SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Een betonvloer geeft een fantastische uitstraling aan jouw woning. Het is een ijzersterke, robuuste en geleefde vloer die in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Maar naast dat een betonvloer een stoere en mooie uitstraling heeft kent een betonvloer ook veel andere voordelen die je op het eerste gezicht niet ziet. Lees deze blog en leer de geïsoleerde betonvloer met zijn eigenschappen en voordelen kennen.

gevlinderde woonbeton vloer woonkamer, woonkamer betonvloer

1. De energiekosten gaan omlaag

Waarschijnlijk laat je de kraan al niet onnodig lopen, zet je de wasmachine alleen aan als het nodig is en de trommel goed gevuld is en zet je niet onnodig alle lampen aan in huis. Maar er is meer. Door te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer gaat er geen onnodige warmte verloren en komt de warmte van de vloerverwarming goed door naar de oppervlakte van de vloer. Een betonvloer is uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming! Bij een niet-geïsoleerde betonvloer verlies je 10 tot 15% aan warmte. Iedere dag weer. Dan is de keuze toch snel gemaakt? Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet voor een geïsoleerde (beton)vloer gaat.

2. Goed voor het milieu

Naast dat een geïsoleerde betonvloer goed is voor je portemonnee, is een geïsoleerde betonvloer ook goed voor het milieu. Je verbruikt namelijk minder energie omdat je minder hoeft te verwarmen. Dat betekent ook minder CO² uitstoot. Fijn om op deze manier een steentje bij te dragen toch?

3. Je huis wordt meer waard

Wanneer je je huis wilt verkopen dan komt te taxateur en/- of de makelaar langs. Naast het aantal m², de staat van het houtwerk en het type woning wordt er ook een energielabel afgegeven. Een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming zorgt voor een beter energielabel.

4. Verhoogd wooncomfort met een geïsoleerde betonvloer

Dat je energiekosten omlaaggaan, je goed bezig bent voor het milieu en je huis meer waard wordt zijn natuurlijk al enorme pluspunten. Maar daarnaast verhoog je met een geïsoleerde betonvloer ook nog eens je wooncomfort. Geen koude voeten meer door een aangename, warme betonvloer én door de constante verwarming van de vloerverwarming heb je ook minder last van te veel vocht in de woning, schimmels en ongedierte.

5. Profiteren van 9% btw regeling

Voor een geïsoleerde betonvloer gebruiken we natuurlijk isolatie. Op deze isolatie zit slechts een btw tarief van 9% in plaats van 21%. Hierop kun je dus ook weer besparen. En besparen is altijd een goed idee. Zeker bij een grote verbouwing of renovatie. Houd er wel rekening mee dat de woning ouder moet zijn dan twee jaar.

gevlinderde betonvloer zwarte keuken, zwarte keuken interieur

Manieren van een geïsoleerde betonvloer

Er zijn veel verschillende manieren om een geïsoleerde betonvloer te realiseren. Hieronder noemen we enkele voorbeelden van een mogelijke vloeropbouw.

  • Wanneer je het zandbed op de juiste hoogte hebt gebracht, brengen we de XPS, EPS- of PIR- isolatie aan, de vloerverwarming en tot slot storten en vlinderen we de betonvloer. (hierbij vervalt de kruipruimte)
  • Je kunt er ook voor kiezen om de kruipruimte op te vullen met schuimbeton (dit brengen wij niet aan), daarna leggen we dan de vloerverwarming op de laag schuimbeton met een reflectiefolie ertussen. Vervolgens storten en vlinderen wij weer de betonvloer. Uiteraard met een wapeningsnet erin. (ook hierbij vervalt de kruipruimte)
  • Wil je de kruipruimte behouden? Dan is het aanbrengen van een balk- en broodjesvloer wellicht een uitkomst in jouw situatie. Vervolgens leggen wij weer de vloerverwarming, de wapening en realiseren wij de gevlinderde betonvloer.

Alles onder één dak

Bij een verbouwing of grote renovatie is het, het meest ideaal om zoveel mogelijk bij één partij onder te brengen. Dat is dé reden dat wij de isolatie, de vloerverwarming en de betonvloer voor jou realiseren. Dit is de eerste manier die wij hierboven benoemen. Jij hoeft dan alleen te zorgen dat er een stabiel zandbed op de juiste hoogte is aangebracht. Daarna verzorgen wij de rest van de vloeropbouw (isolatie, vloerverwarming en de betonvloer).

Let op! Houd er wel rekening mee dat wij met deze vloeropbouw een minimale dikte voor de betonvloer nodig hebben van 12 centimeter.

Lees ook: perfecte combi: betonvloer met vloerverwarming

Meer weten over de geïsoleerde betonvloer?

Is de geïsoleerde betonvloer precies wat jij zoekt en wil je alle informatie en details hierover te weten komen? Je bent van harte welkom voor een afspraak bij ons in de showroom in het Betuwse Opheusden. Onze adviseur helpt je graag om de beste vloeropbouw te realiseren en met het allermooiste resultaat.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.