SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten buiten

Bent u op zoek naar een partij die uw betonvloer voor buiten kan storten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij realiseren gevlinderde betonnen terrassen en opritten. Uiteraard realiseren wij ook graag uw betonvloer voor buiten! Op deze pagina vertellen wij u hoe het storten van een betonvloer buiten in zijn werk gaat.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERD BETONNEN TERRAS?

Wilt u weten wat een gevlinderd betonnen terras kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Aandachtspunten om rekening mee te houden

Een van de belangrijke aandachtspunten voor het storten van de betonvloer buiten is de temperatuur. De temperatuur dient minimaal tussen de 15 °C en 18 °C te zijn.

Daarbij komend is de tijd van het jaar natuurlijk ook een aandachtspunt. Wij realiseren betonnen terrassen en opritten in de maanden mei tot en met augustus. Wanneer het weer heel gunstig is kunnen we soms ook een betonvloer buiten realiseren in april of september. De maanden oktober tot en met maart realiseren wij geen betonvloeren voor buiten.

Ook al storten we uw betonvloer buiten in mei tot en met augustus, we weten allemaal dat het weer in Nederland nog niet altijd zo stabiel is. Als er regen wordt voorspelt moeten we helaas de werkzaamheden annuleren en deze inplannen voor een later moment.

Betonnen terras

Voorbereidingen voor het aanbrengen van uw betonvloer buiten

Voordat wij onze werkzaamheden uitvoeren voor het storten van uw betonvloer buiten, dienen er eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden door u of derden uitgevoerd te worden. Denk hierbij aan het op de juiste hoogte brengen van het zandbed. Onder uw betonnen terras of oprit dient een stabiel zand- of puinbed van minimaal 10 cm aangebracht te worden. Het juiste afschot in dit zand- of puinbed is erg belangrijk. Officieel is het afschot 1,5 cm per m¹ maar in de praktijk passen we vaak, in overleg, 1 cm per m¹ toe.

Aan alle kanten van het terras of de oprit die niet grenzen aan bijvoorbeeld uw woning of garage etc. moet een bekisting komen. De bekisting mag u zelf verzorgen, maar u mag dit ook bij ons in de opdracht mee laten nemen. Dan voeren wij deze werkzaamheden voor u uit.

Wilt u een afwateringsdrain of spotjes aanbrengen in uw betonnen terras of oprit? Dat is geen enkel probleem. Zorg er dan wel voor dat de juiste voorbereidingen zijn getroffen voordat onze werkzaamheden aanvangen. De drain of spotjes verzorgen wij niet.

Tijdsbestek van uw betonvloer buiten storten

Voordat wij onze werkzaamheden uitvoeren plannen wij een inmeet afspraak in bij u op locatie. Tijdens deze inmeet afspraak kijken we waar de betonwagen het beste kan staan, of de voorbereidingen juist zijn uitgevoerd en of het zand- of puinbed op de juiste hoogte is.

Dag 1: In het geval dat wij de bekisting verzorgen, starten wij met deze werkzaamheden. Zo komen de contouren voor het betonnen terras of oprit in het zicht en kan vervolgens de wapening hierin gelegd worden. Het tijdstip dat we deze dag aanwezig zijn is afhankelijk van de dag waarop deze werkzaamheden staan gepland en welke andere werkzaamheden er voor die dag op de planning staan.

Dag 2: Op dag 2 plaatsen wij folie op het zand- of puinbed en plaatsen we de wapening op de juiste hoogte. Kozijnen, puien en andere aansluitingen plakken we af en voorzien we van foamband of randisolatie. Deze dag zijn wij tussen 07.00 uur en 07.30 uur bij u op locatie tenzij vooraf anders vermeld.

Dag 3: De dag van het storten en afwerken van uw betonvloer buiten is aangebroken! Op deze dag zijn wij om 07.00 uur bij u op locatie. We checken de laatste zaken en wachten de betonwagen op. De betonwagen en de betonpomp arriveren tussen 07.15 uur en 07.30 uur.

Nadat de betonwagen en de betonpomp zijn aangesloten beginnen we met het storten van uw betonvloer buiten. Met behulp van een slang brengen we de beton op de juiste bestemming.

Na het storten gaan de betonwagen en de betonpomp naar hun volgende locatie en blijven wij met de machines op locatie om vervolgens het terras of de oprit verder af te werken door middel van het vlinderen en het op kleur brengen met het juiste kleurpigment.

betonnen terras Bunschoten, betonvloer storten buiten

Gekleurde toplaag

Voor uw beton terras vloer of oprit buiten heeft u kleurkeuze uit verschillende grijs- en zandtinten. De kleur voor uw betonvloer kiest u bij ons in de showroom. Hier liggen verschillende voorbeeld naast elkaar zodat u de ene kleur goed kunt vergelijken met de andere.

De gekleurde toplaag strooien we voor- en tijdens het vlinderproces over het oppervlakte. Door middel van het vlinderen werken we de kleur in de betonmix.

Indien u ervoor kiest om geen kleur toe te voegen in uw betonmix, dan kunnen wij geen definitieve eindkleur afgeven. Deze kleur is dan afhankelijk van de kleur zand die, die dag gebruikt wordt in de betonmix.

Bescherming en onderhoud betonvloer buiten

Na het vlinderen van uw betonvloer buiten is deze circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wilt u uw beton terras of oprit nog beter beschermen? Dan adviseren wij uw betonvloer buiten te impregneren. Meer weten over het impregneren van uw betonvloer? Lees dan onze pagina: impregneren betonvloer.

Plan een afspraak bij ons in de showroom

Wij nodigen u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreekt u samen met één van onze adviseurs uw wensen en situatie. Aan de hand hiervan kijken we welke mogelijkheden hier het meest op aansluiten. Ook kan onze adviseur u helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze. Aan de hand van het showroomgesprek stellen we een passende en definitieve offerte voor u op. We hopen u snel te mogen verwelkomen in onze showroom!
Afspraak maken

Ons meest recente werk