SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wij gaan er even tussenuit! Vakantiesluiting: vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus. Maandag 15 augustus staan we weer voor u klaar! ×

Gevlinderd beton

Op zoek naar een strakke en naadloze vloer in uw woning? Overweeg dan eens gevlinderd beton. Door het naadloze design is het een vloer die toe te passen is in iedere ruimte. Zowel in de badkamer als in keuken, woonkamer, slaapkamer en noem maar op! Daarnaast past gevlinderd beton in vrijwel iedere woonstijl. Dit komt door de strakke en neutrale uitstraling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor gevlinderd beton? Lees dan snel verder!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Wat is gevlinderd beton

De gevlinderde betonvloeren die wij realiseren storten wij met behulp van een betonpomp en slag in de desbetreffende ruimte. Gevlinderd beton is geen betonlook vloer, maar een échte massieve betonvloer zonder toevoeging van kunststoffen met een minimale dikte van 7 cm. 

Eigenschappen gevlinderd beton

Gevlinderde betonvloeren kennen veel verschillende positieve eigenschappen, maar er zijn ook twee eigenschappen die eventueel voor u nadelig kunnen zijn. Met deze reden willen we ze dan ook graag nog even benoemen:

Scheurvorming

Beton is een natuurproduct wat uitzet en krimpt door de wisseling van temperatuur. Omdat beton niet elastisch is bestaat de kans op scheurvorming. Om de kans op scheurvorming zoveel mogelijk te verminderen passen we een krimpwapening toe, plaatsen we foamband of randisolatie tegen de wanden zodat het beton nog wat kan krimpen en uitzetten zonder gelijk ‘klem’ te zitten.

Op de scheurvorming geven wij garantie. Dit betekent dat wij kosteloos de scheuren komen herstellen. Zo blijft uw betonvloer hygiënisch verantwoord.

Vuil- en vloeistofdichtheid

Na het vlinderen is gevlinderd beton voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om gevlinderd beton nog verder te verdichten adviseren wij de vloer te impregneren. Na het impregneren is beton voor circa 95% dicht. Gevlinderd beton is niet voor 100% af te sluiten. Meer weten over het onderhouden van gevlinderd beton? U leest er alles over op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Middengrijze betonvloer, betonvloer midden-grijs middengrijs beton, woonkamer met middengrijze betonvloer, gevlinderd beton

Gevlinderd beton met vloerverwarming

Gevlinderde betonvloeren realiseren wij (bijna) altijd in combinatie met vloerverwarming. Zonder vloerverwarming is een betonvloer erg koud. De betonvloer storten we rechtstreeks op de vloerverwarming. De slangen van de vloerverwarming verwerken we dus in het gevlinderd beton. Zo is de vloerverwarming het meest efficiënt.

Gevlinderd beton heeft een betere warmtegeleiding dan een zandcementdekvloer en houdt de warmte ook langer vast. Dit komt omdat de massa van beton massiever is dan de mix van zandcement. Een zandcementdekvloer bevat veel stilstaande lucht wat een isolerende werking heeft. U kunt ook kiezen voor de energiezuinige betonvariant. Dit is een aangepaste samenstelling in de betonmix waardoor de betonmassa nog massiever wordt. Met de energiezuinige variant kunt u tot 30% op uw stookkosten besparen.

Betonvloer op kleur

Omdat de gevlinderd betonvloer één van de basiselementen in uw interieur is, is de kleur zeker niet onbelangrijk! Zonder toevoeging van kleurpigment weten we niet hoe de kleur van uw gevlinderde betonvloer uitpakt. Dit is afhankelijk van de kleur zand wat die dag wordt gebruikt in de betonmix. Vindt u de gok te groot om de kleur af te laten hangen van de kleur zand? Dan kunt u kiezen om een kleurpigment toe te voegen om de uiteindelijke kleur te beïnvloeden. Meer weten over een gekleurde betonvloer? Lees dan ons blog: gekleurde betonvloer.

Werkwijze

Het proces van het aanbrengen van gevlinderd beton is als volgt:

 • Het leggen van de wapening
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren en het bepalen van de vloerhoogte.
 • Het storten van de betonvloer
 • De toplaag instrooien met de gekozen kleur en vlinderen

De gevlinderde betonvloer mag u na 3 à 4 dagen afdekken met stucloper. Daarna mag u de andere bouwwerkzaamheden weer hervatten.

Waarom gevlinderd beton?

 1. Geen vertragingen in het bouwproces
 2. Karakteristieke uitstraling
 3. Energiezuinig
 4. Slijt- en krasvast
 5. Strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 6. Naadloos
 7. Geschikt met vloerverwarming
 8. Gemakkelijk in onderhoud
 9. Steeds mooier in de loop der jaren

Gevlinderde betonvloer vanaf € 69,95 per m²

In onze showroom liggen diverse mogelijkheden van gevlinderd beton Er zijn diverse mogelijkheden in afwerking en kleur. Het is erg belangrijk om uw gevlinderde betonvloer goed te onderhouden. Uiteraard adviseren wij u hierin.

Bezoek onze showroom voor vrijblijvend advies. Na het bezoek stellen wij een transparante en gespecificeerde offerte voor op.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Contact opnemen

betonnen vloer eetkamer, gevlinderd beton

 

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.