SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Overweeg jij om een prachtige gietvloer aan te schaffen? Een gietvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. In deze blog leggen we uit wat de mogelijkheden zijn voor een gietvloer in combinatie met vloerverwarming. Lees snel verder!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een zeer dunne vloerafwerking van een aantal millimeters. Deze is aan te brengen over de bestaande tegelvloer of over de zandcementdekvloer. Een gietvloer is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo bieden wij een cementgebonden, minerale, metallic en een PU gietvloer aan. Hieronder leggen we in grote lijnen de verschillen uit.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer die op basis is van cement. Deze vloer is minder egaal dan de PU gietvloer. Daarnaast is dit wel een wat hardere vloer. De vloer werken wij altijd af met meerdere laklagen. Dit kan in een matte uitvoering of een zijdeglans. De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in zes unieke kleuren.

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer is een iets zachtere vloer dan de cementgebonden variant. Er zitten andere bestanddelen in waardoor deze iets zachter is. Het voordeel van de minerale gietvloer ten opzichte van de cementgebonden gietvloer, is dat de minerale gietvloer in iedere RAL- en NCS- kleur te verkrijgen is.

Metallic gietvloer

Wil je echt iets totaal anders dan de grijs- of zandtinten die je vaak ziet bij een gietvloer? De metallic gietvloer is een échte eyecatcher in de ruimte en heeft een marmer effect. Bij de metallic gietvloer heb je keuze uit acht kleuren.

PU gietvloer

Naast de cementgebonden gietvloer is er ook een gietvloer op basis van PU. PU, oftewel Poly Urethaan is een kunststof. Hierdoor is deze gietvloer wat zachter dan de cementgebonden variant. Omdat deze zachter is en op basis van kunststof, is deze ook warmer. Je stapt dus nooit met blote voeten op een koude vloer. Een super comfortabele vloer die zeer geschikt is voor in slaapkamers.

De voordelen van een gietvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gietvloer voor je op een rijtje gezet:

  • Volledig naadloos;
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Leverbaar in iedere RAL- en NCS- kleur;
  • 100% vuil- en vloeistofafstotend;
  • Een dikte van slechts 6 millimeter;
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming.

Vloerverwarming in je gietvloer

Gietvloeren op basis van cement voelen al snel wat kouder aan. De PU gietvloer is op basis van kunststof, die voelen ook zonder vloerverwarming comfortabel aan. Toch adviseren wij om altijd vloerverwarming toe te passen onder jouw gietvloer. Op deze manier verhoog je jouw wooncomfort en je bespaart bijvoorbeeld ook op stookkosten doordat je constant gaat verwarmen.

Hoe wordt de vloerverwarming aangebracht?

De vloerverwarming in combinatie met een gietvloer wordt in de ondervloer aangebracht. Dit kan zijn in bijvoorbeeld de zandcement dekvloer. Daaroverheen brengen wij dan de gietvloer aan. Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet het opstookprotocol voor de vloerverwarming opgevolgd zijn voordat wij starten met onze werkzaamheden.

Het opvolgen van het opstookprotocol is erg belangrijk. Waarom? Dat gaan we je uitleggen. Een ondervloer is een harde vloer. Dit betekent dat deze nauwelijks tot niet meegeeft. Door de warmte van de vloerverwarming kan de ondervloer dus gaan scheuren. Zou jouw gietvloer er al op liggen, dan kan deze mee gaan scheuren. Daarom plaatsen wij jouw gietvloer pas na het opvolgen van het opstookprotocol. Zijn er scheuren ontstaan in de ondervloer, dan vullen wij deze op voordat we de gietvloer plaatsen.

Werkwijze gietvloer met vloerverwarming

Hieronder hebben we in grote lijnen de werkwijze voor het aanbrengen van een gietvloer met vloerverwarming:

  • Als eerste wordt de ondervloer met vloerverwarming gerealiseerd. Het aanbrengen van de ondervloer, zoals bijvoorbeeld een zandcement dekvloer, valt niet binnen onze werkzaamheden. De vloerverwarming kunnen wij wel realiseren. Zo heeft u de vloerverwarming en de vloer onder een dak;
  • Daarna egaliseren we de ondervloer en vullen we eventuele scheuren op;
  • Vervolgens brengen we de gietvloer zelf aan;
  • Als laatste wordt de gietvloer met vloerverwarming afgewerkt met diverse laklagen.

Offerte gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We helpen je graag verder!

Neem hier contact op

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.