SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Een gietvloer in je badkamer

Hoe heerlijk is het om na een lange werkdag lekker te genieten en te ontspannen in je badkamer. Het laatste wat je dan wilt is je ergeren aan vuile voegen in je tegelvloer. Gelukkig zijn met een gietvloer deze voegen voorgoed verleden tijd! Een gietvloer is namelijk strak en volledig naadloos. Lees in deze blog alles over een gietvloer in je badkamer.

Alvast persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact met ons op!

De uitstraling van een gietvloer in je badkamer

Een gietvloer is een strakke, egale vloer. Hierdoor geeft een gietvloer jouw badkamer een rustige en strakke uitstraling. Zo krijgt jouw badkamer een luxe en comfortabele sfeer. De plek om lekker te ontspannen en te genieten!

gietvloer badkamer, pu vloer badkamer, badkamer gietvloer

Kleur van je gietvloer

Een gietvloer is in iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar. Zo is er altijd een kleur aanwezig die aansluit bij jouw badkamer. De meest gekozen kleuren zijn taupe- en grijstinten. Niks voor jou? Dan is een meer uitgesproken kleur zoals bijvoorbeeld roze, blauw of groen, ook zeker een mogelijkheid!

Wil je graag een ‘betonlook‘ uitstraling creëren? Kies dan voor twee kleuren. Die mengen we waardoor er een schakering ontstaat, de zogenoemde betonlook.

gietvloer badkamer, pu gietvloer badkamer,

Ondervloer van je gietvloer in de badkamer

Ben jij uitgekeken op de tegels in je badkamer? Maar zit je niet te wachten op sloopwerkzaamheden? Dan hebben wij dé oplossing voor jou. Namelijk een gietvloer in je badkamer. Deze is over je bestaande tegelvloer aan te brengen. Wel is het belangrijk dat je tegels vast en vlak liggen. Uiteraard is een gietvloer ook op je ondervloer aan te brengen. De beste ondervloer hiervoor is een zandcementdekvloer.

Soorten gietvloeren in de badkamer

Wij bieden meerdere soorten gietvloeren voor aan: de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU-gietvloer. Op zoek naar een gietvloer die ook toepasbaar is in het douchegedeelte van jouw badkamer? Ga dan voor een PU-gietvloer! Een cementgebonden gietvloer of een minerale gietvloer is bijvoorbeeld niet toepasbaar in de natte gedeelten.

Holle plinten

Het voordeel bij een PU-gietvloer is ook dat je deze kan combineren met een holle plint. Een holle plint loopt aan de onderkant rond af. Hierdoor heb je dan geen 90° hoek waar vuil in kan blijven liggen. Super hygiënisch dus!

Voordelen gietvloer

Er zijn tal van voordelen van een gietvloer ten opzichte van bijvoorbeeld tegels. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

 • Volledig naadloos;
 • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS- kleur;
 • Met uitzondering van de cementgebonden gietvloer toepasbaar in het douchegedeelte;
 • Strakke uitstraling;
 • Geen voegen die vuil kunnen worden;
 • Toepasbaar op een bestaande tegelvloer;
 • Elastisch, waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming;
 • In combinatie met egaline een dikte van slechts 6 millimeter

Onderhoud van je gietvloer in de badkamer

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gietvloer. Dit begrijpen we, en daarom hebben we hieronder wat tips om je gietvloer in de badkamer lang mooi te houden.

 • Stofzuig dagelijks je vloer. Let hierbij op dat je dit altijd doet met een zuigmond voor een parketvloer
 • Dweil je gietvloer wekelijks. Gebruik hiervoor twee emmers. Een voor het vuile water en een voor het water met schoonmaakmiddel. Wij adviseren het microvezel-vlak-mop-systeem.
 • Het is belangrijk om je gietvloer jaarlijks grondig te reinigen. Dit houdt in dat je de vloer twee keer achter elkaar goed dweilt. De eerste keer met een cleaner en de tweede keer met een polish.

Zoals je leest heeft een gietvloer weinig onderhoud nodig. Daarnaast zijn er ook geen voegen die vuil kunnen worden. Des te meer reden om een gietvloer in je badkamer te overwegen!

Meer onderhoudstips voor je gietvloer? Klik dan hier.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een gietvloer in je badkamer? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren je graag!

Klik hier om contact op te nemen.