SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Inspiratie gevlinderde woonbeton terras

De lente komt eraan: je beton terras schoonmaken doe je zo

Eindelijk, weer fijne zonnige dagen! Nu het langzamerhand weer wat warmer wordt krijg je vanzelf zin om weer lekker buiten te zitten. De tuin wordt aan kant gemaakt, de tuinset kan onder de hoes vandaan, er komt gezellig een bloemetje op de tuintafel en natuurlijk is het fijn als je terras na de winter weer mooi schoon is. Maar hoe kun je een beton terras schoonmaken? Dat vertellen we je in dit artikel.

Een beton terras is heel onderhoudsvriendelijk, maar natuurlijk niet helemaal onderhoudsvrij. Beton is een natuurproduct en daarom is het verstandig om het onderhoud goed bij te houden. Zo is het nooit veel werk om een beton terras schoon te maken en ziet jouw terras er altijd stralend uit!

betonvloer buiten, beton terras

Beschermlaag van je terras

Wanneer we een betonnen terras of betonnen oprit maken, impregneren we die (bijna) altijd. Deze impregneerlaag maakt het gevlinderde beton voor ongeveer 95% vuil- en vloeistofafstotend. Maar om je betonnen terras mooi te houden doe je er goed aan ook regelmatig te vegen met een zachte bezem.

Beton terras schoonmaken: vegen én schoondweilen

Op een betonnen terras groeien (nagenoeg) geen algen én je hebt geen last van onkruid. Maar door alleen te vegen verdwijnt natuurlijk niet al het vuil van je terras. En juist nu de tijd van buiten leven er weer aan komt, is het heerlijk wanneer het terras even een goede schoonmaakbeurt krijgt.

Beton terras grondig reinigen

Een betonnen terras grondig reinigen doe je door het beton goed schoon te spuiten of te dweilen. En bij grote vervuiling door ook te schrobben. Let op! Gebruik geen hogedrukreiniger. Net als binnen kun je het gevlinderde beton buiten dweilen met reinigingsmiddel en onderhoudsmiddel voor beton. Wanneer het terras erg vuil is, is het verstandig om eerst schoon te spuiten en daarna te dweilen met twee emmers: één voor het schone water en één voor het vuile water.
Schoonmaakmiddel bestellen Onderhoudsmiddel bestellen

foto buiten betonnen, beton terras design, betonnen terrasvloer

Tip: houd het schoonmaken goed bij, dan is het nooit veel werk!

Een beton terras schoonmaken is zoals je ziet niet ingewikkeld. Onkruid plukken is verleden tijd en je zult ook geen groen uitgeslagen terras meer krijgen. Regelmatig even vegen en af en toe het terras een onderhoudsbeurt geven door schoon te maken met water en reinigingsmiddel en te onderhouden met onderhoudsmiddel, dat houdt je terras mooi! We adviseren dan ook om dit meerdere keren per jaar te doen. Zo kun je in elk seizoen zorgeloos genieten op een prachtig terras!

Vragen over het onderhoud van een betonnen terras of oprit?

Heb je nog een vraag over het onderhoud van een betonnen terras of oprit? Schroom niet om ons even te bellen of mailen.
Contact

Heb je nog helemaal geen beton terras, maar droom je daar wel van? Dat snappen wij helemaal! Je kunt onze prachtige, karakteristieke vloeren komen bekijken in de showroom! Maak van tevoren even een afspraak, zodat we kunnen zorgen dat de juiste verkoopspecialist voor je klaar staat!
Maak een afspraak

 

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.