SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gevlinderde betonvloer impregneren

5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Een betonvloer geeft een fantastische uitstraling in jouw interieur. Het is een ijzersterke, robuuste en geleefde vloer die in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Maar naast dat een betonvloer een stoere en mooie uitstraling heeft zijn er ook veel andere voordelen die je op het eerste gezicht niet ziet. In dit blogartikel vertellen we je meer over de eigenschappen en voordelen van de geïsoleerde betonvloer.

gevlinderde woonbeton vloer woonkamer, woonkamer betonvloer

1. Een lagere energierekening

Waarschijnlijk laat je de kraan al niet onnodig lopen, zet je de wasmachine alleen aan als het nodig is en de trommel goed gevuld en zet je niet onnodig alle lampen aan in huis. Maar er is meer. Door een geïsoleerde betonvloer te kiezen gaat er geen onnodige warmte verloren en komt de warmte van de vloerverwarming goed door naar de oppervlakte van de vloer. Een betonvloer is uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming! Bij een niet-geïsoleerde betonvloer verlies je 10 tot 15% aan warmte. Elke dag weer. Dan is de keuze toch snel gemaakt? Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet voor een geïsoleerde (beton)vloer gaat.

2. Goed voor het milieu

Oke, een geïsoleerde betonvloer is goed voor je portemonnee. Maar een geïsoleerde betonvloer is ook goed voor het milieu. Je verbruikt minder energie omdat je minder hoeft te verwarmen. Dat betekent ook minder CO² uitstoot. Fijn om op deze manier een extra steentje bij te dragen toch?

3. Beter energielabel & meerwaarde van je huis

Als je je huis wilt verkopen dan komt te taxateur en/- of de makelaar langs. Naast het aantal m², de staat van het houtwerk en het type woning wordt er ook een energielabel afgegeven. Een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming zorgt voor een beter energielabel.

4. Verhoogd wooncomfort met een geïsoleerde betonvloer

Dat je energiekosten omlaaggaan, je goed bezig bent voor het milieu en je huis meer waard wordt zijn natuurlijk al enorme pluspunten. Maar daarnaast verhoog je met een geïsoleerde betonvloer ook nog eens je wooncomfort. Geen koude voeten meer door een aangename, warme betonvloer én door de constante verwarming van de vloerverwarming heb je ook minder last van te veel vocht in de woning, schimmels en ongedierte.

5. Profiteren van 9% btw

Voor een geïsoleerde betonvloer gebruiken we natuurlijk isolatie. Op deze isolatie zit slechts een btw tarief van 9% in plaats van 21%. Hierop kun je dus ook weer besparen. En besparen is altijd een goed idee. Zeker bij een grote verbouwing of renovatie. Houd er wel rekening mee dat de woning ouder moet zijn dan twee jaar om gebruik te kunnen maken van 9% btw.

gevlinderde betonvloer zwarte keuken, zwarte keuken interieur

Manieren van een geïsoleerde betonvloer

Er zijn veel verschillende manieren om een geïsoleerde betonvloer te maken. Hieronder noemen we een paar voorbeelden van een mogelijke vloeropbouw.

  • Als je het zandbed op de juiste hoogte hebt gebracht, brengen we de XPS, EPS- of PIR- isolatie aan en de vloerverwarming en tot slot storten en vlinderen we de betonvloer. (hierbij vervalt de kruipruimte en is de minimale dikte van de betonvloer 12 centimeter)
  • Het kan ook zijn dat er al een goede constructievloer ligt en je vanuit daar wilt opbouwen. Dan is de vloeropbouw: constructievloer, isolatie, folie en wapening en vervolgens storten en vlinderen we de betonvloer (minimaal 9 centimeter dik)
  • Je kunt er ook voor kiezen om de kruipruimte op te vullen met schuimbeton (dit brengen wij niet aan), daarna leggen we dan de vloerverwarming op de laag schuimbeton met een reflectiefolie ertussen. Vervolgens storten en vlinderen wij weer de betonvloer. Uiteraard met een wapeningsnet erin. (ook hierbij vervalt de kruipruimte)
  • Wil je de kruipruimte behouden? Dan is het aanbrengen van een balk- en broodjesvloer wellicht een uitkomst in jouw situatie. Vervolgens leggen wij weer de vloerverwarming, de wapening en realiseren wij de gevlinderde betonvloer.

Prijsindicatie berekenen

Alles onder één dak

Bij een verbouwing of grote renovatie is het, het meest ideaal om zoveel mogelijk bij één partij onder te brengen. Dat is dé reden dat wij de isolatie, de vloerverwarming en de betonvloer voor jou realiseren. Dit is de eerste manier die wij hierboven benoemen. Jij hoeft dan alleen te zorgen dat er een stabiel zandbed op de juiste hoogte is aangebracht. Daarna verzorgen wij de rest van de vloeropbouw (isolatie, vloerverwarming en de betonvloer).

Let op! Houd er wel rekening mee dat wij met deze vloeropbouw een minimale dikte voor de betonvloer nodig hebben van 12 centimeter. Of van 9 centimeter als er al een goede constructievloer ligt.

Lees ook: perfecte combi: betonvloer met vloerverwarming

Meer weten over de geïsoleerde betonvloer?

Is de geïsoleerde betonvloer precies wat jij zoekt en wil je alle informatie en details hierover te weten komen? Je bent van harte welkom voor een afspraak bij ons in de showroom in het Betuwse Opheusden. Onze adviseur helpt je graag om de beste vloeropbouw te realiseren en met het allermooiste resultaat. Neem contact met ons op!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.