SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde beton

Gepolierde beton, ook wel gevlinderd beton genoemd, is toepasbaar in iedere ruimte van de woning. Gepolierd beton is ook toe te passen in een kantoor- of winkelpand. Gepolierde betonvloeren zijn veelzijdig en multifunctioneel.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is gepolierde beton

Een gepolierde betonvloer is een échte gevlinderde betonvloer. We spreken op deze pagina dus niet over een betonlook vloer. De minimale dikte van gepolierde beton met vloerverwarming is 7 centimeter. Gepolierde beton is hetzelfde als gevlinderde beton en monolithisch afgewerkte betonvloeren. Het polieren of vlinderen zorgt ervoor dat alle grove deeltjes van de betonmix naar beneden worden geduwd. Hierdoor ontstaat een gladde, dichte massa. Door het polieren of vlinderen verdichten we de toplaag. De gewenste kleur verwerken we in de natte betonmassa tijden het polieren. Zo hardt de kleur met de betonmassa uit en slijt u de kleur niet van uw gepolierde betonnen vloer.

Kunt u de minimale dikte van 7 centimeter niet kwijt? Door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een zandcement dekvloer? Dan adviseren wij u een betonlook vloer. Zoals de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer of de PU gietvloer.

Gepolierde beton

Voordelen gepolierde beton

Gepolierde betonvloeren kennen veel voordelen. Hieronder kunt u een aantal voordelen terugvinden;

  • Geheel naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Slijt- en kras vast
  • Optimale warmtegeleiding in combinatie met vloerverwarming

Werkwijze gepolierde beton

Voordat we de gepolierde betonvloer aanbrengen zijn er ook nog een aantal voorbereidende werkzaamheden;

  • We starten met leggen van de wapening
  • We controleren de aansluitingen op puien en dorpels en bepalen de vloerhoogte
  • Het stellen van de randisolatie langs muren en puien
  • Het storten en polieren van de betonnen vloer
  • Het instrooien van de juiste kleur

Na bovenstaande is de eerste fase klaar van de betonnen vloer. U mag uw vloer na 3 à 4 dagen afdekken met stucloper. Na het leggen van de stucloper mag u de andere werkzaamheden weer hervatten. Het impregneren van de betonnen vloer doen we aan het einde van de bouwfase. Maar wel voordat u de woning gaat inrichten.

Gepolierd beton op kleur

Om de kleur van uw gepolierde beton te beïnvloeden adviseren wij om een gekleurde toplaag toe te voegen. De meest gekozen kleuren zijn grijs- en zandtinten. De gewenste kleur kunt u kiezen bij ons in de showroom.

Wanneer u kiest voor een gepolierde beton zonder toevoeging van kleurpigment dan kunnen wij geen garantie afgeven op de uiteindelijke kleur van uw vloer.

gepolierde beton, design betonvloer, betonvloer op kleur, gekleurde gevlinderde betonvloer

Gepolierd beton impregneren

Na het polieren of vlinderen is de betonvloer voor ongeveer 85% dicht. De gepolierde beton is daarom te vergelijken met een natuurstenen vloer. Om uw betonvloer verder te verdichten adviseren wij de vloer te impregneren. Het impregneermiddel is transparant en mat en geeft daarom geen andere uitstraling aan de vloer. Wel verhogen we de dichtheid van 85% naar 95%. Om deze 95% optimaal te houden is er goed onderhoud nodig.

Onderhoud gepolierde betonvloeren

Van uw gepolierde oftewel gevlinderde beton vloer wilt u zo lang mogelijk genieten. Daarom is het goed onderhouden van uw vloer erg belangrijk. Lees hier meer over het onderhouden van uw nieuwe vloer.

Bezoek onze showroom

Geïnteresseerd in gepolierde betonnen vloeren? In onze showroom in Opheusden helpt één van onze adviseurs u graag verder. Onze adviseur vertelt u meer over de mogelijkheden, de werkwijze en helpt u bij het maken van de juiste kleurkeuze. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk