SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Metallic epoxy vloer: schitterende eyecatcher

Een metallic epoxy vloer (metallic gietvloer) is letterlijk en figuurlijk een schitterende vloer. Waar andere gietvloeren niet in glinsterende varianten verkrijgbaar zijn, is deze metallic epoxy vloer in 8 prachtige, glimmende kleuren verkrijgbaar.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wat kost een metallic gietvloer?

Wilt u weten wat een metallic gietvloer kost op basis van uw situatie en aantal vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een metallic epoxy vloer?

De metallic epoxy vloer hoort thuis in de categorie betonlook vloeren. Waar een gevlinderde betonvloer minimaal 7 centimeter dik is, is een metallic epoxy vloer, net als de andere betonlook vloeren maar een paar millimeter dik.

Deze metallic vloer is een zogenoemde gietvloer. De vloer wordt in verschillende lagen op de ondervloer aangebracht. Het bijzondere van de metallic gietvloer is dat hij een glimmende marmerlook heeft. Een vloer met veel karakter dus!

Metallic gietvloeren: 8 kleuren

Bent u op zoek naar een metallic epoxy vloer? Deze vloeren kunt u bekijken en ervaren in onze showroom. We hebben daar voorbeelden van de acht verschillende kleuren waarin deze vloer te maken is: chartreux, marrone, aurum, cobre, venato, siena, menta en bordeaux. En zo chique als deze namen klinken, ziet de metallic gietvloer er ook uit. Mocht u nog nooit van deze kleuren gehoord hebben, het zijn twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee terracottatinten.

metallic epoxy vloer, metallic gietvloer

Metallic gietvloeren: hoe maken we die?

Een metallic gietvloer bouwen we op in verschillende lagen. Een laag per dag, in verband met de droging. Dat betekent dat we ongeveer een week bezig zijn om de vloer te maken. Na het maken, moeten de vloer nog een week uitharden. Houdt daarom rekening met twee weken voor het realiseren van uw droomvloer. Daarna kan het genieten beginnen.

In welke ruimte wilt u de metallic epoxy vloer?

De metallic epoxy vloer past in elke ruimte in huis, maar ook in bijvoorbeeld een hotel of restaurant misstaat deze vloer niet. Hoewel de laklagen zorgen voor een goede bescherming van de vloer, passen wij de metallic gietvloer niet toe in het douchegedeelte van de badkamer. Waarom niet? Als er toch een beschadiging aan de laklaag zou ontstaan (bijvoorbeeld wanneer er een hard voorwerp op de vloer valt) is de vloer niet langer waterdicht. Dat risico willen we niet nemen. Een gevlinderde betonvloer of een PU gietvloer kunnen wel in het douchegedeelte.

Metallic gietvloeren: voor- en nadelen

U hebt door het lezen van deze pagina vast al een idee van de sterke en minder sterke punten van een metallic epoxy vloer. Voor de duidelijkheid vatten we het nog even samen.

Minder sterke punten:

  • Kan niet in het douchegedeelte van de badkamer;
  • In acht prachtige kleuren verkrijgbaar (andere gietvloeren zijn in alle RAL- en NCS-kleuren beschikbaar);
  • Het maken van een gietvloer duurt ongeveer een week, exclusief droogtijd.

Sterke punten:

  • Kan naast het douchegedeelte in elke ruimte in huis;
  • In acht prachtige kleuren verkrijgbaar;
  • Naadloos;
  • Maar een paar millimeter dik.

Kom onze metallic epoxy vloeren bekijken!

Zoals u ziet is het helemaal afhankelijk van uw wensen en situatie of de metallic epoxy vloer een geschikte vloer is voor u. Wilt u de vloer zien, voelen, beleven en vergelijken met andere vloeren, maak dan een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom!
Afspraak maken

Ons meest recente werk