SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer

Beton is steeds populairder als vloerafwerking. En dat is niet zo gek. Een betonvloer is namelijk tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Na het impregneren van beton is het zelfs tot 95% waterdicht. Vroeger werd beton alleen gestort in industriële ruimtes en fabrieken, maar tegenwoordig storten we dagelijks betonvloeren in woonhuizen als eindvloer. Dit komt omdat een betonvloer in ieder interieur past.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Voordelen betonvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonvloer voor u op een rij gezet:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kras- en slijtvast
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Na het impregneren is de vloer voor 95% waterdicht
 • Volledig naadloos
 • Natuurlijke uitstraling

Beton- of betonlook

Er zijn verschillende soorten betonvloeren. We realiseren zowel gevlinderde betonvloeren als diverse betonlookvloeren. Eerst vertellen we alles over onze gevlinderde betonvloeren. Daarna leest u alles over betonlookvloeren.

Gevlinderde betonvloer

De gevlinderde betonvloeren die we realiseren zijn echte betonvloeren. Dit is dus puur constructief beton wat we storten in de gewenste ruimte. Dit storten we over de vloerverwarmingsbuizen heen. Vervolgens werken we de massa machinaal af. Andere benamingen zijn polieren of vlinderen. Het grootste verschil ten opzichte van een betonlook vloer is de dikte. Een gevlinderde betonvloer storten wij met een minimale dikte van 7cm. Een betonlook vloer daarentegen is vaak enkele millimeters dik.

Betonvloer, betonvloer in uw woning, gevlinderde betonvloer

Betonvloer als eindvloer

Een betonvloer is een zeer geschikte vloer als eindvloer. Het voordeel bij een betonvloer is dat deze functioneert als constructievloer, zandcementdekvloer en eindvloer in één. Deze vloer werken we machinaal af. Dit doen we door de betonvloer te vlinderen. Zo ontstaat er een sterk verdichte toplaag. Hierdoor is de vloer voor ongeveer 85% waterdicht en na impregneren zelfs 95%. Weten wat impregneren is? Dat leggen we op de volgende alinea uit!

Betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer is eigenlijk het verzadigen van de betonvloer. Voordat we gaan impregneren schuren we de vloer iets op. Door het opschuren komen de poriën van de vloer open te staan. Door middel van het impregneren vullen we deze poriën op. Dit voorkomt dat er vuil in de poriën achterblijft en dat de vloer vocht opneemt. Na het impregneren van de betonvloer is deze voor 95% waterdicht.

Betonvloer in combinatie met vloerverwarming

Een betonvloer is een zeer geschikte vloer in combinatie met vloerverwarming. We storten het beton namelijk over de vloerverwarmingsbuizen heen. Zo zit de vloerverwarming helemaal verwerkt in de betonvloer. Hierdoor heeft u de meest efficiënte werking.

Energiezuinige betonvloer in combinatie met een warmtepomp

Naast onze ‘standaard’ betonvloer leveren wij ook energiezuinige betonvloeren. Het beton wat we hiervoor gebruiken heeft een andere samenstelling. Het is een veel dichtere massa. Hierdoor bevat deze betonvloer veel minder stilstaande lucht. En stilstaande lucht heeft een isolerende werking op de vloerverwarming. Vergelijk het eens met een baksteen en een natuursteen. Een baksteen bevat veel stilstaande lucht. Als je beide stenen gaat verwarmen, zal de baksteen zijn warmte veel sneller verliezen dan de natuursteen.

Meer weten over onze energiezuinige betonvloeren?
Neem dan contact met ons op!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Een gevlinderde betonvloer is ook op kleur verkrijgbaar. We brengen de betonvloer op kleur door middel van kleurpigmenten. Deze strooien we in de toplaag van de betonvloer. Hiervoor zijn verschillende tinten grijs beschikbaar. Denk hierbij aan basisgrijs, middengrijs, donkergrijs of antraciet. Eventueel mengen we tinten met elkaar. Zo ontstaat er een unieke kleur!

Betonlook vloeren

Past een echte betonvloer niet in uw woning? Omdat er bijvoorbeeld een zandcementdekvloer in ligt? Of past het product qua eigenschappen niet bij u. Met eigenschappen bedoelen we kleurnuances of lichte scheuren. De betonlook vloeren die wij realiseren zijn o.a. beton ciré vloer, PU gietvloer of een cementgebonden gietvloer. Dit zijn vloeren met de looks van beton maar hebben een dikte van enkele millimeters. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in iedere RAL- of NCS kleur.

betonvloer betonlook, betonlook betonvloer

Beton ciré vloer

Beton ciré is een sterke, waterdichte en slijtvaste beton stuc voor op uw wand of vloer. Dit is een al eeuwenoud product wat op vrijwel iedere ondergrond hecht. We brengen dit product aan met een spaan op uw wand of vloer. Hierdoor ontstaat er een gewolkt effect. U kunt zelf de intensiteit van de wolken bepalen. Beton ciré is qua uitstraling het product wat het meest in de buurt komt van een gevlinderde betonvloer.

Hieronder de voordelen van beton ciré

 • 100% waterdicht
 • In combinatie met egaline een dikte van 8mm
 • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Toepasbaar op de bestaande tegelvloer zandcementdekvloer

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van PU, oftewel poly urethaan. Dit is een kunststof. Dit zorgt ervoor dat uw gietvloer zachter en warmer is dan bijvoorbeeld een cementgebonden gietvloer. Deze vloer neemt namelijk de temperatuur van uw woning aan. Erg prettig wanneer u met uw blote voeten uit uw warme bed stapt. De PU gietvloer is een strakke betonlook vloer die alle ruimtes in uw woning met elkaar verbindt. Daarnaast is deze vloer verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur. Zo is er altijd een kleur die aansluit bij uw interieur.

Omdat een PU gietvloer een wat zachter product is, is deze ook wat gevoeliger dan bijvoorbeeld beton ciré of een gevlinderde betonvloer. Daarom adviseren wij u om bij iedere deur naar buiten een goede schoon- en droogloopmat neer te leggen. En beschermvoetjes van Scratch no More te plaatsen onder schuivende delen. Zo geniet u langer van een mooie vloer.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer valt eigenlijk tussen beton ciré en een PU gietvloer is. Zo is hij minder egaal dan de PU gietvloer maar gladder dan een beton ciré vloer. De basis van deze vloer is cement. Evenals de PU gietvloer is ook de cementgebonden gietvloer leverbaar in iedere RAL- en NCS kleur. 

Ook deze vloer is ten opzichte van een gevlinderde betonvloer niet 100% kras- en slijtvast. Daarom adviseren we een goede droogloopmat en viltjes onder schuivende delen.

Beton terras

Naast betonvloeren voor binnenshuis realiseren wij ook betonnen terrassen en opritten. Erg mooi wanneer er al een gevlinderde betonvloer binnen ligt. Zo creëert u een doorlopend geheel naar buiten.

Voor een beton terras hanteren we een minimale dikte van 12cm. Dit is afhankelijk van wat er allemaal op komt te staan.

Hieronder de voordelen van een betonnen terras:

 • Geen verzakkingen
 • Onkruid is verleden tijd
 • Geen zichtbare looppaden
 • Verlichting of spotjes verwerken (indien gewenst) mooi in uw betonnen terras
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Veelzijdige toepassing. Verleng bijvoorbeeld uw terras naar uw betonnen oprit

Wij maken uw betonnen terras zelfs op kleur. Dit doen we door middel van kleurpigmenten. Deze strooien we in de toplaag van uw betonnen terras. Er zijn meerdere tinten grijs beschikbaar. In de praktijk realiseren we echter alleen midden- en donkergrijs. Een donker terras wordt namelijk erg warm als de zon erop schijnt. Een heel licht terras weerkaatst het zonlicht.

betonvloer buiten, beton terras

Beton oprit

Ziet u het al voor zich? Een prachtig aangelegde tuin met een schitterend (betonnen) terras. Een betonnen oprit mag hierin niet ontbreken. Een betonnen inrit biedt ook veel voordelen. Het voorkomt namelijk verzakkingen en onkruid is verleden tijd! Voor een betonnen oprit hanteren we een minimale dikte van 15 centimeter. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de auto. Een betonnen oprit plaatsen we altijd onder afschot. Het minimale afschotpercentage wat we hanteren is 1,5 centimeter. Minder dat dit doen we niet. De reden hiervan is omdat het water dan niet goed wegloopt.

betonvloer oprit

Betonvloer in uw woning

Op zoek naar een betonvloer of een betonlook vloer voor in uw woning? Bezoek eens geheel vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Samen met u kijken we welke vloer het beste aansluit bij uw woning en stijl. Na dit bezoek aan onze showroom stellen wij een passende offerte voor u op.

Maak hier een afspraak!

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.