SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wat zijn de kosten van betonvloer storten per m2?

Wat zijn de kosten om een betonvloer te laten storten? Dit is ongetwijfeld een vraag die bij u op komt als u een betonvloer overweegt. Op deze pagina leggen wij u uit wat een gevlinderde betonvloer is, wat de minimale dikte is en hoeveel een betonnen vloer kost.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een betonvloer is bij ons een échte massief gevlinderde betonvloer. Een betonvloer met een minimale dikte van 7 centimeter. Geen betonlook vloer dus. Deze betonvloer storten we met behulp van een betonwagen en een betonpomp is uw woning. Daarna verdelen we de massa met een laser en een lange rei tot een egaal geheel. Vervolgens vlinderen we de betonvloer en strooien we de gewenste kleurpigmenten in. Deze kleurpigmenten vlinderen we in de toplaag van de betonvloer. Zo hardt de kleur met de betonvloer uit en slijt de kleur niet van de betonvloer.

kosten betonvloer storten, betonvloer met vloerverwarming, betonvloer storten en vlinderen, betonvloer impregneren, vloerinspiratie, grijze vloer, grijze betonvloer, betonnen designvloer, woonbeton

Voordelen gevlinderde betonvloer

Hieronder de voordelen van een gevlinderde woonbetonvloer:

 • Geen vertraging in het bouwproces;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Energiezuinig;
 • Kras- en slijtvast;
 • Naadloos, daardoor eenvoudig in onderhoud;
 • Uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Steeds mooier in de loop jaren.

Kosten betonvloer storten: de dikte

Wij stellen enkele voorwaarden om een betonvloer in uw woning te storten. Een van deze voorwaarden is de dikte. De minimale dikte is altijd 7 centimeter. De reden hiervan is omdat bij een dunnere bedekking, de kans extreme scheurvorming aanwezig is. Deze 7 centimeter berekenen we vanaf de reflectiefolie. De vloerverwarmingsbuizen zijn in deze dikte inbegrepen. Op de vloerverwarmingsbuizen heeft u dan een dekking van ongeveer 5 centimeter. Deze dekking hebben we ook echt nodig. Dit betekent dat leidingen elkaar niet mogen kruisen. Als leidingen elkaar kruisen heeft u geen dekking meer van 5 centimeter. Kruisen leidingen elkaar wel? Dan is een dikkere betonvloer noodzakelijk. Houd dan rekening met een dikte van 9 centimeter. Voor elke centimeter meer aan dikte berekenen we een meerprijs van € 3,- per m², incl. btw.

Kosten betonvloer storten: soort betonmix

Naast de basis gevlinderde betonvloer kunt u de betonmix ook aanpassen naar een energiezuinige betonvloer of een krimparme betonvloer. Of een combinatie van beide. Deze aangepaste samenstelling zorgt voor een compactere massa. Dit houdt in dat de warmte van de vloerverwarming beter doorkomt en ook langer wordt vastgehouden. Hierdoor hoeft u minder warm te stoken voor een behaaglijke temperatuur. Een energiezuinige betonvloer is daarom kostenbesparend.

De krimparme variant zorgt ervoor dat uw betonvloer minder werkt. Daardoor is er minder kans op scheurvorming. Houd er wel rekening mee dat we de kans op scheurvormig nooit volledig kunnen uitsluiten. Scheuren horen bij het karakter van een betonvloer en vullen we altijd op. Zo komt er geen zand of vuil in uw betonvloer terecht. De extra kosten voor een energiezuinige betonmix zijn € 4,50 per m², incl. btw. Ook voor de krimparme betonmix rekenen we een prijs van € 4,50 per m², incl. btw extra.

Kosten betonvloer storten: toevoeging van kleurpigmenten

Om invloed te hebben op de kleur van de betonvloer raden wij aan om te kiezen voor toevoeging van kleurpigmenten. Oftewel, de gekleurde toplaag. Beton is een natuurproduct. Doordat één van de ingrediënten van beton zand is, kan de kleur van uw betonvloer afwijken. Geler zand geeft een andere uitstraling dan bijvoorbeeld grijs zand. Veel gekozen kleuren zijn basisgrijs, basisgrijs met zandkleur, middengrijs en donkergrijs. De prijs voor een gekleurde toplaag is € 12,50 per m², incl. btw.

Wat kost een betonvloer storten en vlinderen?

Het vlinderen van de betonvloer is bij onderstaande prijzen inbegrepen. Vlinderen zorgt ervoor dat uw betonvloer voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend is. Om lang en zorgeloos van uw betonvloer te genieten is goede reiniging, bescherming en onderhoud noodzakelijk.

Uw betonvloer reinigen, beschermen en onderhouden

We beschermen uw betonvloer door middel van impregneren. Het impregneren geeft een bescherming tot wel 95%. De prijs voor het impregneren van uw betonvloer is € 23,95 per m², incl. btw. Reinigingsmiddel en onderhoudsmiddel voor uw betonvloer bestelt u eenvoudig bij Vloerenonderhoud.nl.

Lees ook: betonvloer impregneren

Proces betonvloer storten

Het storten van een gevlinderde betonvloer gaat als volgt te werk:

 • Wapening leggen;
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren en bepalen van de vloerhoogte;
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel);
 • Storten en vlinderen van de betonvloer;
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur;
 • De gevlinderde betonvloer kunt u na 3-4 dagen afdekken met een stucloper, dit is afhankelijk van het weer;
 • Als de vloer beschermd is met een stucloper, kunt u de overige werkzaamheden hervatten.

betonvloer binnen en buiten, woonbeton binnen en buiten, gevlinderd beton, woonbeton, beton design

Kostenoverzicht betonvloer storten per m²

Hieronder een prijsvoorbeeld voor de kosten voor het storten van de betonvloer

Betonvloer 7 centimeter incl. vlinderen € 76,95 per m², incl. btw
Meerprijs elke extra cm €3,00 per m², incl. btw
Gekleurde, verstevigende toplaag €12,50 per m², incl. btw
Impregneren €23,95 per m², incl. btw

Bovengenoemde prijzen zijn incl. btw en kunnen afwijken per situatie. 

Kosten betonvloer met vloerverwarming

Wanneer u een betonvloer met vloerverwarming wilt, kunt u dit volledig aan ons uitbesteden. De kosten voor een betonvloer met vloerverwarming zijn dan natuurlijk ook belangrijk. Een prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m², inclusief btw:

100 m² gevlinderd woonbeton, gekleurde toplaag en impregneerlaag € 11.340,00
10 groepen vloerverwarming tot 100 m² € 3.250,00
Hart op hart afstand 10 i.p.v. 15 centimeter (standaard voor betonvloer) € 510,00
Bypass en pompschakelaar € 174,95

Totaalprijs: 15.274,95

Bovengenoemde prijzen zijn incl. btw en kunnen afwijken per situatie. 

Vul onze rekentool in en ontvang binnen enkele minuten een prijs gebaseerd op uw situatie

Prijs beton storten tuin: terras of oprit

Wanneer u op zoek bent naar een betonnen terras of oprit dan zijn de prijzen anders dan voor een betonvloer in de woonkamer of andere binnenruimte. Een terras moet een minimale dikte van 15 centimeter hebben en bij een oprit is dit minimaal 20 centimeter. Daarnaast is het buiten nodig om bekisting te stellen. Lees verder over de prijzen van beton in de tuin.

Offerte op maat

Hierboven heeft u een overzicht gezien van de globale kosten. Benieuwd wat het kostenplaatje is voor een vloer in uw woning? Neem dan contact met ons op. Na een bezoek aan onze showroom stellen we een gespecificeerde offerte voor u op.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.