SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

pu gietvloer nadelen, pu gietvloer keuken, keuken gietvloer

Alle informatie over een gietvloer met betonlook

Houd je van een industriële vloer, maar past een gevlinderde betonvloer niet bij jou of is het niet mogelijk in jouw huis? Dan is een gietvloer met betonlook misschien wat voor je! Dit is een strakke afwerkvloer van een paar millimeter dik die (afhankelijk van de soort) lijkt op een echte betonvloer.

De kenmerken van een gietvloer

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen die in totaal een vloer vormen met een dikte van zo’n 6 tot 8 millimeter. Doordat een gietvloer in betonlook zo dun is, is hij bijvoorbeeld ook geschikt voor in een appartement of op de verdiepingsvloer. Je kunt een gietvloer dus toepassen in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en wc. Eigenlijk in elke ruimte in huis.

Als het om betonlook vloeren gaat kun je bij ons kiezen uit vier soorten gietvloeren en beton ciré. Beton ciré is geen gietvloer, maar wel een dunne vloer met betonlook.

Meer weten over beton ciré vloeren of wanden?

De vier verschillende gietvloeren hebben allemaal andere kenmerken en een andere uitstraling. De verschillende soorten op een rij:

We vertellen je wat meer over de verschillende soorten en over de gietvloer betonlook kleuren.
Brochure downloaden

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer heeft het meest van allemaal de uitstraling van beton. Bij deze vloer kun je kiezen uit zes natuurlijke kleuren: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur.

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer heeft ook nog steeds uiterlijke kenmerken van beton. Bij deze vloer kun je kiezen uit alle RAL- en NCS-kleuren.

PU gietvloer

De PU gietvloer is een strakke, gladde gietvloer van het kunststof polyurethaan. Ook deze vloer is er in alle RAL- en NCS-kleuren en je kunt deze vloer door zijn waterdichtheid zelfs tot in het douchegedeelte van de badkamer laten leggen. Een PU gietvloer lijkt qua materiaal niet op een betonvloer, maar door twee kleuren te combineren kun je wel een betonlook creëren.

Metallic gietvloer

De metallic vloer is een gietvloer met marmerlook. Deze vloer glanst ook een beetje. Je kunt kiezen uit acht sprankelende kleuren: chartreux, venato, marrone, siena, aurum, menta, cobre en bordeaux. Dit zijn twee groen-, twee bruin-, twee terracotta- en twee grijstinten.

gietvloer vloerverwarming, gietvloer kosten, metallic gietvloer, gietvloer met marmerlook, betonlook, betonlook vloer

 

Al onze gietvloeren hebben een uitstekende kwaliteit. Twijfel je toch nog over of je wel of geen gietvloer wilt? De voor- en nadelen van een gietvloer:

Voordelen gietvloer betonlook:

  • Maar een paar millimeter dik
  • Strakke, moderne uitstraling
  • Veel keuze in kleur
  • Prettig in onderhoud
  • PU gietvloer kan in de hele badkamer
  • Naadloos en hygiënisch
  • Vuil- en vochtafstotend
  • Mogelijk met vloerverwarming

Nadelen gietvloer betonlook:

  • Het duurt ongeveer vijf dagen om de vloer te maken
  • Niet volledig krasbestendig

Zoals je ziet is een gietvloer betonlook niet volledig krasbestendig. Het is verstandig meubelviltjes te gebruiken en goede schoon- en droogloopmatten bij buitendeuren te plaatsen. Hoe sterk een gietvloer is, hangt ook nog af van de soort. Een cementgebonden gietvloer is het hardst, een PU gietvloer het zachtst. De krasbestendigheid van het materiaal en de dikte van de vloer vormen de grootste verschillen tussen gietvloer en beton.

gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Gietvloer met vloerverwarming

De voordelen van een gietvloer zijn in de meerderheid. Het is niet alleen een mooie vloer, hij is ook supergeschikt om te combineren met vloerverwarming. Ook is een gietvloer betonlook prettig in onderhoud. De gietvloer schoonmaken doe je door regelmatig stofzuigen en dweilen. In de badkamer of wc is een gietvloer ook gemakkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld tegels. Bij een gietvloer is het reinigen van voegen namelijk verleden tijd. Dat scheelt een hoop schrobwerk!

Hoe we een gietvloer in betonlook maken

Het duurt meerdere dagen om een gietvloer in betonlook te realiseren. Waarom? Omdat de verschillende lagen tussendoor steeds moeten drogen.

Opbouw gietvloer

De opbouw van een gietvloer is als volgt: Bij sommige gietvloeren beginnen we eerst met een laag epoxy en een laag egaline. Dit is niet bij alle type gietvloeren nodig. Als de ondergrond klaar is, brengen wij de gietlaag aan. We sluiten altijd af met meerdere laklagen om de vloer te beschermen.

gietvloer reinigen, PU vloer woonkamer, grijze gietvloer woonbeton, gietvloer betonlook, cement, kunsthars Willem Designvloeren

Gietvloer betonlook: prijs

Is een gietvloer betonlook duur? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je duur vindt. Wat een gietvloer betonlook kost vind je in onze blog ‘Gietvloer kosten’. Je leest daar per soort gietvloer wat de prijs per m2 is.

Je kunt ook gebruik maken van onze rekentool om een richtprijs te krijgen voor het gewenste type gietvloer voor het aantal vierkante meters dat je hebt.
Rekentool gebruiken

Gietvloer voorbeeld: voor welk type gietvloer ga jij?

Ben je overtuigd van de gietvloer met betonlook? Dan wil je de gietvloeren vast een keer in het echt zien. In onze showroom vind je meerdere voorbeelden. Onze ervaren verkoopadviseurs kunnen al je vragen beantwoorden. Ook zie je beton ciré muren en wanden als gietvloer alternatief. Zo kun je verschillende vloeren zien, voelen en vergelijken. Welkom! Maak je wel van tevoren even een afspraak? Dan zorgen wij dat er een verkoopadviseur beschikbaar is. Tot snel!
Afspraak maken