SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Luuk en Juliette kozen voor een betonvloer: “We wilden graag iets anders dan een ander. Daar houden we van.”

In een rustige wijk in het Brabantse Sprang-Capelle vind je de twee-onder-een-kapwoning uit 1988 van Luuk (33) en Juliette (28). Het stel verhuisde bijna twee jaar geleden naar deze woning. Ze woonden eerst een paar maanden boven en toen de vloer én de rest van het interieur klaar was betrokken ze ook de benedenverdieping. Voor de benedenverdieping kozen ze voor een gevlinderde betonvloer in de kleur basisgrijs met 25% zand.

Gevlinderde betonvloer gecombineerd met een houten én roze keuken.

“Iets anders dan een ander”

Juliette: “We houden ervan om iets anders te doen dan een ander, ook in ons interieur. Zo wilden we geen houten vloer, want dat heeft iedereen al. Mijn vriend kwam met het idee om een betonvloer te leggen. – Hij was trouwens ook degene die met het idee voor een roze keuken kwam, niet ik, al wordt dat wel vaak gedacht. – Ik vond het echt spannend en wilde eerst liever tegels of een houten vloer.

Uiteindelijk was ik toch overtuigd, omdat we ook al hout bij de keuken wilden en een naadloze betonvloer het geheel rustiger maakt dan tegels met voegen.”

Een huiselijk gevoel

“Na een korte zoektocht op internet kwamen we bij jullie terecht. En dat was als een warme deken. Het voelt alsof je bij iemand de woonkamer binnenstapt”, aldus Juliette. “We hadden het gevoel dat we bij iemand op bezoek gingen, niet dat we een showroom bezochten. We vonden dat heel prettig en laagdrempelig. Dat zorgde ervoor dat we alle vragen die we hadden durfden en konden stellen. Ook konden we goed de verschillende kleuren zien én ervaren hoe betonvloeren voelen.”

“Toen we de auto instapten op weg naar huis zeiden mijn vriend en ik al tegen elkaar: ‘Dit is het, hier moeten we zijn’.”

Spannend

Kiezen voor een betonvloer is best spannend. Dat vond Juliette ook. “Hoe pakt de kleur uit bij ons in huis? Hoe valt het licht erop? Matcht de vloer wel met de kleuren van de keuken en de meubels? Dat vond ik veel spannender dan een scheur hier of daar, dat hoort er toch een beetje bij vind ik. Maar gelukkig was de spanning nergens voor nodig.”

Woonkamer met een gevlinderde betonvloer in Sprang-Capelle. Ook staat er een plant op de vloer en een kast met wat boeken en accessoires.

Na de bouwvak

“De dagen die gepland stonden bleken voor ons, door uitloop van andere werkzaamheden, helaas toch niet haalbaar. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar het werd wel wat later dan gehoopt, omdat de bouwvak er precies middenin viel.”

Aangenaam verrast

Luuk en Juliette wisten van tevoren niet wat ze konden verwachten. Ook niet qua kosten. Toen ze de offerte kregen, vonden ze het wel een hoog bedrag. Maar achteraf gezien zijn ze er heel blij mee.

“Met collega’s had ik het over onze betonvloer en de kosten. Zij waren goedkoper uit, maar zijn er uiteindelijk minder blij mee. Bij jullie betaal je ervoor, maar je krijgt er ook écht wat voor terug en ook de service is ernaar. Zoals het impregneermiddel dat je gratis opgestuurd krijgt”, aldus Juliette.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren gecombineerd in een modern en kleurrijk interieur

Complimenten en adviezen

Top: “De laagdrempeligheid in het contact leggen en het aanbieden van hulp. Je komt binnen als leek, maar geen vraag is te gek en ze worden allemaal beantwoord.”

Tip: “Doordat we uitliepen met de overige werkzaamheden van onze verbouwing moesten we de datum voor het leggen van de wapening en het storten van de vloer verplaatsen. De planning van ons en Willem Designvloeren was strak, dus hierover ontstond wat miscommunicatie. Voor een volgende keer is het misschien handiger om de planningen goed naast elkaar te leggen en wellicht wat advies erin te geven.”

In dit interieur:

Keuken: Goergen keukens