SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

slaapkamer met betonvloer

Zo leg je een betonvloer door in je slaapkamer

Een betonvloer in je slaapkamer; misschien niet de eerste vloerbedekking waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Toch zien we deze combinatie regelmatig terug en de resultaten zijn om van te dromen! We laten je graag binnenkijken in verschillende slaapkamers zodat je inspiratie op kunt doen hoe je een betonvloer doorlegt in je slaapkamer.

De voordelen van een betonvloer in je slaapkamer

  • Beton en vloerverwarming zijn de perfecte combinatie. Beton geleidt goed warmte én houdt warmte lang vast. Geen koude voeten dus als je uit je warme bed stapt;
  • De ideale vloer als je gevoelig bent voor huisstofmijt. Een betonvloer is een naadloze, gladde vloer die je makkelijk schoonmaakt en waar geen stof intrekt;
  • Een betonvloer in je slaapkamer straalt rust uit en geeft een ruimtelijk effect. En zeg nu zelf: rust en ruimte wil toch iedereen in de slaapkamer?

slaapkamer, slaapkamerinspiratie, betonvloer in de slaapkamer, slaapkamer voorzien van beton

Beton in de slaapkamer, walk-in-closet én badkamer

Een grote ruimte met drie verschillende doeleinden: slaapkamer, walk-in-closet én badkamer. Onze opdrachtgevers kochten een oude school met oude klaslokalen. Een van die klaslokalen werd de master bedroom met inloopkast en eigen badkamer. Kleur vloer: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd.

slaapkamer, badkamer

Ton-sur-ton met natuurlijke kleuren en materialen

Ton-sur-ton. De letterlijke vertaling: tint op tint. Dé tip voor rust en eenheid in de slaapkamer. En die ‘tint-op-tint’ kun je doortrekken in alles. In het vloerkleed, de gordijnen, de kleur op de wanden, de deuren én de betonvloer. Kleur vloer: basisgrijs- met 50% zandkleur.

Een betonvloer van je slaapkamer tot je terras

Slaapkamer op de begane grond? Laat de vloer van je slaapkamer doorlopen in je terras. Deuren open en je kunt heerlijk wakker worden met een kop koffie en de eerste ochtendzonnestralen op je gezicht. Kleur vloer: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd.

Beton als basis in de kinderkamer

Beton kil in de slaapkamer van de kinderen? Niet met de juiste aankleding. Een kinderkamer is meestal al drukker door verschillende kleuren, printbehang of speelgoed. Beton is dan juist de perfecte basis. Met een vloerkleed maak je het helemaal af: je kind kan er heerlijk op spelen en het maakt het geheel meteen helemaal af.

Slaap- en badkamer in één

Een slaapkamer en badkamer in één? Luxe! Als je gaat voor deze luxe combinatie zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Onder andere vocht. Niet elke vloer is vochtbestendig, maar beton gelukkig wel. Een ander voordeel van een betonvloer is dat je ‘m onder afschot kunt leggen. Die badkamer in je slaapkamer creëer je met een betonvloer dus in een handomdraai.

Hier moet je op letten als je kiest voor een betonvloer in je slaapkamer

Omdat beton van zichzelf niet warm is raden we altijd vloerverwarming aan. Natuurlijk kom je met een vloerkleed ook een heel eind, maar als je dan nu toch bouwt of verbouwt neem dan meteen de vloerverwarming mee.

Houd er ook rekening mee dat een betonvloer van 7 centimeter dik zo’n 170 kilo per vierkante meter weegt. Met een slaapkamer op de begane grond of een constructief goede verdiepingsvloer is dat vaak geen probleem maar bij een oud jaren ’30 huis met een houten verdiepingsvloer wordt dat een ander verhaal. Twijfel je erover of de constructie sterk genoeg is voor dit gewicht? Laat er dan eerst een constructeur of architect naar kijken voordat je een keuze maakt.

Kom langs om jouw droomvloer uit te kiezen

Je bent van harte welkom in onze showroom om jouw droomvloer uit te kiezen. Maak een afspraak en kom betonvloeren ervaren en kleuren vergelijken. Wil je liever eerst weten wat een betonvloer kost voordat je langskomt in Opheusden? Vul onze rekentool in, dan krijg je meteen een prijs in mailbox.
Afspraak maken Prijs berekenen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.