SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betoncire, betonciré, betoncirévloer, betonciré, betonlookvloer

Een vloer in betonlook, iets voor jou?

Op zoek naar een betonlook vloer? Dan ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist op het gebied van beton en betonlook vloeren. Al jarenlang maken wij dagelijks mensen blij met een prachtige vloer van beton of betonlook. We doen niets liever dan dat. Wij hebben namelijk een enorme passie voor pure materialen. Lees snel verder en doe inspiratie op!

Soorten vloeren

Wij bieden 3 soorten vloeren aan. Onder andere een gevlinderde woonbeton vloer. Dit is trouwens geen betonlook vloer maar een pure, constructieve, natuurlijke betonvloer. Deze storten we met een minimale dikte van 7 centimeter. Dit is een massieve en industriële vloer. Met industrieel bedoelen we dat er in de vloer scheuren kunnen ontstaan. Deze vullen wij altijd op, zodat er meer een ader ontstaat in de vloer en er geen zand of vuil in de scheur terecht kan komen.

Vloer betonlook

Betonlook vloeren

Naast de gevlinderde woonbeton vloer hebben we ook een aantal betonlook vloeren. Waaronder een beton ciré vloer, een PU gietvloer en een cementgebonden gietvloer.

Beton ciré vloer

Wil jij graag een gevlinderde betonvloer in jouw woning maar kan dit qua dikte niet? Dan is beton ciré een prachtig alternatief. Deze betonlook vloer komt namelijk qua uitstraling het meest in de buurt van gevlinderd beton. Deze heeft ook een gewolkt en bewerkt uiterlijk. Dit komt omdat we de betonlook vloer met de hand smeren. Je kunt zelf bepalen of je de vloer wat drukker of rustiger gesmeerd wilt hebben.

PU gietvloer

Daarnaast hebben we ook 2 soorten gietvloeren. Waaronder een PU gietvloer. PU oftewel poly urethaan is een kunststof en hierdoor is het een wat zachter en warmere vloer. Dit maakt een PU gietvloer een zeer geschikte vloer voor in bijvoorbeeld de slaapkamer. Daarnaast is een betonlook vloer een prachtige, rustige basis voor jouw slaapkamer. Hierdoor rust jij zeker helemaal uit! Wil je meer weten over een PU gietvloer? Klik dan hier.

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is een betonlook vloer op basis van cement. Hierdoor is deze ook iets harder dan de PU gietvloer. Hierdoor is deze vloer ook minder kwetsbaar.

Een cementgebonden gietvloer valt qua uitstraling tussen de PU gietvloer en de beton cire vloer in. De betonlook is minder egaal dan een PU gietvloer maar gladder dan een beton ciré vloer.

Een cementgebonden gietvloer is een sterke vloer, maar niet 100% slijt- en krasvast. Losliggend vuil is het grootste risico op beschadigingen. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen, en een goede schoon- en droogloopmat bij iedere deur naar buiten te leggen. Ook goede viltjes onder schuivende delen zijn belangrijk.

Voor goede viltjes werken wij samen met Schratch No More. Meer weten? Klik dan hier.

Voordelen van betonlook

De voordelen van een vloer in betonlook hebben we hier voor je op een rijtje gezet:

  • In iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar
  • Een prachtige rustige basis voor jouw interieur
  • Aan te brengen op een bestaande tegelvloer ( mits goed verlijmd)
  • 100% waterdicht
  • Een dikte van slechts enkele millimeters incl. egaline
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming

vloer betonlook

Aantal lagen betonlook vloer

Een betonlook vloer bestaat uit meerdere lagen. Hij bestaat uit ongeveer 6 lagen. Waaronder een epoxyprimer, een egaline, de betonlook zelf en diverse laklagen. Per dag brengen we één laag aan. Dit betekent dat het aanbrengen van een betonlook vloer best veel tijd in beslag neemt.

Je moet er rekening mee houden dat je woning 2 weken niet bewoonbaar is. Daarnaast duurt het ongeveer een week om de vloer volledig uit te laten harden. Het duurt dus even, maar daarna kun jij heerlijk genieten van een prachtige betonlook vloer!

Onderhoud betonlook vloer

Het onderhoud van een betonlook vloer is makkelijk en goed bij te houden. Natuurlijk heeft iedere vloer onderhoud nodig zo ook dit type vloeren. Daarom adviseren wij dagelijks te stofwissen of te stofzuigen met een stofzuiger voorzien van een parket zuigmond. Daarnaast is het goed om minimaal één keer per week te dweilen. Hiervoor adviseren wij een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Een emmer voor het vieze water en één emmer voor het schone dweilwater met onderhoudsmiddel.

Voor het reinigen adviseren wij Lecol Clean OH 49 en voor het periodiek onderhoud de Lecol Polish V6 mat. Beide producten kun je via onze webshop: vloerenonderhoud.nl bestellen.

Kostenplaatje

Overweeg jij om een prachtige betonlook vloer aan te schaffen? Dan zijn de kosten ook een belangrijk onderdeel! Daarom geven wij jou hier een indicatie van de prijs. We geven een indicatie af voor een vloer van 100 m²:

  • Epoxyprimer: € 10,95 per m², incl. btw
  • Egaliseren: € 14,95 per m², incl. btw
  • Betonlook vloer, afhankelijk van het type vloer: ongeveer € 80,- per m², incl. btw

Bovengenoemde prijzen zijn een indicatie, voor een offerte op maat nodigen wij jou van harte uit in onze showroom te Opheusden. Klik hier om vrijblijvend een afspraak in te plannen!

Bezoek onze showroom

Benieuwd hoe beton- of betonlook er in het echt uitziet? Bezoek onze showroom en laat je inspireren!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.