur én de vloer zorgen voor de landelijke sfeer tegenover een strakke, greeploze zwarte keuken. De kleur van deze betonvloer is basisgrijs.

Wil je meer inspiratie opdoen uit deze woning? Volg dan @terug_naar_de_thorbeckelaan op Instagram.

7. Eclectic

We sluiten ‘m af met een echte eyecatcher. Deze keuken is zo eigen dat je er vast geen tweede van vindt. Bijna onmogelijk ook trouwens want het kookeiland is voor een groot gedeelte door de bewoners zelf gemaakt én verrijdbaar zodat je binnen no-time een buitenkeuken kunt creëren. Deze bewoners kozen voor een betonvloer zonder kleur. Dat betekent dat de kleur van je betonvloer nog alle kanten op kan. De kleur is dan mede afhankelijk van de kleur zand die, die dag in de betonmix wordt gebruikt. Grijzer zand betekent een grijzere betonvloer, bruiner of geler zand betekent een meer zandkleur betonvloer.

betonvloer in huis, betonvloer in woning, betonvloer begane grond, betonvloer in keuken

Bereken hier de prijs voor jouw betonvloer

Heb jij je laten inspireren door deze prachtige voorbeelden? Dan wil je natuurlijk ook graag weten welk prijskaartje dat er aan een betonvloer hangt. Gebruik onze rekentool en krijg binnen een paar minuten een prijsindicatie in je mailbox.
Prijsindicatie aanvragen

Liever een exact prijsvoorstel ontvangen? We nodigen je dan graag van harte uit voor een afspraak in onze showroom. Aan de hand van het gesprek met onze verkoopadviseur ontvang je een specifiek prijsvoorstel op basis van jouw wensen en situatie.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.