SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer beton look: een betonvloer, maar dan anders (en dunner)

Een gietvloer beton look is een moderne designvloer met de look van beton. Heb je een mooie gietvloer gezien of twijfel je nog tussen een gietvloer en een andere vloer? Dan wil je vast alles weten over deze prachtige, naadloze vloeren! We vertellen je meer in 4 vragen en antwoorden.

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Wat geeft een gietvloer de beton look?

We noemen gietvloeren ook wel beton look vloeren door hun gelijkenis met een gevlinderde betonvloer. Maar hoeveel lijkt een gietvloer op een betonvloer en wat maakt het een beton look vloer?

Wij maken we vier verschillende soorten gietvloeren en twee andere betonlook vloeren: Italiaans betonlook en beton ciré. Van deze zes soorten betonlook vloeren lijkt de één meer op een betonvloer dan de ander.

Rustieke structuur

Italiaans betonlook werken we af door te vlinderen en hierdoor ontstaat hetzelfde gewolkte patroon als bij een betonvloer. Beton ciré brengen we aan met een spaan, waardoor er ook een rustieke structuur ontstaat. Beide vloeren maken we op basis van onder andere cement, waardoor het materiaal ook een gelijkenis heeft met beton.

Cementgebonden gietvloer

Ditzelfde geldt voor een cementgebonden gietvloer. Ook deze gietvloer lijkt door het gebruik van cement op een betonvloer. De gietvloeren hebben alleen een stuk minder structuur, doordat we een gietvloer maken door een dun gietmengsel uit te gieten op de ondervloer.

Andere soorten gietvloer beton look

Naast de cementgebonden gietvloer kun je ook kiezen voor een minerale gietvloer, een PU gietvloer en een metallic gietvloer. Een PU gietvloer maken we op basis van het kunststof polyurethaan. Heel anders dus dan een cementgebonden gietvloer. Toch kun je ook hier een betonlook creëren door te kiezen voor twee kleuren, waardoor er een gevlamd effect ontstaat in de vloer.

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Is een gietvloer praktisch?

Ja! Een gietvloer is een dunne vloerafwerking die is opgebouwd uit meerdere lagen: egaline, het gietmengsel en meerdere laklagen. Dit alles bij elkaar vormt een naadloos geheel van maar een paar millimeter dik. Door het naadloze aspect is de vloer onderhoudsvriendelijk én hygiënisch.

Onderhoudsvriendelijk betekent vanzelfsprekend niet onderhoudsvrij. Een gietvloer is wat zachter dan een betonvloer dus het is heel belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Zo voorkom je dat zand en vuil kan schuren op de vloer. Daarnaast raden we aan goede droogloopmatten te gebruiken, want dat voorkomt al veel vuil. Ook beschermvoetjes onder meubels zijn praktisch op een gietvloer.

Zo onderhoud je een gietvloer

Onderhoudsvriendelijk is niet het enige voordeel van een gietvloer. Een gietvloer beton look gaat ook supergoed samen met vloerverwarming, gietvloeren zijn er in heel veel verschillende kleuren en soorten én een gietvloer is door de laklaag vuil- en vloeistofafstotend.

Gietvloerkleuren

Wat betreft de kleuren: de minerale gietvloer en PU gietvloer zijn er in alle RAL- en NCS-kleuren. Dit geldt ook voor beton ciré. Andere gietvloeren zijn er in eigen, unieke kleuren.
Zowel in onderhoud als in de mogelijkheden kun je dus wel zeggen dat een gietvloer beton look een praktische vloer is.

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Wat is het verschil tussen een gietvloer beton look en een gevlinderde betonvloer?

Je weet inmiddels dat een gietvloer beton look maar een paar millimeter dik is. Dit is gelijk een groot verschil met een gevlinderde betonvloer. Een gevlinderde betonvloer is altijd minimaal 7 centimeter dik en in veel gevallen zelfs minimaal 9 centimeter.

Vaak is dit geen probleem wanneer er sprake is van een grote verbouwing of van nieuwbouw, maar wanneer je al een bestaande vloer hebt, behoort het storten van een betonvloer meestal niet tot de mogelijkheden. Een gietvloer met beton look is dan natuurlijk een prachtig alternatief.

Hoe we de vloeren maken

Nu we het over het maken van de vloeren hebben: een betonvloer maken we meestal in twee dagen, een gietvloer maken we in zo’n vijf werkdagen. Elke dag maken we een nieuwe laag, zodat die steeds tussendoor kan drogen.

Ook al hebben onze gietvloeren een betonlook uitstraling, het is natuurlijk niet hetzelfde. Zo is een minerale gietvloer bijvoorbeeld wat strakker qua uitstraling en kunnen we een PU gietvloer in alle RAL- en NCS-kleuren maken, dus ook in een andere tint dan een betonvloer. Een gevlinderde betonvloer maken we desgewenst op kleur met kleurpigmenten in grijs- en zandkleurtinten.

Grijze PU gietvloer beton look in de woonkamer

Waar kan ik de gietvloer beton look bekijken?

Je kunt onze gietvloeren bewonderen in de showroom in Opheusden (tussen Tiel en Arnhem). Heb je interesse in één van onze vloeren? Per mail of telefoon maak je gemakkelijk een afspraak voor een showroombezoek. Heb je eerst nog wat vragen of ontvang je graag eerst een offerte? Laat het ons weten, we helpen je graag!
Contact opnemen