SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer reinigen: dagelijks, wekelijks en periodiek onderhoud

U wilt graag een gietvloer, maar bent benieuwd hoe een gietvloer reinigen in z’n werk gaat. Kost het onderhoud van een gietvloer veel tijd en is een gietvloer vlekgevoelig? Misschien hebt u al een gietvloer en zoekt u antwoord op een onderhoudsvraag. U vindt hier alle informatie over een gietvloer reinigen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Een gietvloer is een praktische vloer die gemakkelijk schoon te houden is. Het is wel belangrijk dat dit u de juiste producten gebruikt en dat u de gietvloer met regelmaat reinigt. Een gietvloer is dus niet onderhoudsvrij, maar wel heel onderhoudsvriendelijk.

Om te onthouden welk onderhoud nodig is bij een gietvloer is het handig om de eigenschappen van uw gietvloer te kennen. De ene gietvloer is gemaakt van wat zachter materiaal dan de ander.

Lees meer over: de kenmerken van een cementgebonden gietvloer, minerale gietvloer, PU gietvloer en metallic gietvloer

Voor alle gietvloeren geldt dat ze niet 100% krasvast zijn. Het is daarom belangrijk om vuil en zand steeds te verwijderen, zodat deze geen schurende werking kunnen uitoefenen op de vloer.

Het belangrijkste bij een gietvloer reinigen is dus om de vloer steeds vrij te maken van vuil door elke paar dagen te stofzuigen. We raden aan dit minimaal twee keer per week te doen. Gebruik hierbij de parketzuigmond. Hoe vaker de vloer wordt gestofzuigd, hoe minder kans vuil krijgt om over de vloer te schuren en daarmee krassen en beschadigingen te veroorzaken.

Wanneer u de gietvloer reinigt met stofwisdoeken, gebruik dan GEEN olie-geïmpregneerde stofwisdoeken. Vettige substanties komen namelijk niet ten goede aan de kwaliteit van de gietvloer. Ook kunnen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken de toplaag aantasten.

Tip! Schoonloopmatten en droogloopmatten bij de deuren voorkomen veel vuil en zand binnen.

Tip! Gebruik goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Naast stofzuigen hoort dweilen natuurlijk ook bij het reinigen van de gietvloer. Doe dit elke week na het stofzuigen om de gietvloer mooi te houden. Gebruik hierbij warm water en het schoonmaakmiddel Lecol Clean OH-49.

Via Vloerenonderhoud.nl kunt u snel en eenvoudig alle genoemde schoonmaak- en onderhoudsartikelen die genoemd zijn in dit blog bestellen.
Bestel hier!
gietvloer reinigen, PU vloer woonkamer, grijze gietvloer woonbeton, gietvloer betonlook, cement, kunsthars Willem Designvloeren

Help, een vlek in mijn gietvloer!

Geen paniek, een vlekje in de gietvloer is eenvoudig te reinigen. Gebruik een vochtige microvezeldoek en een reiniger om de vlek te behandelen.

Periodiek reinigen gietvloer

Om de vloer mooi te houden is het verstandig de gietvloer jaarlijks een keer extra goed te reinigen. Hoe? De vloer goed stofzuigen en vervolgens dweilen met Lecol Remover OH-45. Dit sterke reinigingsmiddel zorgt ervoor uw vloer weer terugkomt bij de basis. Na het dweilen met Lecol Remover OH-45, is dweilen met het onderhoudsmiddel Lecol Master Polish V6 noodzakelijk. Hiermee zorgt u weer voor een goede bescherming van de laklagen.

Reinigen gietvloer: de polishlaag onderhouden

De Lecol Master Polish V6 kunt u ook vaker gebruiken naast het dweilen met Lecol Clean OH-49. Op deze manier houdt u de beschermende laag in goede conditie. Hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van de intensiteit waarmee de vloer wordt gebruikt. Vraag ons hierover gerust om advies!

Meer weten over een gietvloer reinigen?

Is uw vraag niet beantwoord of wilt u meer weten over onze gietvloeren? Neem contact op voor informatie of om een afspraak te maken voor het bekijken van onze gietvloeren!
Contact opnemen

Ons meest recente werk