SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer, gietvloer betonlook, beton gietvloer, gietvloer in huis

Een gietvloer leggen: dit zijn de soorten en de kosten

Als je graag een gietvloer wilt, dan heb je vast ook praktische vragen over een gietvloer leggen. Bijvoorbeeld welke kleuren er zijn en wat de kosten zijn van een gietvloer aanbrengen. We geven je graag antwoord in dit blogartikel.

1. Wat is de prijs van een gietvloer leggen?

Een van de vragen die we vaak krijgen over gietvloeren is of een gietvloer leggen duur is. De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het soort gietvloer dat je kiest. We bieden namelijk vier verschillende soorten aan met elk hun eigen uitstraling en kenmerken. Onze gietvloeren:

woonbeton of gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft door het gebruik van cement een echte betonlook. Je kunt deze gietvloer dan ook krijgen in de tinten van beton: grijs en zandkleur. Daarbij maken we onderscheid tussen lichtgrijs, grijs en antraciet & beige, zandbruin en off white.

De vanaf-prijs van een cementgebonden gietvloer begint bij €84,95 per m2 en die prijs is afhankelijk van het totale oppervlak. Hoe meer vierkante meters, hoe voordeliger. Houd er rekening mee dat een cementgebonden gietvloer leggen wat voorbereidingen kent, waaronder het aanbrengen van egaline en epoxyprimer. Als je dit vast meerekent in de prijs kun je een cementgebonden gietvloer, inclusief epoxy en egaline laten leggen vanaf €116,35 per m2.

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer heeft een heel strakke en moderne look. En het mooie is, deze vloer kun je in alle RAL- en NCS-kleuren krijgen! Je kunt hem dus helemaal vormgeven zoals jij wilt. Misschien ga je voor een neutrale tint, misschien zoek je wel een meer uitgesproken kleur. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Ook bij deze vloer is een voorbewerking met epoxy en egaline nodig. Dit is inbegrepen in de vanaf-prijs van €106,35 per m2.

PU gietvloer

De PU gietvloer is er net als de minerale gietvloer in alle RAL- en NCS-kleuren. En het fijne van deze kunststof vloer is: ook in de badkamer kun je de PU gietvloer leggen. Door de kunststof is de vloer namelijk 100% waterdicht. Dat betekent dat we deze gietvloer zelfs in het douchegedeelte van de badkamer leggen.

Wat kost een PU gietvloer leggen? Je kunt dit bij ons laten doen vanaf €92,- per m2. Ook bij PU gietvloeren rekenen wij met staffelprijzen. Maar is het nodig om te egaliseren of wil je bijvoorbeeld een douchedrain mee laten gieten, dan komen die kosten erbij. Het is daarom handiger om even te bellen of mailen voor een meer specifieke prijs.

Metallic gietvloer leggen

Een metallic gietvloer onderscheidt zich van de andere vloeren door zijn glanzende marmerlook. Een metallic gietvloer leggen kan in acht kleuren: chartreux en venato (grijstinten), marrone en aurum (zandkleurtinten), menta en cobre (groentinten) en siena en bordeaux (terracottatinten).

Bij een metallic gietvloer laten leggen moet je rekenen met een prijs vanaf €123,95 per m2. Ook hierbij geldt dat benodigde of optionele extra’s er bij komen. Omdat het per situatie heel verschillend is wat er nodig is, kunnen we daar niet één prijs voor noemen, maar hopelijk heb je nu wel een beeld van de verschillende vanaf-prijzen voor het leggen van een gietvloer.

Prijsindicator

Wil je graag een prijsindicatie voor jouw situatie? Vul dan onze rekentool in of neem per mail of telefoon contact op.
Rekentool gebruiken Contact opnemen

PU vloer woonkamer, grijze gietvloer woonbeton, gietvloer betonlook, cement, kunsthars Willem Designvloeren

2. Hoe lang duurt een gietvloer leggen?

Het leggen van een gietvloer duurt gemiddeld vijf werkdagen. Waarom? We leggen een gietvloer in lagen. Afhankelijk van welke gietvloer je kiest horen daar al dan niet een egaline- en epoxylaag bij. Deze epoxyprimer en egalinelaag zorgen voor een vlakke en goed hechtende ondergrond. Daarnaast brengen we een laag van het gietmengsel aan en nog twee laklagen om je gietvloer te beschermen tegen vuil en vocht. Elke laag moet tussendoor drogen. Dit betekent dat we per dag één laag kunnen aanbrengen.

3. Vanaf wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Wanneer je een gietvloer hebt laten leggen wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van genieten. Maar vanaf wanneer kun je op een gietvloer lopen? Na een week. Dat betekent dus in totaal twee weken geduld hebben voordat je jarenlang kunt genieten van een prachtige gietvloer.

4. Vanaf wanneer kun je meubels plaatsen op een gietvloer?

Hiervoor geldt hetzelfde als bij het lopen op de vloer. Na een week is de gietvloer volledig uitgehard en kun je je meubels plaatsen. We raden je aan om je meubels vooraf te voorzien van goede beschermvoetjes om beschadigingen te voorkomen.

Heb je nog meer vragen over een gietvloer of wil je gietvloeren komen bekijken in onze showroom? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.