SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloeren betonlook: stijlvol, tijdloos en onderhoudsarm

Gietvloeren zijn al jaren niet meer weg te denken. Gietvloeren worden al jaren gebruikt in horeca, ziekenhuizen en de autobranche. Maar inmiddels zijn gietvloeren ook niet weg te denken in de huidige interieurs van nu. Er is veel variatie op gietvloeren mogelijk. Op deze pagina vertellen we u meer over gietvloeren met een betonlook.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze, dunne vloerafwerking van een paar millimeter dik. Een gietvloer bouwen we op in verschillende lagen: een epoxyprimer, een egalinelaag, de gietlaag en twee laklagen. Maar deze vloeropbouw verschilt per type gietvloer.

Soorten gietvloeren

In de loop van de tijd zijn er verschillende gietvloeren ontwikkeld. Voor ieder wat wils. Gietvloeren in een uni-kleur. Gietvloeren met betonlook. En zelfs gietvloeren met marmerlook:

  • Minerale gietvloer
  • Cementgebonden gietvloer
  • Metallic gietvloer
  • PU gietvloer

pu gietvloer, gietvloer woonkamer, grijze gietvloer

Welke gietvloeren hebben een betonlook?

Niet alle gietvloeren hebben een zogenoemde betonlook. De minerale en cementgebonden gietvloer hebben dit in elk geval wel. De metallic gietvloer heeft meer een marmerlook uitstraling. Daarom raden wij de metallic gietvloer niet aan als u op zoek bent naar een betonlook gietvloer. De PU gietvloer wordt standaard uitgevoerd in één kleur. Dan krijgt u een strakke, egale uitstraling. Maar met een combinatie van twee kleuren kunt u wel een levendig karakter creëren.

Gietvloeren betonlook: voordelen

  • Uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • In (bijna) elke ruimte toepasbaar (in de badkamer kunt u alleen de PU gietvloer in het douchegedeelte doorleggen)
  • Naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk

Gietvloeren betonlook: onderhoud

Alle soorten gietvloeren die we hierboven noemden zijn onderhoudsvriendelijk. Doordat gietvloeren naadloos zijn is het schoonmaken vrij eenvoudig. Dat gietvloeren onderhoudsvriendelijk zijn betekent niet dat schoonmaken en onderhouden niet noodzakelijk is voor een lange levensduur van uw gietvloer.

Onderhoud: stofzuigen

Om krassen en vroegtijdige slijtage te voorkomen is goed en regelmatig stofzuigen noodzakelijk. Stofwissen of stofzuigen verwijdert tot 80% van het losliggende vuil op uw gietvloer. Dat vuil bestaat voor een groot gedeelte uit stof en zand. Zand werkt als schuurpapier op uw gietvloer. Daarom raden wij aan om minimaal twee keer per week uw gietvloer te stofzuigen. Gebruik hiervoor een parketzuigmond.

Onderhoud: dweilen

Alleen stofwissen of stofzuigen is niet genoeg om uw gietvloer schoon te maken. Vochtig reinigen, oftewel dweilen, is het tweede onderdeel. Dweil uw gietvloer minimaal één keer per week. Gebruik hiervoor een microvezel vlakmopsysteem met twee emmers. Eén voor het schone water en één voor het vuile water.

Onderhoud: voorzorgsmaatregelen

Men zegt: voorkomen is beter dan genezen. Dat werkt ook zo bij het vuil dat op uw gietvloer komt. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk vuil buiten de deur houdt. Plaats daarom goede schoonloopmatten bij uw voor- en achterdeur.

Daarnaast raden wij aan om goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair zoals stoelen te plaatsen. Hiermee vermindert u de kans op krassen. Daardoor blijft uw gietvloer langer mooi.

gietvloeren betonlook, gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Wat kost een gietvloer met betonlook?

Wat een gietvloer kost is afhankelijk van verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan het type gietvloer, het aantal vierkante meters, de ondergrond en eventuele reiskosten. Hieronder geven we een prijsvoorbeeld per type gietvloer gebaseerd op 100 m²:

Minerale gietvloer:                                                        € 75,95

Cementgebonden gietvloer:                                      € 84,95

Metallic gietvloer:                                                          € 95,00

PU gietvloer:                                                                    € 96,00 (Deze prijs is wel incl. egaline)

De genoemde prijzen zijn exclusief epoxyprimer, egaline, vloerverwarming en reiskosten.

Bent u benieuwd wat een gietvloer met betonlook kost voor het aantal vierkante meters dat u heeft? Dan kunt u gebruik maken van onze rekentool. De rekentool geeft u snel een goede prijsindicatie in uw mailbox. Klik op de link hieronder om een prijsindicatie te berekenen:
Prijsindicatie berekenen

Is uw interesse in een gietvloer met betonlook gewekt? En heeft u liever een exact prijsvoorstel? Of wilt u de gietvloeren zien en ervaren? Dan bent u van harte welkom, op afspraak, in onze showroom in het Betuwse Opheusden.
Afspraak maken

Ons meest recente werk