SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer impregneren, gevlinderde woonbeton vloer woonkamer, betonvloer woonkamer, woonbeton woonkamer, woonkamer, woonkamerinspiratie

Impregneren betonvloeren: bescherm je vloer

Je hebt gekozen voor een prachtige betonvloer. Natuurlijk wil je dat die er in de loop van de tijd mooi uit blijft zien. Het impregneren van betonvloeren zorgt voor vuil- en vochtafstoting.

Waarom betonvloeren impregneren?

Het impregneren van betonvloeren zorgt voor goede bescherming van jouw vloer. Deze laag verhoogt de bestendigheid tegen vocht en vuil. Impregneren is, behalve in de badkamer, een optie. Vind je vlekken in verloop van tijd wel bij een betonvloer horen? Dan hoeft het dus niet noodzakelijk. We raden het wel aan, omdat de vuil- en vocht afstoting met impregneermiddel 95% is. Zonder is dit 85%. Je kunt het dan vergelijken met onbehandeld natuursteen.

Hoe impregneren we betonvloeren?

Het impregneren van betonvloeren gebeurt in meerdere stappen. Om te beginnen schuren we de vloer op. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel goed kan indringen. Na het opschuren maken we de betonvloer weer stofvrij. Daarna kunnen betonvloeren geïmpregneerd worden. Het impregneermiddel wordt in meerdere lagen over de vloer gedweild. De vloer zuigt dit op. Daarom wordt er net zo lang met het middel gedweild tot er een gelijkmatige laag ontstaan.

Zelf impregneren of door ons laten doen?

Als je graag kosten wilt besparen op het impregneren van de vloer kun je ervoor kiezen het zelf te doen. We kunnen de vloer wel voor je schuren, maar als je dit ook prima zelf ziet zitten kan dat natuurlijk ook.

Wanneer impregneren we betonvloeren?

Als de betonvloer gestort is kan er niet gelijk al geïmpregneerd worden. De vloer moet na ongeveer drie dagen, afhankelijk van de temperatuur, afgedekt worden met stucloper.  In de tijd dat hij afgedekt is kunnen mogelijke (ver)bouwwerkzaamheden uitgevoerd worden. Pas als alles klaar is kan de stucloper eraf, zodat er door het verbouwen geen beschadigingen aan de vloer kunnen ontstaan. Als de stucloper eraf is kan het vocht uit de vloer verdampen. Dit droogproces duurt minimaal drie tot vier weken. Daarna is het tijd om te impregneren.

Lees hier hoelang de stucloper minimaal en maximaal kan blijven liggen

Na het impregneren is het nog heel even geduld hebben. De eerste 24 uur mag je niet op de vloer lopen, daarna een week alleen met sokken of schone schoenen. Ook mag je in die tijd geen water gebruiken op de vloer. Na deze zeven dagen is het zover. Dan is je vloer tegen vuil en vocht beschermd, kun je hem stofzuigen en dweilen en veel leuker: je kunt de ruimte inrichten!

betonvloer, woonbeton, betonnen vloer, gevlinderde betonvloer

Wat kost het impregneren van betonvloeren?

Zelf impregneren – géén garantie

Zie je het zitten om je betonvloer zelf te schuren en impregneren? Dan kun je het impregneermiddel los bestellen voor €120,00 per 5 liter. Met vijf liter kun je 20-25 m2 vloer behandelen.

Let wel even hierop: bij bovenstaande optie heb je géén garantie op het impregneren.

Laten impregneren – garantie en service

Wanneer wij alles voor je doen, krijg je deze garantie wel. Je kunt dan zo nodig gedurende de garantietermijn kosteloos impregneermiddel voor onderhoud afnemen én we verlenen service als dat nodig is. Natuurlijk doen we dat alleen wanneer je de vloer goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt.

Laat je je betonvloer schuren en impregneren door Willem Designvloeren dan betaal je €24,50 per m2.

Levensduur impregneerlaag

Deze impregneerlaag gaat vaak een jaar of 5 mee. Daarna is het tijd om de vloer opnieuw geheel te (laten) impregneren. Wanneer je dat aan ons uitbesteedt krijg je opnieuw garantie.

We denken graag met je mee!

Heb je nog vragen over het impregneren van betonvloeren? Is je betonvloer eraan toe aan een nieuwe impregneerbehandeling? Is je impregneermiddel voor onderhoud op? Of wil je graag een geïmpregneerde betonvloer in jouw huis? We beantwoorden je vragen graag en denken graag met je mee. Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen.