SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

PU gietvloer kosten: opbouw en extra’s

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van kunststof. Het is niet alleen een mooie vloer, maar ook een heel praktische vloer die zelfs in de badkamer toegepast kan worden. De kosten van een PU gietvloer bestaan meestal uit egalisatiekosten en kosten voor de vloer zelf. Daarnaast zijn er in sommige gevallen toeslagen van toepassing. Daarover lees je op deze pagina meer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Waarom voor een PU gietvloer kiezen?

De basis van de PU gietvloer is het kunststof polyurethaan. Een licht elastisch materiaal dat vrij flexibel is voor een betonlook vloer. De PU gietvloer is heel goed te combineren met vloerverwarming, maar ook zonder vloerverwarming voelt deze naadloze vloer niet koud aan. De vloer is onderhoudsvriendelijk en doordat hij maar een paar millimeter dik is, kan hij ook heel goed op een verdiepingsvloer gelegd worden. Daarnaast is de PU gietvloer ook geschikt voor in de badkamer. Een heel praktische vloer dus die in alle RAL- en NCS- kleuren te verkrijgen is, uitgezonderd metallic en parelmoerkleuren.

De voordelen van een PU gietvloer nog even op een rij:

  • Elastisch: dat maakt de kans op scheuren heel erg klein;
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming, maar ook goed te leggen zonder vloerverwarming;
  • Naadloos design: hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;
  • Maar een paar millimeter dik: dat betekent dat een PU gietvloer bijna overal gerealiseerd kan worden en door het minimale gewicht ook op een verdieping of in een appartement;
  • 100% vuil- en vloeistofafstotend: daarom in elke ruimte toe te passen, zelfs in de badkamer.

Bent u al overtuigd en wilt u graag PU gietvloer in het echt zien? U bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom. In onze showroom kunt u verschillende beton- en gietvloeren zien en met elkaar vergelijken. In combinatie met het advies van één van onze adviseurs kunt u zo de beste keuze maken.
Showroomafspraak maken

PU gietvloer in huis

Hoe de kosten van een PU gietvloer zijn opgebouwd

Wanneer u geïnteresseerd bent in de PU gietvloer, is het fijn om een idee te hebben van wat de kosten ongeveer zijn. Als u het liefst een prijsindicatie hebt specifiek voor uw situatie is het verstandig even contact met ons op te nemen. De kosten van een PU gietvloer zijn namelijk van verschillende factoren afhankelijk, dus één algemene prijs is niet te geven. Maar we proberen de verschillende factoren hier zo uitgebreid mogelijk weer te geven, waarbij alle prijzen inclusief btw zijn.

Vloer in meerdere lagen

Een PU gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Die lagen brengen we steeds dag voor dag aan. Bij vier lagen zijn we dus vier dagen bezig met de vloer. Dat betekent dat we ook vier keer heen en weer rijden. Als de projectlocatie meer dan 50 kilometer bij ons bedrijf in Opheusden vandaan is, rekenen we daarom reiskosten. Die variëren van 575,- tot 850,- afhankelijk van het aantal kilometers.

Verder is het goed om te weten dat we werken met staffelprijzen. Hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe gunstiger de prijs per vierkante meter. Daarbij hanteren we een minimum orderbedrag om zelf uit onze kosten te komen. Bij PU gietvloeren is dat gebaseerd op de prijs voor 25 m2. Dit starttarief is: €4.150,-. Deze prijs is exclusief het egaliseren van de ondervloer. Wilt u een PU gietvloer laten leggen van minder dan 25 m2 kost dat dus ook €4.150,-.

pu gietvloer kosten

De kosten van een PU gietvloer

Wat zijn de kosten van een PU gietvloer per vierkante meter? Zoals hierboven omschreven werken we met staffelprijzen. De prijs voor alles tot 25 m2 is een vast bedrag. Daarna variëren de prijzen afhankelijk van de oppervlakte. Om u een indicatie te geven, vindt u hieronder een paar staffels:

30-40 m² à €138,- per vierkante meter
80-90 m² à €102,- per vierkante meter
150 m² of meer à €87,50 per vierkante meter

U ziet hier dat de prijzen per vierkante meter lager worden naar mate de oppervlakte groter wordt.

Kruipluik of douchedrain

Het kan zijn dat u een kruipluik of douchedrain mee wilt laten gieten. De prijzen daarvoor zijn:

  • Kruipluik meegieten: €145,50
  • Meegieten douchedrain: €73,-

Een prijsindicatie voor uw woning?

Zoals u ziet zijn er verschillende factoren die samen de prijs bepalen. Hopelijk heeft u een goed beeld bij onze prijzen. Wilt u liever een prijsindicatie specifiek voor uw woning of project? Neem dan gerust even contact met ons op of vraag een prijsindicatie aan via de website.
Contact opnemen Richtprijs opvragen

Ons meest recente werk