SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton ciré en vloerverwarming: een goed idee?

Is beton ciré met vloerverwarming een goede combinatie? Ja! Daar kunnen we kort en bondig over zijn. Wilt u weten waarom het zo’n goede combinatie is, lees dan nog even verder.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Een beton ciré vloer is een dunne afwerkvloer met veel karakter. Doordat we de vloer aanbrengen met een spaan ontstaat een levendige structuur. Inclusief egaline, epoxy en laklagen is een beton ciré vloer maximaal 8 millimeter dik. Een beton ciré vloer kunnen we in alle RAL- en NCS-kleuren maken. Naast vloeren maken we ook beton ciré wanden.

Beton ciré en vloerverwarming gaan goed samen

Beton ciré is heel geschikt voor vloerverwarming. Doordat het een dunne vloer is laat de vloerverwarming de warmte goed door. Daarnaast houdt het materiaal, betonstuc, warmte goed vast wanneer de vloerverwarming aan staat.

Koel in de zomer, warm in de winter

Hoe lekker warm een beton ciré vloer met vloerverwarming is, zo koel is hij als de verwarming uitstaat. Dat een beton ciré vloer gemaakt is van koele materialen is ook precies de reden dat veel mensen kiezen voor vloerverwarming. In de zomer is het heerlijk dat materialen in huis koel blijven, maar in de winter is het juist fijner als de vloer warmer aanvoelt.

beton cire in huis, beton cire vloer in huis, beton ciré vloer in huis, betonlook in huis

Vloerverwarming in de dekvloer

Wanneer u kiest voor een beton ciré vloer dan komt deze over een bestaande ondergrond, zoals een zandcement dekvloer. In nieuwere huizen is de vloerverwarming vaak al verwerkt in de dekvloer. Laat u een nieuw huis bouwen of wilt u juist een oud huis verbouwen? Dan kunt u de vloerverwarming laten aanleggen.

Bij nieuwbouw is het praktisch om de vloerverwarming meteen in de dekvloer te laten aanbrengen. Ligt er al een dekvloer dan is het mogelijk om de vloerverwarming in te frezen. Dit kunt u desgewenst ook aan ons uitbesteden, zodat alles onder één adres geregeld is: zowel de aanleg van vloerverwarming als het maken van de beton ciré vloer.

Zo maken we een beton ciré vloer met vloerverwarming

Is er nog geen vloerverwarming aanwezig? We kunnen die aanleggen door sleuven te frezen in een dekvloer. Hier leggen we de vloerverwarming in en vervolgens smeren we de sleuven dicht. Op de ondergrond brengen we eerst een epoxyprimer en egaline aan. Dit vormt een gladde hechtingslaag voor de beton ciré vloer. Hierbij is het belangrijk dat voordat we de beton ciré vloer maken eerst het opstartprotocol van de vloerverwarming gevolgd wordt.

Beton Cire vloer, betonlook vloer

Laag voor laag

Wanneer de ondergrond klaar is en het opstookprotocol afgerond, beginnen we met de eerste laag beton ciré. U kunt hierbij meekijken naar het patroon en aangeven of u liever een wat rustigere spaanslag mooi vindt of graag wat meer structuur in uw vloer krijgt. We schuren de eerste laag op en brengen de tweede en laatste laag beton ciré aan. Vervolgens lakken we de vloer met twee lagen af.

Het is goed om te weten dat we bij betonlook vloeren zoals gietvloeren, Italiaans betonlook en beton ciré laag voor laag werken. Elke laag heeft tussendoor droogtijd nodig en dus maken we een laag per dag. Dat betekent dat we een beton ciré vloer vaak in zo’n zes werkdagen maken.

Beton ciré showroom

Wilt u graag binnenkort genieten van een beton ciré vloer met vloerverwarming? In onze showroom in Opheusden (tussen Tiel en Arnhem) kunt u onze beton ciré vloeren en andere beton– en betonlook vloeren bekijken en vergelijken, zodat u de allermooiste vloer uit kunt kiezen! Wilt u onze showroom bezoeken? Dan vragen wij u vooraf even een afspraak te maken. Wie weet tot snel!

Afspraak maken

Ons meest recente werk