SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Interieur met betonnen vloer

Inspiratie: gevlinderde betonvloer woonkamer

De woonkamer, een plek om heerlijk tot rust te komen na een werkdag en om gezellig met familie of vrienden te zitten. Hoe fijn is het om een prachtige woonkamer te hebben waar je blij van wordt en optimaal van geniet. De vloer is een bepalend onderdeel bij het inrichten van je woning. We vertellen je daarom snel meer over een gevlinderde betonvloer in de woonkamer en over de rust en ruimte die deze vloer geeft.

Betonvloer versus andere vloeren

Een houten visgraatvloer, tegelvloer, PVC, vloerbedekking, noem het maar op. Allemaal prachtige vloeren die je in de zoektocht naar de perfecte keuze misschien bent tegengekomen. Elke vloer heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen en daar is de gevlinderde betonvloer geen uitzondering op.

De gevlinderde betonvloer is een minder ‘standaard’ vloer, maar het is een vloer met een prachtige en tijdloze uitstraling en een stoer, geleefd effect. Bovendien is een gevlinderde betonvloer toepasbaar in elke woonkamer en woonstijl. Van landelijk tot industrieel en van hotel chic tot bohemian. Of een combinatie van stijlen.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een prachtige naadloze vloer met veel voordelen. Zo is hij kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Door het naadloze aspect heeft deze vloer een ruimtelijk effect op de woonkamer. Anders gezegd: je woonkamer lijkt optisch groter. Daarnaast brengt de vloer rust door de natuurlijke kleuren waarin we hem maken. Zo komt de inrichting extra goed tot zijn recht.

We maken een gevlinderde betonvloer door hem te storten. Beton is een mengsel van zand, cement, grind en water. Dit mengsel storten we met behulp van een betonwagen en betonpomp in de gewenste ruimte. De betonvloer komt rechtstreeks op de vloerverwarming. Een zandcement dekvloer vervalt dus wanneer je kiest voor een gevlinderde betonvloer.

Gevlinderde betonvloer prijs, prijs berekenen, beton prijs

Vlinderen

Na het storten werken we de vloer af. Dit noemen we ook wel vlinderen. Hierdoor krijgt de vloer een verdichte toplaag. Let op! Een gevlinderde betonvloer heeft een minimale dikte van 7 centimeter. Heb je deze hoogte niet ter beschikking? Dan is een betonlook vloer wellicht iets voor jou. Denk hierbij aan Italiaans betonlook, een beton ciré vloer, cementgebonden gietvloer, minerale gietvloer, PU gietvloer of metallic gietvloer.

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

Beton is een natuurproduct. Daarom is het in vrijwel iedere woonkamer toe te passen. Dit komt omdat natuurproducten zich gemakkelijk aanpassen naar de stijl van de woning. Denk maar eens aan een combinatie met hout en staal. Dit matcht altijd in de woonkamer.

Sommige mensen vragen zich af of een betonvloer niet wat hard en kil is. Die vraag begrijpen we, want beton is een hard materiaal. Toch laten we je graag zien dat dit zeker niet zorgt voor een kil interieur.

monoliet betonvloer, betonvloer laten storten, betonvloer huiskamer

Zandkleur of warme grijstint

Bijna alle betonvloeren die wij realiseren brengen we op kleur. Hierdoor krijgt de vloer al een veel warmere uitstraling. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding. Hier ligt een gevlinderde betonvloer met zeker geen kille uitstraling. De vloer in deze woning heeft de kleur ‘basisgrijs’.

Ook warmere zandkleurtinten behoren tot de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk een rode, groene of blauwe gevlinderde betonvloer te maken, al gelden hiervoor wel andere prijzen. Deze kleuren zijn ook niet bij ons in de showroom te zien, maar vraag gerust naar de mogelijkheden!

Beton in combinatie met vloerverwarming

Daarnaast plaatsen wij een gevlinderde betonvloer altijd met vloerverwarming. Dit raden we ook eigenlijk altijd aan. Hierdoor voelt jouw vloer heerlijk behaaglijk aan. We storten het beton over de vloerverwarmingsbuizen heen. Zo zit de vloerverwarming echt in de betonvloer verwerkt.

De gevlinderde betonvloer zorgt voor uitstekende geleiding van de warmte en houdt de warmte lang vast. Ook hoeft de warmte niet door een ondervloer heen. Je bespaart door deze voordelen flink op je stookkosten.

Inspiratie gevlinderde woonbeton vloer

Gevlinderde betonvloer op kleur

Zoals we eerder aangaven maken wij betonvloeren meestal op kleur. Hiermee kunnen we garantie geven op de uiteindelijke kleur. Wij hebben namelijk geen invloed op de kleur zand wat de betoncentrale in de betonmix toevoegt. Zonder toegevoegde kleur kan je vloer dus wat bruiner of geler uitpakken.

Het realiseren van een gevlinderde betonvloer

Voor het aanbrengen van een gevlinderde betonvloer gaan wij als volgt te werk:

 • Het aanbrengen van de wapeningsnetten
 • Peilmaten, aansluitingen van puien of dorpels controleren en het bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van de rand beëindigen en het stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Vervolgens storten we het beton en dit werken we machinaal af, ook wel vlinderen genoemd
 • Tijdens het vlinderen strooien we de gewenste kleur in de toplaag
 • Na ongeveer 3-4 dagen (afhankelijk van het weer) mag de vloer afgedekt worden met een stucloper

Alles weten over het storten en vlinderen van een betonvloer?

betonvloer huiskamer

Gevlinderde betonvloer impregneren

Na het vlinderen is de betonvloer voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Je kunt ervoor kiezen om de betonvloer te impregneren. Dit vult openstaande ‘poriën’ op en verhoogt daarmee de dichtheid van 85% naar 95%.

Laat je ons de vloer impregneren dan krijg je hier garantie op, bij goed onderhoud van de vloer. Het is ook mogelijk om zelf de vloer te impregneren. Het impregneermiddel is transparant en mat en geeft daarom geen andere uitstraling aan je betonvloer. We impregneren een vloer vaak net voordat hij in gebruik genomen wordt en dus niet direct na het storten.

Onderhoud gevlinderde betonvloer woonkamer

Ook na impregneren blijft goed en regelmatig onderhoud van belang. Hoewel een gevlinderde betonvloer kras- en slijtvast is, kan beton niet goed tegen zuur en vet. Maar houd je het onderhoud goed bij dan kun je levenslang genieten van een prachtige, gevlinderde betonvloer in de woonkamer. Je leest alles over dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud op de pagina ‘Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer’.

Hoewel een betonvloer heel sterk is, kunnen er in de periode na het storten scheuren ontstaan in de vloer. Dit is heel normaal en past helemaal bij het karakter van de vloer. Een jaar nadat we de vloer gemaakt hebben, komen we bij je terug om eventueel ontstane scheuren gratis te repareren.

Er zijn ook mensen die de scheuren juist graag laten zitten, omdat het de vloer karakter geeft. Dit kan uiteraard ook, want het is natuurlijk helemaal aan jou of je de scheuren als een voor- of nadeel ervaart.

De voordelen van een gevlinderde betonvloer

Hopelijk heb je ondertussen een goed beeld van hoe een gevlinderde betonvloer in de woonkamer eruitziet, hoe hij gemaakt wordt en welke mogelijkheden er zijn met kleur en vloerverwarming. We zetten de voordelen nog even overzichtelijk voor je op een rij:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Kras- en slijtvast
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Geheel naadloos in zowel de woonkamer als het verloop naar andere ruimten
 • De gevlinderde betonvloer gaat een leven lang mee en wordt steeds mooier in de loop der jaren
 • Een betonvloer zorgt voor rust in de ruimte zeker als je graag met een print of kleur werkt

Een gevlinderde betonvloer in jouw woonkamer?

Is je interesse in een gevlinderde betonvloer voor de woonkamer gewekt? Of ben je al helemaal overtuigd van deze waanzinnige vloer? Bezoek onze showroom in Opheusden! Hier hebben we diverse kleuren op grote samples liggen. Zo kun je de verschillen goed met elkaar vergelijken. Maak een afspraak voor een bezoek en één van onze adviseurs staat voor je klaar om je te voorzien van passend advies.
Afspraak maken

Wil je liever eerst weten wat een gevlinderde betonvloer in de woonkamer ongeveer kost? Gebruik onze rekentool voor een snelle prijsindicatie. De prijs van een betonvloer is natuurlijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wel of geen vloerverwarming, wel of geen kleur, wel of niet impregneren? Wil je een offerte op maat, vul dan ons offerteformulier in en we nemen contact met je op!
Direct een richtprijs Offerteformulier