SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

Een gietvloer leggen: dit zijn de soorten en de kosten

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een gietvloer, komen hier vast ook een aantal praktische vragen bij kijken. Welke kleuren zijn er? Wat zijn de kosten van een gietvloer leggen? Hoe lang duurt het aanbrengen van een gietvloer? In dit blog geven wij antwoord op al deze vragen.

Wat is de prijs van een gietvloer leggen?

Een van de meest gestelde vragen over een gietvloer is natuurlijk: ‘Wat is de prijs van een gietvloer leggen?’ En dat begrijpen wij goed. Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer zijn de eigenschappen, maar ook de prijs hiervan belangrijke onderdelen. Je kunt kiezen uit verschillende gietvloeren aan. Deze hebben dan ook verschillende eigenschappen en prijzen.

Bij onze gietvloeren werken we met staffelprijzen. Dit betekent dat hoe meer vierkante meter je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt.

Ook nemen we in alle onderstaande prijsvoorbeelden epoxy en egaline mee. Deze twee stappen zijn niet altijd nodig, maar noemen we toch om tegenvallers te voorkomen. Mocht uiteindelijk blijken dat we dit bij jouw situatie niet nodig hebben, zullen we dit ook niet doorrekenen.

De prijsvoorbeelden zijn exclusief reiskosten. Afhankelijk van hoeveel kilometer we moeten rijden (vanuit Opheusden) komen deze er nog bij op.

Italiaanse betonlook vloer

De Italiaanse betonlook vloer lijkt sprekend op een echte gevlinderde betonvloer. Ben jij op zoek naar een gevlinderde betonvloer, maar kun jij deze niet kwijt qua dikte? Of passen de robuuste eigenschappen van beton toch niet helemaal bij jou, maar vind je de uitstraling wel heel mooi? Dan is de Italiaanse betonlook vloer dé vloer voor jou. Deze vloer is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren.

Prijsvoorbeeld Italiaanse betonlook vloer voor 100 m²

De kosten voor de Italiaanse betonlook vloer op basis van 100 m² zijn:

Italiaanse betonlook vloer, incl. epoxyprimer: €149,95 per m², incl. btw

Egaline: €20,95 per m², incl. btw

€149,95 per m² + €20,95 per m² = €170,90 per m², incl. btw

€170,90 per m² x 100 m² = €17.090,- incl. btw

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer wordt, zoals de naam al zegt, gemaakt op basis van cement. Dit geeft de vloer een robuuste uitstraling waardoor hij lijkt op een betonvloer. Je kunt deze gietvloer krijgen in 6 verschillende kleuren. Grijs, lichtgrijs, antraciet, beige, zand en off white.

Prijsvoorbeeld cementgebonden gietvloer

De kosten voor de cementgebonden gietvloer op basis van 100 m² zijn:

Cementgebonden gietvloer: €89,95 per m², incl. btw

Egaline: €20,95 per m², incl. btw

Epoxy: €12,45 per m², incl. btw

€89,95 per m² + €20,95 per m² + €12,45 per m² = €123,35 per m², incl. btw

€123,35 per m² x 100 m² = €12.335,- incl. btw

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer geeft jouw woning een strakke en moderne look. Deze vloer is in iedere RAL- en NCS-kleur te krijgen. Je kunt hem dus helemaal naar wens samenstellen. Kies jij voor een neutrale kleur? Of ga je toch meer voor uitgesproken?

Prijsvoorbeeld minerale gietvloer

De kosten voor een minerale gietvloer op basis van 100 m² zijn:

Minerale gietvloer: €79,95 per m², incl. btw

Egaline: €20,95 per m², incl. btw

Epoxy: €12,45 per m², incl. btw

€79,95 per m² + €20,95 per m² + €12,45 per m² = €113,35 per m², incl. btw

€113,35 per m² x 100 m² = €11.335,- incl. btw

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

PU gietvloer

Ook de PU gietvloer is in iedere RAL- en NCS-kleur verkrijgbaar. Het grote voordeel van deze vloer is dat hij gemaakt wordt op basis van kunststof. Hierdoor is deze vloer 100% waterdicht en zelfs tot en met het douchegedeelte toe te passen.

Prijsvoorbeeld PU gietvloer

De kosten voor de PU gietvloer op basis van 100 m² zijn:

PU gietvloer incl. egaline: €96,- per m², incl. btw

Epoxy: €12,45 per m², incl. btw

€96,- per m² + €12,45 per m² = €108,45 per m², incl. btw

€108,45 per m² x 100 m² = €10.845,- incl. btw

Metallic gietvloer leggen

Een metallic gietvloer is een échte eyecatcher in huis. Deze vloer heeft een glanzende marmerlook en is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Chartreux, Venato, Marrone, Aurum, Menta, Cobre, Siena en Bordeaux.

Prijsvoorbeeld metallic gietvloer

De kosten voor de metallic gietvloer op basis van 100 m² zijn:

Metallic gietvloer: €129,95 per m², incl. btw

Egaline: €20,95 per m², incl. btw

Epoxy: €12,45 per m², incl. btw

€129,95 per m² + €20,95 per m² + €12,45 per m² = €163,35 per m², incl. btw

€163,35 per m² x 100 m² = €16.335,- incl. btw

gietvloer prijs berekenen

Hoelang duurt het aanbrengen en drogen van een gietvloer?

Het leggen van een gietvloer duurt gemiddeld een week. Dit komt doordat alle gietvloeren worden opgebouwd in verschillende lagen. Allereerst beginnen we met een egaline- en epoxylaag. De egaline zorgt voor een vlakke ondergrond en de epoxy zorgt voor een goede hechting met de ondergrond. Hierna brengen we de gietvloer aan. Dit wordt afgewerkt met twee laklagen. Elke laag moet tussendoor drogen. Dat betekent dat we per dag, één laag kunnen aanbrengen.

Dit geheel heeft hierna nog één week droogtijd nodig. Hierna kun je de vloer belopen en inrichten. In totaal duurt het proces dus twee weken.

Gietvloeren zien in onze showroom

Heb jij nog vragen over het leggen van een gietvloer? Of wil jij onze gietvloeren eens in het echt bekijken? Kom eens langs in onze showroom! We voorzien je graag van passend advies. Maak je van tevoren een afspraak?
Afspraak maken