SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer kleuren: grijs, zandkleur en meer

Een woonbetonvloer heeft van zichzelf een grijze kleur, maar we kunnen hem ook op kleur brengen. Bent u benieuwd naar de kleurmogelijkheden? Op deze pagina leest u meer over de gevlinderde betonvloer kleuren en over hoe we die kleur aanbrengen. We laten natuurlijk ook wat voorbeelden zien, zodat u vast een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Wanneer u een gevlinderde betonvloer wilt, kunt u ervoor kiezen deze op kleur te laten brengen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Een betonvloer zonder kleurpigmenten is van zichzelf meestal grijzig of wat meer gelig. De kleur is afhankelijk van onder andere de kleur van het zand en de natuurlijke ingrediënten in de betonmix en kan daardoor erg variëren.

Kleurpigmenten toevoegen

We hebben geen invloed op welke kleur zand er in de betonmix gaat en kunnen daarom ook geen kleur garanderen. Wilt u de natuurlijke kleur van een betonvloer en maakt het u niet uit of dat meer grijs of wat geliger uitvalt? Dan is het toevoegen van kleur niet nodig. Maar kiest u graag zelf de kleur, dan werken we met kleurpigmenten bij het maken van uw vloer.

Gevlinderde woonbeton vloer in de keuken Willem Designvloeren

Gevlinderde betonvloer kleuren: zandkleur- en grijstinten

De kleurpigmenten zijn er in meerdere zandkleur- en grijstinten. Deze kunnen we ook weer mixen. Dus bijvoorbeeld 50% middengrijs en 50% donkergrijs. Zo kunt u een kleur kiezen die perfect aansluit bij uw wensen. Ook wanneer u een meer uitgesproken kleur wilt dan de natuurtinten behoort dat tot de mogelijkheden. Vraag ons er gerust naar!

Slijtvaste kleur

Wanneer u kiest voor een gevlinderde betonvloer op kleur strooien we de kleurpigmenten in tijdens het vlinderen van de vloer. Vlinderen zorgt voor een verdichte toplaag. Omdat we de kleurpigmenten mee vlinderen wordt de kleur onderdeel van de betonvloer in plaats van dat het een aparte laag is. Dat betekent dat de kleur er niet uit kan slijten.

Impregneren: mat en transparant

Laat u de betonvloer impregneren dan kunt u er gerust op zijn dat de kleur hetzelfde blijft. Het impregneermiddel is mat en transparant en zal de kleur dus niet veranderen. We raden impregneren altijd aan. Dit geeft de vloer een extra beschermlaag en maakt een gevlinderde betonvloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Gevlinderde betonvloer in huis

Gevlinderde betonvloer kleuren in de showroom

We kunnen heel veel praten over de gevlinderde betonvloer kleuren, maar één beeld zegt meer dan duizend woorden. En kleuren bekijken kan natuurlijk nog het allerbeste in het echt. In onze showroom ziet u meerdere voorbeelden van gevlinderde betonvloer kleuren, zodat u ze met elkaar kunt vergelijken. Komt u graag kijken? Maak een afspraak voor een showroombezoek en dan zien we u heel graag binnenkort!
Afspraak maken

Betonvloer vergelijken met andere vloeren

Naast echte betonvloeren van minimaal 7 centimeter dik ziet u in onze showroom ook meerdere soorten betonlook vloeren, zoals gietvloeren, beton ciré en Italiaans betonlook. Deze dunne afwerkvloeren hebben in meer of mindere mate wat weg van de uitstraling van beton. Is een gevlinderde betonvloer in uw situatie niet mogelijk of vindt u de uitstraling van bijvoorbeeld een gietvloer net wat mooier? Dan bent u ook daarvoor bij ons aan het juiste adres!

Ons meest recente werk