SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

douchevloer gieten, gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

PU vloer badkamer

Houd je van de uitstraling van beton en ben je geen fan van voegen schoonmaken? Dan is een PU vloer in de badkamer misschien dé optie voor jou! Lees snel verder over wat deze vloer zo fantastisch maakt.

Een PU vloer in de badkamer is niet alleen ontzettend mooi, maar ook super praktisch. Deze gietvloer van het kunststof polyurethaan is een betonlook vloer die tegen een stootje kan. Doordat we hem opbouwen uit verschillende lagen wordt het een sterke vloer die 100% waterdicht is en 100% vuilafstotend. En de elasticiteit van de kunststof vermindert de kans op scheuren aanzienlijk. Maar er is meer:

  • Een PU vloer kan in de badkamer ook in het douchegedeelte toegepast worden;
  • De vloer is in alle RAL- en NCS- kleuren verkrijgbaar;
  • PU gietvloeren zijn naadloos en hebben dus geen voegen;
  • Wanneer er een vaste tegelvloer ligt, kan de PU vloer eroverheen gegoten worden;
  • De vloer is maar 3-6 millimeter dik;
  • De PU vloer gaat heel goed samen met vloerverwarming.

Opbouw van een PU vloer

We noemden eerder al dat de vloer uit verschillende lagen wordt opgebouwd. We beginnen met een laag van egaline om de ondergrond glad te maken. Vervolgens brengen we de PU vloer aan en als laatste komen er twee laklagen over. Het materiaal voelt trouwens niet koud aan, dus ook in de winter is de PU vloer prettig in de badkamer. Ook zonder vloerverwarming.

PU vloer badkamer

Onderhoud van een PU vloer in de badkamer

Een PU vloer is eenvoudig te onderhouden. In de badkamer is het natuurlijk altijd goed om na het douchen of baden alles even droog te maken. Verder kun je de vloer gewoon stofzuigen (met parketborstel) en dweilen. Voor het dweilen is een vlakmopsysteem aan te raden. Daarmee houd je schoon en vies water gescheiden en het is ook gewoon heel prettig in gebruik.

Jaarlijkse reiniging

Wanneer er een vlek op de vloer komt, is het goed om die zo snel mogelijk te verwijderen met een licht vochtige doek. En wij adviseren om één keer per jaar even een grondige reinigingsbeurt in te plannen. Maak de vloer schoon met Lecol Clean reiniger (is ook heel geschikt voor het gewone onderhoud) en vul de laklaag aan met Lecol Master Polish. Meestal gaat de laklaag een jaar of zeven mee voor hij opnieuw aangebracht moet worden.

Zeker in vergelijking met het reinigen van tegels en vooral voegen is de PU vloer dus een heel praktische vloer voor in de badkamer.

Prijzen van een PU vloer

Wanneer je graag een PU vloer in de badkamer wilt, is het goed om te weten dat we werken met prijzen per vierkante meter. 25 m2 en alles daaronder heeft een vaste prijs van €4.150,00. Daarna wordt de prijs per vierkante meter steeds lager. Bij 45 m2 betaal je bijvoorbeeld €126,50,- per m2 en bij meer dan 150 m2 is de prijs €87,50,- per m2. De prijs voor het egaliseren zit hier bij in. Extra werkzaamheden zoals het meegieten van een douchedrain hebben een meerprijs, dus als je een goede richtprijs wilt, kun je het beste even bellen of mailen. Dan maken we een prijsindicatie voor jouw badkamer.

Onze PU vloeren bekijken

Wil jij ook zo’n esthetische én praktische vloer in de badkamer? Je kunt onze PU vloeren voor de badkamer bekijken in onze showroom in Opheusden. Laat van tevoren even weten wanneer je komt dan kunnen wij ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben!