SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer laten storten: hoe gaat dat en wat kost het?

Een betonvloer laten storten betekent dat u een leven lang kunt genieten van een prachtige, karakteristieke vloer. Maar hoe gaat een betonvloer laten storten in z’n werk, welke kleuren kunt u kiezen en wat kost een betonvloer?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Een gevlinderde betonvloer is een slijt- en krasvaste vloer van minimaal 7 centimeter dik. Naast dat de vloer van ijzersterke kwaliteit is, is het ook een heel onderscheidende vloer qua uiterlijk. Het gewolkte patroon is kenmerkend voor een gevlinderde betonvloer en omdat het een natuurproduct is, wordt een betonvloer met de tijd alleen maar mooier!

Met de dikte van 7 centimeter is de betonvloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. Beton houdt de warmte ook nog eens lang vast, waardoor vloerverwarming in uw betonvloer ook gelijk een duurzame keuze is én u bespaart op stookkosten.

Bent u aan het bouwen of verbouwen en wilt u een betonvloer laten storten? Het is goed om te weten dat een betonvloer met dubbele wapening ook kan dienen als constructievloer.

Betonvloer schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in vrijstaande woning

Gevlinderde betonvloer laten storten

Hoe gaat een betonvloer laten storten in z’n werk? We beginnen met het klaarmaken van de ondergrond. Hierop brengen we reflectiefolie en vloerverwarming aan en vervolgens de wapeningsnetten die het beton versterken.

Na deze voorbereidingen brengen we het nog vloeibare betonmengsel met een betonpomp in uw woning. Afhankelijk van het weer kan het een paar uur duren voordat het beton beloopbaar is. Wanneer het zover is, starten we met vlinderen, ook wel monolithisch afwerken genoemd.

Vlinderen doen we met een vlindermachine. Deze machine duwt grove delen naar beneden, waardoor de fijne delen naar de oppervlakte komen. Deze fijne delen vormen na uitharding een sterke, verdichte toplaag. Hierbij ontstaat ook het kenmerkende gewolkte of gevlamde effect van beton.

beton glad maken

Betonvloer laten storten: de kleuren

Tijdens het vlinderen strooien we ook de kleurpigmenten  in de vloer. Normaal gesproken heeft beton een grijze kleur, maar mede afhankelijk van de kleur van het zand kan dat ook wat geler zijn. Daarom gebruiken we kleurpigmenten. Door ze mee te vlinderen wordt de kleur onderdeel van de verdichte toplaag van het beton.

U kunt onder andere kiezen voor middengrijs, donkergrijs, zandkleur of een mix van meerdere tinten, zoals 50% middengrijs en 50% donkergrijs. De keuze voor kleurpigmenten is trouwens optioneel. Uiteraard kunt u ook gaan voor de natuurlijke kleur van beton, waarbij het goed is om te weten dat dit onder andere afhankelijk is van de kleur van het zand dat die dag gebruikt wordt. Hier hebben wij geen invloed op.

Betonvloer impregneren

Hebt u een betonvloer laten storten? Na het uitharden komen we terug om de betonvloer te impregneren. Dit verhoogt het vuil- en vochtafstotende gehalte van de vloer van 85% naar ongeveer 95%. De afwerking van het impregneermiddel is mat en transparant. U ziet hier dus bijna niets van, maar het houdt uw betonvloer mooi en makkelijker schoon.

https://www.youtube.com/watch?v=UwF6evPao0o

Een betonvloer laten storten: de kosten

Welk prijskaartje hangt er aan het laten storten van een betonvloer? Hieronder vindt u onze prijzen voor vloeren van 65 m2 of groter. De prijzen zijn inclusief btw.

Basis gevlinderde woonbetonvloer                                                            €79,95 per m2

Basis gevlinderde woonbetonvloer
Inclusief kleur en impregneerbehandeling                                                           €116,40 per m2

Energiezuinig en krimparm gevlinderd woonbeton                           €125,40 per m2
Inclusief kleur en impregneerbehandeling

Betonvloer laten storten: energiezuinig en krimparm

Zoals u in het prijsoverzicht ziet, kunt u kiezen voor een energiezuinige en krimparme toevoeging in de betonmix. De energiezuinige variant geleidt warmte van vloerverwarming nog beter en de krimparme variant verkleint de kans dat er scheuren ontstaan in de betonvloer.
Een prijsindicatie binnen een paar minuten in uw mailbox?

Gevlinderde woonbeton vloer in de woonkamer

Kom betonvloeren bekijken in onze showroom!

In onze showroom in Opheusden kunt u onze gevlinderde betonvloeren bekijken in alle varianten. U ziet daar hoe betonvloeren er na een impregneerbehandeling uitzien en u kunt de verschillende kleuren bewonderen. Wilt u een betonvloer laten storten? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom. Wie weet tot binnenkort!
Maak hier een afspraak

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.