SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde beton

Gepolierde beton, ook wel gevlinderd beton genoemd, is toepasbaar in iedere ruimte van de woning. U kunt gepolierde beton ook toepassen in een kantoor- of winkelpand. Gepolierde betonvloeren zijn veelzijdig en multifunctioneel.

Wat is gepolierde beton

Een gepolierde betonvloer is een échte gevlinderde betonnen vloer. De minimale dikte met vloerverwarming is 7 cm. Gepolierde beton is hetzelfde als gevlinderde beton en monolithisch afgewerkte betonvloeren. Het polieren of vlinderen zorgt ervoor dat alle grove deeltjes van de betonmix naar beneden worden geduwd waardoor een gladde, dichte massa ontstaat. Door het polieren of vlinderen wordt de toplaag verdicht. De gewenste kleur verwerken we in de natte betonmassa tijden het polieren. Zo hardt de kleur met de betonmassa uit en slijt u de kleur niet van uw gepolierde betonnen vloer.

Gepolierde beton

Voordelen gepolierde beton

Gepolierde betonvloeren kennen veel voordelen. Hieronder kunt u puntsgewijs een aantal voordelen terugvinden;

  • Geheel naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Slijt- en kras vast
  • Optimale warmtegeleiding in combinatie met vloerverwarming

Werkwijze gepolierde beton

Voordat de gepolierde betonvloer wordt aangebracht zijn er ook nog een aantal voorbereidende werkzaamheden;

  • We starten met leggen van de wapening
  • We controleren de aansluitingen op puien en dorpels en bepalen de vloerhoogte
  • Het stellen van de randisolatie langs muren en puien
  • Het storten en polieren van de betonnen vloer
  • Het instrooien van de juiste kleur

Na bovenstaande is de eerste fase klaar van de betonnen vloer. U mag uw vloer na 3 à 4 dagen afdekken met stucloper. Na het leggen van de stucloper mag u de andere werkzaamheden weer hervatten. Het impregneren van de betonnen vloer doen we aan het einde van de bouwfase en voordat de woning wordt ingericht.

Onderhoud gepolierde betonvloeren

Van uw gepolierde oftewel gevlinderde betonnen vloer wilt u zo lang mogelijk genieten. Daarom is het goed onderhouden van uw betonnen vloer erg belangrijk. Lees hier meer over het onderhouden van uw nieuwe vloer.

Bezoek onze showroom

Geïnteresseerd in gepolierde betonnen vloeren? In onze showroom in Opheusden helpt één van onze adviseurs u graag verder. Onze adviseur vertelt u meer over de mogelijkheden, de werkwijze en helpt u bij het maken van de juiste kleurkeuze. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.