SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer

Een betonvloer in uw woning, winkel of kantoorpand is erg populair. En dat is niet zo gek! Een betonvloer is tijdloos, onderhoudsvriendelijk en ná het impregneren voor wel 95% waterdicht. Vroeger werd beton alleen gebruikt voor industriële doeleinden maar tegenwoordig storten wij dagelijks betonvloeren in woonhuizen als eindvloer! Dit komt omdat een betonvloer in ieder interieur past.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Voordelen betonvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonvloer voor u op een rij gezet:

 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Kras- en slijtvast;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • Na het impregneren is de vloer voor 95% waterdicht;
 • Volledig naadloos;
 • Natuurlijke uitstraling.

Beton- of betonlookvloer

Er zijn verschillende soorten betonvloeren. Wij realiseren zowel gevlinderde betonvloeren, als verschillende betonlookvloeren. Eerst vertellen we u meer over de gevlinderde betonvloeren. Vervolgens leest u meer over betonlookvloeren.

Woonkamer met een grijze bank in Schagen gecombineerd met een gevlinderde betonvloer

Gevlinderde betonvloer

De gevlinderde betonvloeren die wij maken, zijn échte betonvloeren. Dit is dus puur constructief beton wat we storten in de gewenste ruimte. Dit storten we over de wapeningsnetten en vloerverwarmingsbuizen heen. Vervolgens werken we de betonvloer met vlindermachines af. Dit noemen we vlinderen, of polieren. Een van de grote verschillen van een betonvloer ten opzichte van een betonlook vloer is de dikte. Een gevlinderde betonvloer maken we minimaal 7 centimeter dik. Een betonlook vloer is juist maar een paar millimeter dik.

Betonvloer als eindvloer

Een betonvloer is een zeer geschikte vloer als leefvloer. Het voordeel bij een betonvloer is dat deze functioneert als constructievloer, zandcementdekvloer en eindvloer in één. Een betonvloer werken we machinaal af. Dit doen we door de betonvloer te vlinderen. Zo ontstaat er een sterke, verdichte toplaag. Ook is hierdoor de betonvloer voor ongeveer 85% waterdicht en na het impregneren zelfs voor ca. 95%.

Betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer is het verzadigen van de betonvloer. Voordat we gaan impregneren schuren we de vloer licht op. Door het opschuren gaan de poriën van de vloer goed open staan. Door middel van het impregneren vullen we deze poriën op. Dit voorkomt dat er vuil in de poriën achterblijft en dat de vloer vocht opneemt. Na het impregneren is een betonvloer ongeveer 95% waterdicht.

betonvloer woning

Energiezuinige betonvloer in combinatie met een warmtepomp

Naast onze ‘standaard’ betonvloer leveren wij ook energiezuinige betonvloeren. Het beton wat we hiervoor gebruiken heeft een andere samenstelling. Het is een veel dichtere massa. Hierdoor bevat deze betonvloer veel minder stilstaande lucht. En stilstaande lucht heeft een isolerende werking op de vloerverwarming. Hierdoor heeft u veel minder warmte nodig om op de gewenste temperatuur te komen. Ook houdt een energiezuinige betonvloer de warmte lang vast!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Wij kunnen uw gevlinderde woonbeton vloer ook op kleur maken. Dit doen we door middel van kleurpigmenten. Deze kleurpigmenten strooien we tijdens het vlinderen in de toplaag van het beton. Er zijn verschillen grijstinten en zandkleuren beschikbaar. Denk hierbij aan: basisgrijs, middengrijs en antraciet. Ook een combinatie van verschillende kleurpigmenten is mogelijk. Zo past een betonvloer in iedere situatie en woonstijl!

Betonlook vloeren

Past echt beton niet in uw woning? Omdat er bijvoorbeeld een zandcementdekvloer in ligt? Of past het product qua eigenschappen niet bij u. Kijk dan eens naar al onze verschillende betonlook vloeren! Wij realiseren onder andere: beton ciré vloeren, Italiaanse betonlook vloeren en PU gietvloeren. Dit zijn vloeren met de looks van beton maar dan in enkele millimeters dik!

Lees voor meer informatie over onze betonlook vloeren, deze pagina: Betonlook vloeren

Gevlinderd betonnen terras

Naast betonvloeren voor in uw huis realiseren wij ook betonnen terrassen en opritten. Zo kunt u een prachtig doorlopend geheel creëren van binnen naar buiten!

Een betonnen terras maken we minimaal 15 centimeter dik.

Hieronder de voordelen van een betonnen terras:

 • Geen verzakkingen;
 • Onkruid is verleden tijd;
 • Geen zichtbare looppaden;
 • Verlichting of spotjes verwerken we (indien gewenst) mooi in uw betonnen terras;
 • Eenvoudig in onderhoud;
 • Veelzijdige toepassing. Verleng bijvoorbeeld uw terras naar uw betonnen oprit.

Ook uw betonnen terras maken wij door middel van kleurpigmenten op kleur! Deze strooien we in de toplaag van uw betonnen terras. Er zijn meerdere grijstinten en zandkleuren beschikbaar. Houd er rekening mee dat u voor het terras een niet té donkere of té lichte kleur kiest. Een donker terras wordt snel warm als de zon erop schijnt. Een heel licht terras weerkaatst het zonlicht.

Een betonnen terras plaatsen we altijd onder afschot. Het minimale afschotpercentage wat we hanteren is 1,5 centimeter per strekkende meter!

Gevlinderd betonnen terras in Soesterberg

Gevlinderd betonnen oprit

Ziet u het al voor zich? Een prachtig aangelegde tuin met een schitterend (betonnen) terras. Een betonnen oprit mag hierin niet ontbreken. Een betonnen oprit biedt ook veel voordelen. Het voorkomt namelijk verzakkingen en onkruid is verleden tijd! Voor een betonnen oprit hanteren we een minimale dikte van 20 centimeter. Ook een betonnen oprit plaatsen we altijd onder afschot. Het minimale afschotpercentage wat we hanteren is 1,5 centimeter per strekkende meter!

Beton in uw woning

Op zoek naar een betonvloer voor in of rondom uw woning? Neem eens een bezoekje aan onze showroom! Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Samen met u kijken we welke vloer het beste aansluit bij uw woonsituatie en stijl. Ook stellen wij tijdens dit gesprek een passende offerte voor u op!

Maak hier een afspraak!

Ons meest recente werk