SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

douchevloer gieten, gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Een gietvloer in je badkamer

Hoe lekker is het om na een lange werkdag te genieten en te ontspannen in je badkamer. Het laatste wat je dan wilt is je ergeren aan vieze voegen tussen de tegels. Gelukkig zijn vieze voegen met een gietvloer voorgoed verleden tijd! Een gietvloer is helemaal strak en volledig naadloos. Dat is mooi en ook nog eens super praktisch! In dit blogartikel vertellen we je meer over een gietvloer in je badkamer.

Liever persoonlijk advies? Neem contact met ons op!
Contact opnemen

De uitstraling van een gietvloer in je badkamer

Een gietvloer is een strakke, egale vloer. Hierdoor geeft een gietvloer jouw badkamer een rustige en strakke uitstraling. Zo krijgt jouw badkamer een luxe en comfortabele sfeer. De plek om lekker te ontspannen en te genieten!

gietvloer badkamer, pu vloer badkamer, badkamer gietvloer

Kleur van je gietvloer

Een gietvloer is in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar. Zo is er altijd een kleur die perfect aansluit bij jouw badkamer. De meest gekozen kleuren zijn taupe- en grijstinten. Niks voor jou? Dan is een meer uitgesproken kleur zoals bijvoorbeeld roze, blauw of groen, ook zeker een mogelijkheid!

Wil je graag een ‘betonlook‘ uitstraling creëren? Kies dan voor twee kleuren. Die mengen we waardoor er een schakering ontstaat, de zogenoemde betonlook.

gietvloer badkamer, pu gietvloer badkamer,

Ondervloer van je gietvloer in de badkamer

Ben jij uitgekeken op tegels in je badkamer? Maar zit je niet te wachten op een hoop stof en sloopwerkzaamheden? Dan hebben wij dé oplossing voor jou. Namelijk een gietvloer in je badkamer. Deze is over je bestaande tegelvloer aan te brengen. Daarbij is het belangrijk dat de tegels vast en vlak liggen. Uiteraard is een gietvloer ook op je ondervloer aan te brengen. De beste ondervloer hiervoor is een zandcement dekvloer.

Soorten gietvloeren in de badkamer

Wij bieden meerdere soorten gietvloeren voor aan: de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU-gietvloer. Op zoek naar een gietvloer die ook toepasbaar is in het douchegedeelte van jouw badkamer? Ga dan voor een PU-gietvloer! Een cementgebonden gietvloer of een minerale gietvloer is niet geschikt voor het douchegedeelte.

Holle plinten

Het voordeel bij een PU-gietvloer is ook dat je deze kunt combineren met een holle plint. Een holle plint loopt aan de onderkant rond af. Hierdoor heb je dan geen 90° hoek waar vuil in kan blijven liggen. Super hygiënisch dus!

Voordelen gietvloer

Er zijn veel voordelen van een gietvloer ten opzichte van bijvoorbeeld tegels. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Helemaal naadloos;
  • Verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur;
  • Strakke uitstraling;
  • Geen voegen die vuil kunnen worden;
  • Toepasbaar op een bestaande tegelvloer;
  • Elastisch, waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming;
  • In combinatie met egaline een dikte van slechts 6 millimeter

Lees ook: 6x inspiratie: betonlook badkamer

Onderhoud van je gietvloer in de badkamer

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gietvloer. Dit begrijpen we, en daarom geven we je wat tips om je gietvloer lang mooi te houden:

  • Stofzuig dagelijks je gietvloer. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een zuigmond voor parket;
  • Dweil je gietvloer wekelijks. Gebruik hiervoor twee emmers. Een voor het vuile water en een voor het schone water met schoonmaakmiddel. Wij raden je een microvezel-vlak-mop-systeem aan;
  • Het is belangrijk om je gietvloer jaarlijks grondig te reinigen. Dat betekent dat je de vloer twee keer achter elkaar goed dweilt. De eerste keer met een cleaner en de tweede keer met een polish.

Zoals je leest heeft een gietvloer weinig onderhoud nodig. Daarnaast kunnen er ook geen voegen vuil worden. Des te meer reden om een gietvloer in je badkamer te overwegen!

Meer onderhoudstips voor je gietvloer? Klik dan hier.

Wat kost een gietvloer?

Om zeker te weten of een gietvloer echt iets voor jou is, wil je vast ook weten wat een gietvloer kost. Wat een gietvloer kost is afhankelijk van verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan de reistijd waar we een symbolisch bedrag voor berekenen. Maar vooral natuurlijk het aantal vierkante meters. De prijzen voor een gietvloer zijn onderverdeeld in staffelprijzen. Dat betekent: hoe meer vierkante meters je afneemt hoe voordeliger het in verhouding wordt. Wil jij een prijsindicatie aanvragen voor een gietvloer? Maak dan gebruik van onze rekentool. Zo heb je snel een goede prijsindicatie in je mailbox.
Prijsindicatie berekenen

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een gietvloer in je badkamer? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren je graag!

Klik hier om contact op te nemen.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.