SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderd beton

Op zoek naar een strakke en naadloze vloer in uw woning? Overweeg dan eens gevlinderd beton. Door het naadloze design is het een vloer die toe te passen is in iedere ruimte. Zowel in de badkamer als in keuken, woonkamer, slaapkamer noem maar op! Daarnaast past de gevlinderde betonvloer binnen iedere woonstijl. Dit komt door de strakke en neutrale uitstraling. Gevlinderd beton is in meerdere kleuren te verkrijgen.

Kenmerken van gevlinderd beton

De gevlinderde betonvloeren die wij realiseren storten wij met behulp van een betonpomp en slang in de desbetreffende ruimte. Gevlinderd beton is geen betonlook vloer, maar een échte betonvloer zonder toevoeging van kunststoffen. Omdat beton een natuurproduct is werkt de betonvloer. Beton krimpt en zet uit door wisseling van temperatuur. Doordat beton niet elastisch is, is de kans op scheurvorming niet uit te sluiten. Scheuren vullen wij kosteloos op als service bij de aankoop van uw gevlinderde betonvloer.

gevlinderd beton, gevlinderde betonvloer

Gevlinderd beton met vloerverwarming

Gevlinderd beton realiseren wij (bijna) altijd in combinatie met vloerverwarming. Zonder vloerverwarming is een betonvloer erg koud. De betonvloer wordt rechtstreeks op de vloerverwarming gestort. Zo is de vloerverwarming het meest efficiënt.

Gevlinderd beton heeft een betere warmtegeleiding dan een zandcementdekvloer en houdt de warmte ook langer vast. Dit komt omdat de massa van beton massiever is dan de mix van zandcement. Een zandcementdekvloer bevat veel stilstaande lucht wat een isolerende werking heeft. U kunt ook kiezen voor de energiezuinige betonvariant. Dit is een aangepaste samenstelling in de betonmix waardoor de betonmassa nog massiever wordt. Met de energiezuinige variant kunt u tot 30% op uw stookkosten besparen.

Werkwijze gevlinderd beton

Het proces van het aanbrengen van gevlinderd beton is als volgt:

 • Het leggen van de wapening
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren en het bepalen van de vloerhoogte.
 • Het storten van de betonvloer
 • De toplaag instrooien met de gekozen kleur en vlinderen

De gevlinderde betonvloer mag u na 3 à 4 dagen afdekken met stucloper. Daarna mag u de andere bouwwerkzaamheden weer hervatten.

Waarom gevlinderd beton?

 1. Geen vertragingen in het bouwproces
 2. Karakteristieke uitstraling
 3. Energiezuinig
 4. Slijt- en krasvast
 5. Strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 6. Naadloos
 7. Geschikt met vloerverwarming
 8. Gemakkelijk in onderhoud
 9. Steeds mooier in de loop der jaren

Gevlinderd beton vanaf € 57,50 per m² excl. btw

In onze showroom liggen diverse mogelijkheden van gevlinderd beton Er zijn diverse mogelijkheden in afwerking en kleur. Het is erg belangrijk om uw gevlinderde betonvloer goed te onderhouden. Uiteraard adviseren wij u hierin.

Bezoek onze showroom voor vrijblijvend advies. Na het bezoek stellen wij een transparante en gespecificeerde offerte voor op.

Neem contact  met ons op om een afspraak in te plannen.