SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen

Soorten betonvloer: informatie en verschillen

Een betonvloer is er in verschillende uitvoeringen en soorten. Deze verschillen bijvoorbeeld op het vlak qua dikte, afwerking, materiaal en samenstelling. We zetten al deze soorten, met hun verschillende eigenschappen even voor je op een rij.

Soorten betonvloer: beton of betonlook?

Wij splitsen onze betonvloeren op in twee soorten. Namelijk de echte gevlinderde woonbeton vloeren en de betonlook vloeren. Onder deze twee categorieën vallen er weer verschillende soorten betonvloeren.

eetkamer in Nuenen, gevlinderde betonvloer

1. Soorten betonvloer: gevlinderd beton

De échte betonvloeren noemen wij de gevlinderde betonvloeren. Hiervoor worden verschillende benamingen gebruikt zoals monolitisch afgewerkte betonvloeren of gepolierde betonvloeren. Maar deze namen betekenen exact hetzelfde als gevlinderde betonvloeren.

Deze gevlinderde betonvloer is een echte massieve betonvloer van minimaal 7 centimeter dik. Hiermee komt de cementdekvloer vaak te vervallen.

Nadat het beton gestort en gedeeltelijk gedroogd is, wordt het oppervlak afgewerkt met elektrische* vlindermachines. Hierdoor ontstaat dat typisch gevlamde effect in de gevlinderde betonvloer.

Er zijn verschillende soorten betonvloer mix waar je uit kunt kiezen. Zo hebben wij een basis mix, een energiezuinige mix en een krimparme betonmix. En zelfs een combinatie van deze soorten is mogelijk. De energiezuinige- en de krimparme variant zijn iets duurder dan de basis mix.

*In het kader van het stikstofbeleid/stikstof reductie kunnen wij ook elektrisch vlinderen

Energiezuinige betonvloer

Bij deze energiezuinige betonvloer soort zit er minder lucht in het beton. Dit zorgt er dus voor dat de vloerverwarming beter door komt. Met deze variant bespaar je op langer termijn tot ca. 40% op jouw stookkosten.

Krimparme betonvloer

Door de krimparme betonvloer mix zorg je voor minder werking in de vloer. Minder werking in de vloer zorgt ook voor minder kans op scheurvorming in je vloer.

Gevlinderde betonvloer in een villa in Bemmel van bovenaf

2. Soorten betonvloer: betonlook vloer

Een alternatief voor de gevlinderde betonvloer is de betonlook vloer. Zoals de naam al zegt zijn dit geen échte betonvloeren, maar soorten die er veel op lijken. De betonlook vloer is een algemene naam voor verschillende vloeren.

Italiaanse betonlook vloer

De Italiaanse betonlook vloer lijkt sprekend op een echte gevlinderde betonvloer. Het grote verschil zit hem in de dikte. Zoals we al noemde is de gevlinderde betonvloer minimaal 7 cm dik. Terwijl de Italiaanse betonlook vloer maar een dikte van 3 mm heeft. Zo past deze vloer dus in vrijwel iedere situatie. De vloer is naadloos, 100% vuil- en vloeistofafstotend en keihard, de vloer kan dus wel tegen een stootje. Deze soort betonlook vloer wordt gevlinderd. Hierdoor krijgt ook de Italiaanse vloer, net als de gevlinderde betonvloer, dat karakteristieke, gevlamde effect.

Beton ciré vloer

Een beton ciré vloer wordt gesmeerd en afgelakt. Hierdoor heeft deze betonlook vloer soort een robuuste structuur en is hij 100% vuil- en vloeistofafstotend. Ook is deze vloer in iedere woonstijl toe te passen, doordat je kan kiezen uit iedere RAL- en NCS-kleur. Hierbij kun je ook nog eens kiezen hoe druk of rustig je de uitstraling van jouw beton ciré vloer wil laten worden.

Cementgebonden gietvloer

Zoals de naam als zegt is de cementgebonden gietvloer een soort betonvloer op basis van cement. Deze vloer wordt iets strakker afgewerkt dan beton ciré maar er zit nog zeker wat structuur in. Deze vloer is in 6 unieke kleuren te verkrijgen en past perfect in jouw woning.

Minerale gietvloer

Ook de minerale gietvloer is een strakke designvloer. Deze betonlook vloer is te realiseren in iedere RAL- en NCS-kleur. De vloer is op basis van mineralen en kan door de hele woning m.u.v. de badkamer gegoten worden.

PU gietvloer

De PU gietvloer is te herkennen door zijn strakke, egale en moderne design. De vloer is te realiseren in iedere RAL- en NCS-kleur en kan door de hele woning, inclusief het douchegedeelte, gegoten worden.

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

Metallic gietvloer

Met een metallic gietvloer zorg je voor een eyecatcher in huis! De metallic gietvloer is een gietvloer met een glanzende uitstraling en een marmerlook. Deze uitstraling maakt de vloer uniek! De gietvloer is maar enkele millimeters dik en in 8 unieke kleuren te verkrijgen.

Soorten betonvloer vergelijken

In onze showroom in Opheusden zal al deze betonvloer soorten te zien en te vergelijken! Ben jij benieuwd welke soort betonvloer er het best bij jou en bij jouw situatie past? Maak dan snel een afspraak in onze showroom!
Afspraak maken!