SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vivian en Ron kozen voor een gevlinderde betonvloer in een monumentaal pand: “We houden van natuurproducten.”

Een monumentale boerderij in het Zeeuwse dorpje Kloetinge, vlakbij Goes. Dat is het thuis van Vivian, haar man Ron en hun twee dochters. Een woonbetonvloer vormt de basis van het stijlvolle interieur.

Vanaf februari dit jaar wonen ze in hun nieuwe huis. Voor Vivian was het al snel duidelijk dat er een gevlinderde betonvloer in moest komen. “Toen ik binnenkwam in dit huis viel me gelijk het drukke balkenplafond op. We houden heel erg van natuurproducten, maar met al zoveel hout was een houten vloer voor ons niet aan de orde.”

En Vivian is fan van betonvloeren. “Wat betreft leefgemak én onderhoud. We hebben twee kinderen en een hond dus dat zijn belangrijke factoren.”

Gevlinderde betonvloer in Kloetinge

Verbouwen met regels

De verbouwing van het huis was een heel project. “We zijn in mei vorig jaar begonnen. In de zomer werd de betonvloer gelijk gestort. Dat was al best vroeg, maar kon niet anders vanwege de planning. Omdat het een monumentaal pand is, zijn er wat regels bij het verbouwen. We mochten bijvoorbeeld geen deuren aan de achterzijde maken. Maar we hebben wel heel veel opengebroken en vernieuwd.”

“Een thuis met genoeg leven in de brouwerij, maar ook een belangrijke plek van rust”

En het resultaat mag er zijn! Een thuis met genoeg leven in de brouwerij, maar ook een belangrijke plek van rust in het ondernemersleven van Vivian en haar man. Ze zijn eigenaar van Hotel & Brasserie Katoen in Goes. Vivian: “Ook dat is een monumentaal pand dat helemaal verbouwd is. Mijn man is als ondernemer meer op de werkvloer. Ik heb communicatie gestudeerd en doe de marketing en alles eromheen.”

Licht en ruimtelijk

Een moderne, ruimtelijke inrichting thuis geeft het gezin rust. “Ik vind het strakke heel gaaf in combinatie met de oude elementen van het huis. Het huis is vooral aan de buitenkant heel idyllisch. De witte keuken is modern en de meubels zijn meer richting Scandinavisch.”

Vivian en Ron wisten goed wat ze wilden. De keuze voor een betonvloer was dan ook snel gemaakt. Maar de juiste kleur kiezen bleek lastiger. “In de showroom kregen we een duidelijke uitleg over het realiseren van de betonvloer én over de kleuren. Ik vond het supermoeilijk om te kiezen. Een grijze vloer vonden we heel mooi, maar we wilden niet dat het blauwig zou ogen. Daarom twijfelden we tussen helemaal grijs of een mix met zandkleur.”

Kleuren vergelijken

Na het bekijken van een gevlinderde betonvloer bij een andere klant koos het stel voor basisgrijs. “Omdat we veel houten elementen in huis hebben, zou zandkleur juist te geel kunnen uitvallen. In combinatie met ons lichte interieur komt het grijs prachtig uit. Het oogt absoluut niet blauw en de vloer is heel levendig en overal anders. In de keuken en woonkamer wat rustiger, in de hal wat meer gevlamd.”

“Alles gebeurt kundig en niemand neemt genoegen met een minder resultaat”

Vivian liet hun vloer vervolgens ook weer zien aan andere mensen. “We hebben ze geadviseerd naar Willem Designvloeren te gaan. Juist omdat we zo’n goede begeleiding kregen. Van voorbereiding tot storten en van stucloper leggen tot impregneren. Door het weer droogde de vloer bij ons niet snel, maar hij werd niet geïmpregneerd vóórdat hij helemaal droog was. Alles gebeurt kundig en niemand neemt genoegen met een minder resultaat.”

Complimenten en adviezen

Tops: “We zijn supertevreden! Heel knap hoe deze vloer gemaakt is en fijn dat iedereen zo behulpzaam is en streeft naar het beste resultaat. Willem Designvloeren is een persoonlijk bedrijf met veel kennis in huis.”

Tips: “Een lichte vloer werd ons echt afgeraden. Kleuradvies is fijn, maar ik zou de keuze wat meer overlaten aan de creativiteit van de klant.”

In dit interieur:

Keuken: LEO Interieurgroep

Renovatie: Bouwbedrijf Van de Linde