SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Yes! Onze showroom is op afspraak weer geopend! Maak nu uw afspraak om onze showroom te bezoeken. Ontvangt u liever meer informatie door middel van een videogesprek? Geen probleem, ook via die weg staan wij nog steeds voor u klaar! ×

Dunne betonvloer

Een gevlinderde betonvloer heeft een minimale dikte van 7 cm. Echter heeft niet iedereen de ruimte om deze vloer te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er een zandcement dekvloer ligt of als je de ondervloer niet kunt verwijderen. Gelukkig is er dan een dunne betonvloer. Dit is een betonlook vloer met een dikte van nog geen centimeter. Op deze pagina leest u alles over de dunne betonvloer!

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Betonlook vloer

Als we het hebben over een dunne betonvloer dan bedoelen we hier altijd een betonlook vloer mee. Dit zijn vloeren met de looks van een echte betonvloer, maar het is geen echt beton. Binnen de categorie betonlook vloeren bieden wij 3 verschillende soorten vloeren aan: een PU gietvloer, een cementgebonden gietvloer en een beton ciré vloer. Al deze betonlook vloeren zijn dunne vloeren.

Voordelen van een dunne betonvloer

Hieronder leest u de voordelen van een dunne betonvloer, oftewel een betonlook vloer:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Leverbaar in iedere RAL- en NCS kleur
  • 100% waterdicht
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming

Let op! Deze voordelen zijn niet op alle betonlook vloeren van toepassing. Dit is afhankelijk van het type betonlook vloer dat u kiest.

Dikteverschil beton en betonlook

Een betonlook vloer is altijd dunner dan een echte betonvloer. De reden hiervan is dat we bij een gevlinderde betonvloer altijd een minimale dikte van 7 cm moeten hanteren. Doen we dit niet, dan is de kans op scheurvorming groter. U zult zich nu waarschijnlijk afvragen of dit bij een dunne betonvloer, oftewel betonlook vloer, ook zo is. Gelukkig is dit niet het geval. Dit komt omdat een betonlook vloer veel elastischer is dan een gevlinderde betonvloer. Dit betekent dat deze meebeweegt op het moment dat de vloer uitzet of krimpt. Echt beton daarentegen doet dit niet. Beton is grotendeels namelijk keihard en geeft niet mee. Voor velen zijn scheuren niet storend, het geeft de vloer immers ook karakter. Wanneer u niet van scheuren houdt, kies dan voor een dunne betonvloer. Uiteraard kunnen we hierin alsnog de scheurvorming niet volledig uitsluiten omdat we hierin afhankelijk zijn van de ondervloer.

Onderhoud

Zoals hierboven aangegeven is een dunne betonvloer veel elastischer dan een gevlinderde betonvloer. Dit heeft als voordeel dat de vloer weinig tot geen kans heeft op scheurvorming. Doordat de vloer elastischer is, is deze ook zachter. Dit betekent dat er wel wat sneller krasjes ontstaan op de betonlook vloer. Wij adviseren daarom altijd een goede schoon- en droogloop mat bij iedere deur naar buiten. Als u bijvoorbeeld zand onder uw schoenen heeft, werkt dit namelijk als een soort schuurpapier op uw vloer.

dunne betonvloer, betonlook gietvloer, gietvloerprijs, gietvloer, gietvloeren

Dunne gekleurde betonvloer

Bij onze gevlinderde betonvloeren hanteren wij een aantal vaste kleuren. Dit zijn zeer fijne pigmentdeeltjes die we in de toplaag van de vloer strooien. U kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste kleuren. Dit zijn wit, zwart of verschillende tinten grijs. Bij een dunne betonvloer daarentegen kunt u uit iedere RAL- of NCS kleur kiezen. Zo is er altijd een kleur die aansluit op uw interieur. Alle dunne betonvloeren lenen zich hiervoor.

Werkwijze

Bij het aanbrengen van een betonlook vloer egaliseren we eerst altijd de ondervloer. Na het egaliseren van de vloer brengen we de vloer zelf aan. Afhankelijk van het type vloer doen we dit in meerdere lagen. Als laatste werken we de vloer af met diverse laklagen. Waaronder een coating en een epoxyprimer. Deze zorgt er onder andere voor dat de vloer waterdicht is. Na het afwerken van de vloer is het een kwestie van de vloer goed laten drogen. Daarna kunt u zorgeloos genieten van uw dunne betonvloer!

Dunne betonvloer in uw woning?

Benieuwd of een dunne betonvloer past in uw woning? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor een dunne betonvloer in uw woning. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een gevlinderde woonbetonvloer of een betonnen terras.

Klik hier om een afspraak te maken.

Ons meest recente werk