SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer op zand

Wilt u een betonvloer in uw woning laten storten? Maar ligt er nog alleen zand? Dan is het mogelijk om een betonvloer rechtstreeks op zand te storten. Op deze pagina vertellen wij u meer over een betonvloer op zand.

Voordelen van een betonvloer op zand

Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet:

  • Constructief sterk genoeg
  • Door de dikte is de vloer steviger wat de kans op scheurvorming vermindert
  • Energiezuinig

Betonvloer op zand: de dikte

Voor een betonvloer op zand hanteren wij een minimale dikte van 12 centimeter. Deze dikte is nodig zodat de betonvloer ook constructief is. In een constructieve betonvloer op zand leggen wij een dubbele bewapening.

gevlinderde betonvloer impregneren

Betonvloer op zand: ondergrond

Als ondergrond dient er een goed verdicht zandpakket van minimaal 10 centimeter aangebracht te worden. Vanaf het zandpakket gaan we verder met het opbouwen van de betonvloer. Het aanbrengen, op hoogte brengen en aantrillen van het zandbed valt niet onder onze werkzaamheden.

Betonvloer op zand: isolatie

We raden aan om op het zandpakket isolatie aan te brengen. Dit mag een EPS, XPS of PIR isolatie zijn. De isolatie werkt in uw voordeel en in die van het milieu. U hoeft namelijk minder te stoken, en uw woning stoot minder CO² uit. Zo bespaart u zelf op de kosten en u draagt uw steentje bij aan een beter milieu! Wilt u kans maken op subsidie? Kijk dan goed naar de RD waarde van de isolatie. Vaak wordt er een EPS met een dikte van 13 centimeter gebruikt.

Wilt u meer weten over een geïsoleerde betonvloer? klik dan hier.

Betonvloer op zand: folie

Wilt u een optimale werking van de vloerverwarming? We adviseren om een folie op de isolatie aan te brengen. Verder zijn hiervoor nog een aantal redenen:

  • Hierdoor ligt de betonvloer zwevend;
  • Om te voorkomen dat er bolletjes van de isolatie omhoog komen en gaan drijven in het beton, net als zaagsel of bijvoorbeeld pur.

Betonvloer op zand: vloerverwarming

Op de folie brengen wij de vloerverwarming aan. Wist u al dat de vloerverwarming in een betonvloer het meest effectief werkt? Dit komt omdat beton een hele dichte samenstelling heeft. Hierdoor verliest de vloerverwarming maar een aantal graden.

Wilt u nog meer besparen op stookkosten? Kies dan voor een energiezuinige variant. Bij deze variant zijn hulpstoffen aan de betonmix toegevoegd waardoor de beton nog dichter qua samenstelling is. U raadt waarschijnlijk al wat voor gevolg dit heeft! De vloerverwarming verliest namelijk nauwelijks warmte en u bespaart op termijn flink op uw stookkosten. Ideaal wanneer u uw woning zo duurzaam mogelijk wilt inrichten.

Betonvloer op zand: wapeningsnetten

Op de vloerverwarming brengen wij wapeningsnetten aan. Dit doen we om de kans op scheurvorming te verminderen. Vindt u scheuren in de betonvloer niet erg? Dat komt dan goed uit. We kunnen namelijk de kans wel verminderen, maar niet garanderen dat de vloer niet gaat scheuren.

Benieuwd wat we doen als er toch scheuren ontstaan? Klik dan hier.

Betonvloer op zand: het beton storten

Na al deze voorbereidingen is het zover! We gaan uw vloer storten en afwerken. We storten het beton over de vloerverwarming en de wapening heen. Als het beton voldoende gedroogd is dan starten we met vlinderen. Tijdens het vlinderen brengen wij de betonvloer ook op kleur!

Kleurmogelijkheden

Wilt u kleur toevoegen aan de betonvloer? Dat is mogelijk. We bieden meerdere kleuren aan om toe te voegen aan de betonvloer. Denk hierbij aan diverse grijstinten. Heeft u liever een wat warmere uitstraling? Ook dat kan! We voegen dan een percentage zandkleur aan de pigmenten toe.

betonvloer woonkamer, betonvloer met vloerverwarming

Bezoek onze showroom

Bent u net als ons ook enthousiast over de betonvloer op zand? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom! We voorzien u graag van passend advies op basis van uw wensen en smaken.

Maak hier een afspraak

Ons meest recente werk