SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

In 4 stappen jouw gietvloer reinigen

In deze tijd is een gietvloer dé basis in veel woningen. En dat is niet gek! Een gietvloer is tijdloos, stijlvol en naadloos. Het naadloze karakter zorgt ervoor dat een gietvloer eenvoudig is in onderhoud. Dat betekent niet dat een gietvloer onderhoudsvrij is, maar wel dat een gietvloer onderhoudsvriendelijk is. Heeft jouw gietvloer toch een goede reiniging nodig? Wij vertellen je in deze blog hoe je in drie stappen jouw gietvloer een intensieve reiniging geeft.

gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Stap 1: dagelijks reinigen

Het dagelijks reinigen van jouw gietvloer houdt in: stofzuigen en stofwissen. Minimaal één of twee keer per week. Stof, zand en vuil werken als schuurpapier op gelakte vloeren zoals een gietvloer en dient daarom zo snel mogelijk van de vloer verwijderd te worden. Stofwissen met de daarvoor bedoelde stofwisdoeken of met een stofzuiger voorzien van een parketzuigmond.

Zie je tijdens het stofwissen of stofzuigen dat er wat vlekjes op de gietvloer aanwezig zijn? Verwijder deze dan met een klam-vochtige microvezeldoek met Lecol Clean OH-49.

Let erop dat je stofwisdoeken gebruikt die niet olie-geïmpregneerd zijn. Olie- geïmpregneerde stofwisdoeken kunnen de gietvloer aantasten.

Stap 2: wekelijks reinigen

Met stofwissen of stofzuigen verwijder je gelukkig al veel vuil van de gietvloer, maar nog niet al het vuil. Daarom is het belangrijk om minimaal één keer per week de gietvloer te dweilen. Het dweilen van jouw gietvloer doe je met warm water en ook hier gebruik je de Lecol Clean OH-49. Een extra tip? Gebruik een dweilsysteem met twee emmers. Een voor het schone en één voor het vuile dweilwater voor een optimaal schoon resultaat.

Stap 3: intensief reinigen

Door het intensief gebruik van jouw gietvloer treedt er op den duur vervuiling op die niet meer te verwijderen is met een wekelijkse dweilbeurt met Lecol Clean OH-49. Daarom is het belangrijk om, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de gietvloer één of twee keer per jaar intensief te reinigen. Het intensief reinigen van een gietvloer doe je met Lecol Remover OH-45. Dit reinigingsmiddel is een sterker reinigingsmiddel dan de Lecol Clean OH-49 en zorgt ervoor dat oude resten van onderhoudsmiddelen en hardnekkig vuil van de gietvloer worden verwijderd. Zo begin je dus weer met een schone lei!

Stap 4: periodiek onderhouden

Nadat je de gietvloer intensief hebt gereinigd wil je jouw gietvloer natuurlijk zolang mogelijk schoon en in optimale conditie houden. Je verlengt de levensduur van de gietvloer om periodiek een polishlaag aan te brengen op de laklagen. Door het aanbrengen van Lecol Master Polish op jouw gietvloer creëer je deze extra bescherming.

5 tips om jouw gietvloer mooi te houden

  • Zorg voor goede schoon- en droogloopmatten bij de voor-en achterdeur. Zowel binnen als buiten;
  • Gebruik goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair zoals stoelen, banken en tafels;
  • Let er bij schoon- en droogloopmatten maar ook bij vloerkleden op dat er geen weekmakers zijn verwerkt. Deze weekmakers kunnen de gietvloer aantasten;
  • Gebruik altijd een schone dweil, mop of microvezeldoek. Gebruik nooit schuursponsjes;
  • Zorg ervoor dat potten of plantenbakken met openingen nooit rechtstreeks op de vloer worden geplaatst.

Lees ook: 3 tips om jouw betonlook gietvloer te beschermen tegen de herfst

Vragen?

Heb jij na het lezen van deze blog vragen of opmerkingen over het reinigen van jouw gietvloer? Schroom niet en neem contact met ons op! Wij helpen je graag om je vragen te beantwoorden. Zo zorgen we er samen voor dat jouw gietvloer in optimale conditie blijft!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.