SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer oprit

Oprit in beton storten: de voordelen van een moderne betonnen oprit

Nooit meer onkruid tussen tegels uithalen en altijd een mooie, strakke oprit. Dat klinkt goed toch? Met een betonnen oprit kies je niet alleen voor een onderhoudsvriendelijke oprit, maar ook voor een design uitstraling. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om een oprit in beton te storten.

Waarom de oprit in beton storten?

Waarom zou je kiezen voor een betonnen oprit? Natuurlijk omdat het een supermooie en strakke afwerking voor je oprit is, maar ook omdat er veel praktische voordelen zitten aan een oprit van beton:

  • Een oprit in beton is naadloos, waardoor er geen onkruid tussen groeit;
  • Op een oprit van beton groeit geen alg;
  • Een betonnen oprit vriest niet op;
  • Een oprit van beton is onderhoudsvriendelijk.

Oprit beton storten: dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je kiest voor zo’n prachtige betonnen oprit heb je veel invloed op hoe die eruit komt te zien. Je kunt namelijk kiezen uit meerdere kleuren: zandkleur- en grijstinten. Ook is het mogelijk een motief in te slijpen in de tegels.

Daarnaast is het mogelijk om uitsparingen te maken in de bekisting. Zo kunnen we bijvoorbeeld perken of inbouwspots vrijhouden. Zo kun je dus eindeloos variëren met het design.

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Oprit beton storten: zo gaat het in z’n werk

Hoe we een betonnen oprit maken? Het storten van beton voor de oprit begint bij een goede voorbereiding. Omdat er veel gewicht op een oprit moet kunnen, en die dus constructief sterk genoeg moet zijn, is er dubbele wapening nodig. De oprit wordt daardoor minimaal 20 centimeter dik. De ondergrond moet dus op de juiste hoogte zijn.

Bij de voorbereidingen hoort ook het maken van de bekisting. Dat kun je zelf of door ons laten doen. Na het maken van de bekisting en het leggen van de wapening kan het beton gestort worden.

Afschot van de oprit

Bij een betonnen oprit houden we uiteraard rekening met afschot, zodat het water goed weg kan lopen van de oprit. Het advies is 1,5 centimeter afschot per strekkende meter. Minder dan 1 centimeter raden wij echt af, omdat het water dan niet goed meer wegloopt.

Afwerken van de betonnen oprit

We werken de oprit van beton af door hem te vlinderen. Dit kan bij warm en droog weer bijna gelijk na het storten. Bij wat lagere temperaturen is dat soms na een paar uur. Met een vlindermachine creëren we een verdichte toplaag. Dit is ook het moment waarop we de kleurpigmenten instrooien. Nadat de betonnen oprit voldoende uitgehard is, kan deze geïmpregneerd worden. Dat is dan vaak een aantal weken later.

Een oprit maken we in de maanden mei- augustus

Omdat beton storten buiten alleen kan bij droog en beter weer (vorst en bladinval werken bijvoorbeeld ook niet mee), maken we betonnen opritten alleen in de periode van mei tot en met augustus.

Betonnen oprit combineren met terras of binnenvloer

Wanneer je helemaal fan bent van een gevlinderde betonvloer is het goed om te weten dat we deze mooie vloeren zowel binnen als buiten realiseren. Wij zijn gespecialiseerd in grotere oppervlakten. Denk dus ook eens aan de mogelijkheid om een gevlinderde betonvloer van binnen door te laten lopen in een betonnen terras of betonnen oprit. Dit kan een mooi ruimtelijk effect geven en vormt eenheid tussen binnen en buiten.

beton terras maken, betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Gevlinderde betonvloer showroom

Wil je onze betonvloeren komen bekijken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Opheusden! Maak van tevoren even een afspraak, dan zorgen we dat we helemaal klaar zijn voor jouw komst en dat de koffie klaarstaat!
Afspraak maken