SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Je gietvloer reinigen in 4 stappen

Een gietvloer is de basis van veel woningen. En dat is niet gek. Een gietvloer is strak, naadloos en stijlvol. Het naadloze karakter van een gietvloer, zorgt ervoor dat hij eenvoudig is in onderhoud. Dit betekent niet dat een gietvloer onderhoudsvrij is, maar wel onderhoudsvriendelijk. Het reinigen van een gietvloer is onmisbaar wanneer je er lang van wilt genieten. We leggen je in 4 stappen uit hoe jij, je gietvloer kunt reinigen.

Stap 1: Regelmatig reinigen gietvloer

Het regelmatig reinigen van jouw gietvloer bestaat uit: stofzuigen. Doe dit minimaal 2 keer per week. Hoe vaker er wordt gestofzuigd, hoe minder kans het zand en vuil krijgt om over de vloer te schuren. Dit levert krassen en beschadigingen op.

Gebruik tijdens het stofzuigen een stofzuiger met een parketzuigmond. Of wanneer je een stofwisdoek gebruikt, gebruik er dan één die niet olie-geïmpregneerd is.

Zie je tijdens het stofzuigen wat vlekken op de vloer? Verwijder die dan meteen met een klam-vochtige microvezeldoek en Lecol Clean OH-49.

pu gietvloer in keuken en woonkamer

Stap 2: Wekelijks reinigen gietvloer

Tijdens het stofzuigen verwijder je het meeste vuil. Toch is het belangrijk om minimaal 1 keer in de week, je gietvloer te dweilen. Zodat al het overige vuil ook verwijderd wordt. Voor het dweilen van je gietvloer raden we een dweilsysteem met 2 emmers aan. Hierbij kun je 1 emmer voor het warme water met Lecol Clean OH-49 gebruiken, en 1 emmer voor het vuile dweilwater.

Stap 3: Intensief reinigen gietvloer

Om hardnekkig vuil te verwijderen, raden wij het aan om 1 keer per jaar je gietvloer intensief te reinigen. Doe dit met Lecol Remover OH-45. Dit is een sterker middel dan de Lecol Clean OH-49 en zorgt ervoor dat hardnekkige vlekken verwijderd worden. Zo begin je weer met een schone lei!

Stap 4: Periodiek onderhouden gietvloer

Nadat je de gietvloer intensief gereinigd hebt, wil je deze weer zo lang mogelijk in optimale conditie houden. Breng na het intensief reinigen van je gietvloer, daarom een Polish laag aan. De Lecol Master Polish creëert een extra beschermlaag op de gietvloer.

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

5 extra tips om jouw gietvloer mooi te houden

  • Zorg voor goede schoon- en droogloopmatten bij de voor- en achterdeur. Zowel binnen als buiten;
  • Let er bij schoon- en droogloopmatten maar ook bij vloerkleden op dat er geen weekmakers zijn verwerkt. Deze weekmakers kunnen de gietvloer aantasten;
  • Gebruik goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair zoals stoelen, banken en tafels;
  • Gebruik altijd een schone dweil, mop of microvezeldoek. Gebruik nooit schuursponsjes;
  • Zorg ervoor dat potten of plantenbakken met openingen nooit rechtstreeks op de vloer worden geplaatst.

Bestel jouw gietvloer onderhoudsproducten op:
WWW.VLOERENONDERHOUD.NL

Vragen over jouw gietvloer reinigen?

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over het reinigen van jouw gietvloer? Neem dan gerust contact met ons op. We zorgen er graag voor dat jouw gietvloer in optimale conditie blijft!
Contact opnemen!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.