SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Overweeg jij om een prachtige gietvloer aan te schaffen? Een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. In dit blog leggen we uit wat de mogelijkheden zijn voor een gietvloer in combinatie met vloerverwarming. Lees snel verder!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een zeer dunne vloerafwerking van een aantal millimeters. Deze is aan te brengen over de bestaande tegelvloer of over de zandcementdekvloer. Een gietvloer is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo bieden wij een cementgebonden, minerale, metallic en een PU gietvloer aan. Hieronder leggen we in grote lijnen de verschillen uit.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer die op basis is van cement. Deze vloer is minder egaal dan de PU gietvloer. Daarnaast is dit wel een wat hardere vloer. De vloer werken wij altijd af met meerdere laklagen. Dit kan in een matte uitvoering of een zijdeglans.

Meer weten over een cementgebonden gietvloer? Klik dan hier.

Minerale gietvloer

Een minerale gietvloer is een iets zachtere vloer dan de cementgebonden variant. Er zitten andere bestanddelen in waardoor deze iets zachter is.

PU gietvloer

Naast de cementgebonden gietvloer is er ook een gietvloer op basis van PU. PU, oftewel Poly Urethaan is een kunststof. Hierdoor is deze gietvloer wat zachter dan de cementgebonden variant. Omdat deze zachter is, is deze ook warmer. Je stapt dus nooit met blote voeten op een koude vloer. Een super comfortabele vloer die zeer geschikt is voor in slaapkamers.

Meer weten over een PU gietvloer? Klik dan hier.

De voordelen van een gietvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gietvloer voor je op een rijtje gezet:

  • Volledig naadloos
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Leverbaar in iedere RAL- en NCS kleur
  • 100% vuil- en vloeistofafstotend
  • Een dikte van slechts 6mm
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming

gietvloer

Vloerverwarming in je gietvloer

Een gietvloer is van zichzelf een wat zachter en warmer product dan een gevlinderde betonvloer. Dit betekent dat de vloer al lekker warm aanvoelt voor in de slaapkamer bijvoorbeeld. Voor in de woonkamer adviseren we om er vloerverwarming in aan te laten brengen. Zo heb je ook ’s winters een heerlijke warme vloer in je woning.

Hoe wordt de vloerverwarming aangebracht?

De vloerverwarming in combinatie met een gietvloer wordt in de ondervloer aangebracht. Dit kan zijn in bijvoorbeeld de zandcementdekvloer. Daaroverheen brengen wij dan de gietvloer aan. Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet het opstookprotocol voor de vloerverwarming opgevolgd zijn.

Het opvolgen van het opstookprotocol is erg belangrijk. Waarom? Dat gaan we je uitleggen. Een ondervloer is een harde vloer. Dit betekent dat deze nauwelijks tot niet meegeeft. Door de warmte van de vloerverwarming kan de ondervloer dus gaan scheuren. Zou jouw gietvloer er al op liggen, dan kan deze mee gaan scheuren. Daarom plaatsen wij jouw gietvloer pas na het opvolgen van het opstookprotocol. Zijn er scheuren ontstaan in de ondervloer, dan vullen wij deze op voordat we de gietvloer plaatsen.

Werkwijze gietvloer met vloerverwarming

Hieronder hebben we in grote lijnen de werkwijze voor het aanbrengen van een gietvloer met vloerverwarming:

  • Als eerste wordt de ondervloer met vloerverwarming gerealiseerd. De aanbrengen van de ondervloer valt niet binnen onze werkzaamheden. De vloerverwarming kunnen wij wel realiseren
  • Daarna egaliseren we de ondervloer en vullen we eventuele scheuren op
  • Vervolgens brengen we de gietvloer zelf aan
  • Als laatste wordt de gietvloer met vloerverwarming afgewerkt met diverse laklagen

Offerte

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We helpen je graag verder!

Klik hier om contact met ons op te nemen.