SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen pad aanleggen: onderhoudsvriendelijke, design oprit

Bent u bezig met de aanleg van een tuin of wilt u uw oprit of terras graag veranderen? Een betonnen pad aanleggen is een moderne invulling voor in uw tuin of op uw oprit. Door de vele opties wat betreft het design sluit een betonnen pad heel mooi aan bij allerlei verschillende tuinen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN BETONNEN OPRIT?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonnen oprit kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Naast de strakke designuitstraling heeft een betonnen pad ook veel praktische voordelen. We vertellen u graag meer over de kenmerken en het onderhoud van een oprit of terras van beton.

Het verschil tussen een betonnen oprit of terras

Als we het over een betonnen pad hebben dan kan het gaan over een betonnen oprit of een betonnen terras. Daar zit namelijk een verschil tussen. Een oprit moet het gewicht van auto’s of andere voertuigen kunnen dragen en daarom maken we die 5 centimeter dikker dan een betonnen terras.

Dikte van een betonnen pad

De dikte van een betonnen oprit is minimaal 20 centimeter en van een betonnen terras minimaal 15 centimeter. Maar als u bijvoorbeeld een grote veranda op uw terras wilt, geldt hetzelfde als bij de oprit: het beton moet dan veel gewicht kunnen dragen en heeft dan ook een minimale dikte van 20 centimeter nodig. Ook is er dan een vorstrand vereist. Maar in de meeste gevallen staat de veranda los van de constructie van het terras. Wanneer we een betonnen pad aanleggen is het dus van belang om te weten hoe die gebruikt zal worden.

Beton storten en vlinderen

Een betonnen terras en oprit zijn naast de dikte helemaal gelijk. We maken ze door een bekisting te stellen, wapening te leggen, beton te storten en dat te vlinderen. Dit gevlinderde beton heeft een gewolkte uitstraling. Het is perfect te combineren met bijvoorbeeld een strakke, moderne tuin of een luxueuze Ibizastijl.

Binnen en buiten verbinden

In de praktijk komt het regelmatig voor dat onze opdrachtgevers ook binnen een gevlinderde betonvloer hebben of kiezen. Door buiten ook voor beton te kiezen, loopt de vloer dus eigenlijk door. Dit creëert een heel ruimtelijk effect.

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

De kleur van een terras of oprit van beton

Wanneer we beton storten heeft dat van zichzelf meestal een grijze kleur. De exacte kleur is afhankelijk van de kleur van het zand in de betonmix. Hier hebben we geen invloed op omdat het natuurlijke producten zijn. En daarom is er de optie een betonnen terras of oprit op kleur te maken. Hierbij strooien we kleurpigmenten in het beton tijdens het vlinderen. De kleur hardt zo mee uit in de bovenste paar millimeter van de toplaag en slijt daardoor niet.

Betonvloer op kleur

De kleuren van gevlinderde betonvloeren gaan van een wit tot zwart, maar voor buiten raden we heel licht of heel donker af in verband met het weerkaatsen of absorberen van zonlicht. Veel gekozen kleuren zijn basisgrijs, middengrijs, donkergrijs, basisgrijs met zandkleur en middengrijs met donkergrijs. Door twee kleuren te combineren wordt het gewolkte effect versterkt.

Tegelpatroon in uw betonnen pad

Naast keuze voor kleur is het ook mogelijk om patronen te kiezen. We kunnen een betonnen pad bijvoorbeeld aanleggen om bomen of perken heen, het is mogelijk inbouwspots vrij te houden en we kunnen een motief inslijpen. Bij dat laatste kunt u denken aan een tegelmotief, maar ook andere vormen zijn mogelijk.

Nooit meer onkruid tussen voegen

Nu u een idee heeft van de uitstraling van een betonnen pad is het goed om ook de praktische aspecten te benoemen. Er zijn veel voordelen van een betonnen pad ten opzichte van bijvoorbeeld tegels. Zo is het eenvoudig in onderhoud. U heeft nooit meer last van onkruid tussen voegen en er zijn geen verzakkingen (met de juiste voorbereidingen van de ondergrond). Een betonnen oprit of terras is schoon te houden door het te vegen en af en toe met water af te spuiten en te dweilen met betonvloer reiniger en het onderhoudsmiddel.

betonvloer oprit: betonnen pad aanleggen

Hoe we een betonnen pad aanleggen

Om een betonnen pad te maken is het nodig om een vast zand- of puinbed van minimaal 10 centimeter aan te brengen. U kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of uit te besteden aan een andere partij. Het plaatsen van bekisting rekenen wij wel tot onze werkzaamheden, maar wanneer u dit liever zelf doet kan dat uiteraard ook.

Wanneer de bekisting staat leggen we folie, afstandhouders en wapeningsnetten. Vervolgens kunnen we het beton storten en afwerken door het te vlinderen. Bij een betonnen terras of oprit brengen we vervolgens een tijdelijke beschermlaag aan. Het betonnen pad kan nu verder drogen.

Impregneermiddel als beschermlaag

Wanneer het voldoende gedroogd is, impregneren we uw betonnen terras of oprit. Het impregneermiddel vormt een beschermlaag voor uw betonnen pad en dat is buiten een goede optie om het gevlinderde beton mooi te houden.

Een betonnen pad aanleggen doen we alleen bij droog en wat warmer weer en meestal komt dat neer op de maanden zonder ‘r’ in de naam. Dus van mei tot en met augustus.

Betonvloeren showroom

Wilt u graag een betonnen pad aan laten leggen? Dan bent u van harte welkom in onze woonbeton showroom in Opheusden. Daar ziet u de verschillende kleuren en kunt u uw wensen met ons bespreken. Ook ziet u daar onze binnenvloeren, waaronder natuurlijk de gevlinderde betonvloer, maar ook meerdere betonlook vloeren. Bezoek aan de showroom is altijd op afspraak.
Afspraak maken

Heeft u vragen over een betonnen oprit, betonnen terras of een van onze binnenvloeren? Neem dan gerust contact op. We zijn per mail en telefonisch bereikbaar en denken graag met u mee!
Contact

Ons meest recente werk