SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer laten storten: hoe gaat dat en wat kost het?

Wanneer u ervoor kiest om een betonvloer te laten storten, kiest u voor een vloer waar u levenslang van kan genieten. Op deze pagina leest u hoe het laten storten van een betonvloer in zijn werk gaat, welke opties en kleuren u kunt kiezen én wat een gevlinderde betonvloer kost.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een slijt- en krasvaste vloer van minimaal 7 centimeter dik. Wanneer de mogelijkheid er is, adviseren wij het om zelfs naar 9 centimeter dikte te gaan. Naast dat het een enorm praktische, sterke en onderhoudsvriendelijke vloer is, is het ook nog eens een prachtige vloer qua uiterlijk. Door het gewolkte patroon is iedere betonvloer uniek en omdat het een natuurproduct is, wordt een gevlinderde betonvloer op den duur alleen maar mooier!

Een gevlinderde betonvloer is perfect in combinatie met vloerverwarming. Beton warmt snel op, en houdt warmte lang vast. Hierdoor bespaart u al snel op uw stookkosten.

Hoe gaat een betonvloer laten storten in z’n werk?

We beginnen met het klaarmaken van de ondergrond. We brengen een reflectiefolie aan en leggen de vloerverwarming. Hierop leggen we wapeningsnetten die het beton versterken.

Vervolgens brengen we het vloeibare betonmengsel in uw woning. Dit doen we door middel van een betonpomp. Het vloeibare beton laten we gedeeltelijk uitharden, totdat het beton beloopbaar is. Dit kan, afhankelijk van het weer, een aantal uur duren. Wanneer het beton beloopbaar is, starten we met het vlinderen van de betonvloer.

Het vlinderen doen we met een vlindermachine. Deze machine wrijft de grove delen van het beton naar beneden. Hierdoor blijven de fijne deeltjes bovenop liggen. Dit zorgt voor een gladde, sterke en verdichte toplaag. Door het vlinderen ontstaan de unieke tekeningen in uw betonvloer.

Betonvloer laten storten: de kleuren

Tijdens het vlinderen van uw betonvloer, strooien we ook kleurpigmenten in uw vloer. U kunt kiezen uit verschillende tinten grijs en zandkleuren. Ook een combinatie van twee kleurpigmenten is mogelijk. Dit kleurpigment vlinderen we mee, hierdoor zit de kleur in de verdichte toplaag van de betonvloer en slijt dit ook niet meer.

De keuze voor een kleurpigment is uiteraard optioneel. U kunt u ook laten verassen door de natuurlijke kleur van beton. Hierbij is het goed om te weten dat deze kleur onder andere afhankelijk is van de kleur van het zand dat die dag in de betonmix gebruikt wordt. Hier hebben wij geen invloed op.

Betonvloer impregneren

Heeft u een betonvloer laten storten? Wanneer de vloer helemaal droog is raden wij het aan om uw vloer te (laten) impregneren. Een betonvloer is na het storten en vlinderen voor ca. 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneermiddel verhoogt dit tot ca. 95%. Het impregneermiddel is mat en transparant. Het verandert het uiterlijk van uw vloer dus niet, maar zorgt wel voor een onderhoudsvriendelijke vloer!

Woonkamer in Rijnsburg. Hierin ligt een gevlinderde betonvloer en dit is gecombineerd met veel houten en beige details.

Een betonvloer laten storten: de kosten

Wilt u een betonvloer laten storten? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar het prijskaartje dat aan deze vloer hangt. We geven u verschillende voorbeelden:

Basis gevlinderde betonvloer, > 65 m² = €87,95 per m², inclusief btw

Gevlinderde betonvloer met kleurpigment en impregneerbehandeling, > 65 m² = €124,95 per m², inclusief btw

Energiezuinige en krimparme gevlinderde betonvloer met kleurpigment en impregneerbehandeling, > 65 m² = €134,45 per m², inclusief btw
Een prijsindicatie voor uw situatie?

Betonvloer laten storten: energiezuinig en krimparm

In bovenstaand prijsvoorbeeld ziet u de optie energiezuinige en krimparme betonvloer. In de energiezuinige betonmix zit nog minder lucht, hierdoor geleidt de warmte van de vloerverwarming nog beter. De krimparme variant verkleint de kans op extreme scheurvorming. 

Kom betonvloeren bekijken in onze showroom!

In onze showroom kunt u onze gevlinderde betonvloeren zien en vergelijken. Ook kunt u hier al de verschillende kleuren bewonderen. Wilt u een betonvloer laten storten? Maak dan een afspraak in onze showroom!

Maak hier een afspraak

Ons meest recente werk