SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton vloeren

Inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de woonkamer

De woonkamer, de plek om heerlijk te chillen na een werkdag. Of er heerlijk met familie en vrienden te ontspannen. Hoe fijn is het dan om een prachtige woonkamer te hebben waar je helemaal tot rust komt. Een van de belangrijke onderdelen van de woonkamer is de vloer. Dit is namelijk de basis van je woonkamer. In dit blog vertellen we je alles over de gevlinderde betonvloer in jouw woonkamer.

Betonvloer versus andere vloeren

Een visgraatvloer, tegelvloer, PVC, vloerbedekking en noem het maar op. Allemaal prachtige vloeren met hun eigen kenmerken en voordelen. Een minder ‘standaard’ vloer is de gevlinderde betonvloer. Maar zeker een prachtige vloer met een tijdloze uitstraling. Een gevlinderde betonvloer kun je in iedere woonkamer en woonstijl toepassen.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een prachtige naadloze vloer met vele voordelen. Zo is hij krasvast, onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Deze vloer realiseren we door deze te storten in de gewenste ruimte. Vervolgens werken we de vloer af. Dit noemen we ook wel vlinderen. Hierdoor krijgt de vloer een verdichte toplaag. Let er wel op dat een gevlinderde betonvloer een minimale dikte heeft van 7 cm. Heb je deze ruimte niet ter beschikking? Overweeg dan eens onze betonlook vloeren. Denk hierbij aan de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer of de PU gietvloer.

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

Beton is een natuurproduct. Daarom is het in vrijwel iedere woonkamer toe te passen. Dit komt omdat natuurproducten zich gemakkelijk aanpassen naar de stijl van de woning. Denk maar eens aan bijvoorbeeld hout en staal. Dit matcht altijd in de woonkamer. Daarnaast zien we de combinatie van hout en staal erg vaak terugkomen. Meer hierover lezen? Klik dan hier.

Je zult jezelf afvragen of beton niet erg kil is. We gaan het tegendeel voor je bewijzen. Als je aan beton denkt, snappen we dat je dit associeert met een hard en koud product. Maar, bijna alle betonvloeren die wij realiseren brengen we op kleur waardoor het al een veel warmere uitstraling krijgt. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding. Hier ligt een gevlinderde betonvloer met zeker geen kille uitstraling. De vloer in deze woning heeft de kleur ‘basisgrijs’.

betonvloer huiskamer

Beton in combinatie met vloerverwarming

Daarnaast plaatsen wij een gevlinderde betonvloer altijd met vloerverwarming. Dit raden we ook eigenlijk altijd aan. Hierdoor voelt jouw vloer heerlijk behaaglijk aan. We storten het beton over de vloerverwarmingsbuizen heen. Zo zit de vloerverwarming echt in de betonvloer verwerkt. Omdat de warmte niet door een ondervloer heen hoeft, bespaar je flink op je stookkosten.

Gevlinderde betonvloer op kleur

Zoals we eerder aangaven maken wij betonvloeren op kleur. Dit doen we eigenlijk altijd, zodat we garantie kunnen geven op de uiteindelijke kleur. Wij hebben namelijk geen invloed op de kleur zand wat de betoncentrale in de betonmix toevoegt. Zonder toegevoegde kleur kan je vloer dus wat bruiner of geler uitpakken.

Hieronder zie je diverse kleuren van de vloer. De kleuren die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn lichtgrijs, basisgrijs, donkergrijs, antraciet en zwart. Eventueel mengen wij meerdere pigmenten met elkaar, zo ontstaat er een unieke kleur.

gevlinderde betonvloer woonkamer       gevlinderde betonvloer woonkamer

Basisgrijs                                                                   75% midden- en 25% donkergrijs 

gevlinderde betonvloer woonkamer      gevlinderde betonvloer woonkamer

Geen kleurpigment                                                Middengrijs

Het realiseren van een gevlinderde betonvloer

Voor het aanbrengen van een gevlinderde betonvloer gaan wij als volgt te werk:

  • Het aanbrengen van de wapeningsnetten
  • Peilmaten, aansluitingen van puien of dorpels controleren en het bepalen van de vloerhoogte
  • Bekisting van de rand beëindigen en het stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
  • Vervolgens storten we het beton en dit werken we machinaal af, ook wel vlinderen genoemd
  • Tijdens het vlinderen strooien we de gewenste kleur in de toplaag
  • Na ongeveer 3-4 dagen (afhankelijk van het weer) mag de vloer afgedekt worden met een stucloper

Meer lezen over het storten en vlinderen van een betonvloer? Klik dan hier.

Een gevlinderde betonvloer in jouw woonkamer?

Bezoek onze showroom te Opheusden. Hier hebben we diverse kleuren op grote samples liggen. Zo kunt u de verschillen goed met elkaar vergelijken. Eén van onze adviseurs staat graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies.

Klik hier om een afspraak in te plannen.