SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wat zijn de kosten van betonvloer storten per m2?

Wat zijn de kosten om een betonvloer te laten storten? Dit is ongetwijfeld een vraag die bij u op komt als u een betonvloer overweegt. Op deze pagina leggen wij u uit wat een gevlinderde betonvloer is, wat de minimale dikte is en wat de kosten van een betonnen vloer zijn!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

De betonvloeren die wij storten zijn échte massieve gevlinderde betonvloeren. Dit is een betonvloer met een minimale dikte van 7 centimeter. Deze betonvloer storten wij met behulp van een betonwagen en een betonpomp in uw woning. Wanneer het beton in de woning ligt, verdelen we de massa met een laser en een lange rei tot een egaal geheel. Wanneer de betonvloer voor een gedeelte is uitgehard, vlinderen we de betonvloer en strooien we de eventueel gewenste kleurpigmenten in. Deze kleurpigmenten vlinderen we in de toplaag van de betonvloer. Zo hardt de kleur samen met het beton uit en slijt deze kleur niet meer van de betonvloer.

kosten betonvloer storten, betonvloer met vloerverwarming, betonvloer storten en vlinderen, betonvloer impregneren, vloerinspiratie, grijze vloer, grijze betonvloer, betonnen designvloer, woonbeton

Voordelen gevlinderde betonvloer

Hieronder de voordelen van een gevlinderde woonbetonvloer:

  • Geen vertraging in het bouwproces;
  • Natuurlijke uitstraling;
  • Energiezuinig;
  • Kras- en slijtvast;
  • Naadloos;
  • Uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Steeds mooier in de loop der jaren.

Kosten betonvloer storten: de dikte

Wij stellen enkele voorwaarden om een betonvloer in uw woning te storten. Een van deze voorwaarden is de dikte. De minimale dikte is altijd 7 centimeter. De reden hiervan is omdat bij een dunnere bedekking, de kans op extreme scheurvorming aanwezig is. Deze 7 centimeter berekenen we vanaf de reflectiefolie. De vloerverwarmingsbuizen zitten in deze dikte inbegrepen. Op de vloerverwarmingsbuizen heeft u dan een dekking van ongeveer 5 centimeter. Deze dekking hebben we ook echt nodig. Dit betekent dat leidingen elkaar niet mogen kruisen. Als leidingen elkaar kruisen heeft u geen dekking meer van 5 centimeter. Kruisen leidingen elkaar wel? Dan is een dikkere betonvloer noodzakelijk. Houd dan rekening met een dikte van 9 centimeter. Voor elke centimeter meer aan dikte berekenen we een meerprijs van € 3,- per m², incl. btw.

Gevlinderde betonvloer in Kloetinge

Kosten betonvloer storten: soort betonmix

Naast de basis gevlinderde betonvloer kunt u de betonmix ook aanpassen naar een energiezuinige betonvloer of een krimparme betonvloer. Of zelfs een combinatie van beide. Deze energiezuinige samenstelling zorgt voor een compactere massa. Dit houdt in dat de warmte van de vloerverwarming beter doorkomt en ook langer wordt vastgehouden. Hierdoor hoeft u minder warm te stoken voor een behaaglijke temperatuur. Een energiezuinige betonvloer is daarom kostenbesparend.

De krimparme variant zorgt ervoor dat uw betonvloer minder werkt. Daardoor is er minder kans op scheurvorming. Houd er wel rekening mee dat we de kans op scheurvormig nooit volledig kunnen uitsluiten. Scheuren horen bij het karakter van een betonvloer en vullen wij, als enige in Nederland, kosteloos op. Zo komt er geen zand of vuil in uw betonvloer terecht. De extra kosten voor een energiezuinige betonmix zijn € 5,00 per m², incl. btw. Ook voor de krimparme betonmix rekenen we een prijs van € 4,50 per m², incl. btw extra.

Kosten betonvloer storten: toevoeging van kleurpigmenten

Om invloed te hebben op de kleur van de betonvloer raden wij aan om te kiezen voor toevoeging van kleurpigmenten. Oftewel, de gekleurde toplaag. Beton is een natuurproduct. Doordat één van de ingrediënten van beton zand is, kan de kleur van uw betonvloer afwijken. Geler zand geeft een andere uitstraling dan bijvoorbeeld grijs zand. Veel gekozen kleuren zijn basisgrijs, basisgrijs met zandkleur, middengrijs en donkergrijs. De prijs voor een gekleurde toplaag is € 12,50 per m², incl. btw.

Wat kost een betonvloer storten en vlinderen?

Het vlinderen van de betonvloer is bij onderstaande prijzen inbegrepen. Vlinderen zorgt ervoor dat uw betonvloer voor ca. 85% vuil- en vloeistofafstotend is. Om lang en zorgeloos van uw betonvloer te genieten is goede reiniging, bescherming en onderhoud noodzakelijk.

Uw betonvloer reinigen, beschermen en onderhouden

We beschermen uw betonvloer door middel van impregneren. Het impregneren geeft een bescherming van ca. 95%. De prijs voor het impregneren van uw betonvloer is € 24,50 per m², incl. btw.

Reinigingsmiddel en onderhoudsmiddel om uw betonvloer het beste te onderhouden bestelt u eenvoudig bij Vloerenonderhoud.nl.

betonvloer binnen en buiten, woonbeton binnen en buiten, gevlinderd beton, woonbeton, beton design, kosten betonvloer storten

Kostenoverzicht betonvloer storten per m²

Hieronder een prijsvoorbeeld voor de kosten voor het storten van de betonvloer

Betonvloer 7 centimeter incl. vlinderen € 87,95 per m², incl. btw
Meerprijs elke extra cm dikte €3,00 per m², incl. btw
Gekleurde, verstevigende toplaag €12,50 per m², incl. btw
Impregneren incl. garantie €24,50 per m², incl. btw

Bovengenoemde prijzen zijn incl. btw en kunnen afwijken per situatie. 

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen, kosten betonvloer storten

Kosten betonvloer met vloerverwarming

Wanneer u een betonvloer met vloerverwarming wilt, kunt u dit volledig aan ons uitbesteden. De kosten voor een betonvloer met vloerverwarming zijn dan natuurlijk ook belangrijk. Een prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m², inclusief btw:

100 m² gevlinderd woonbeton (7 cm dik), gekleurde toplaag en impregneerlaag € 12.495,00
100 m² energiezuinige- en krimparme variant € 950,00
10 groepen vloerverwarming tot 100 m² € 3.399,00
Hart op hart afstand 10 i.p.v. 15 centimeter (standaard voor betonvloer) € 550,00
Bypass en pompschakelaar € 200,00

Totaalprijs: €17.594,00

Bovengenoemde prijzen zijn incl. btw en kunnen afwijken per situatie. 

Vul onze rekentool in en ontvang binnen enkele minuten een richtprijs gebaseerd op uw situatie.

Rekentool

Prijs beton storten tuin: terras of oprit

Wanneer u op zoek bent naar een betonnen terras of oprit dan zijn de prijzen anders dan voor een betonvloer in de woonkamer of andere binnenruimte. Een terras moet een minimale dikte van 15 centimeter hebben en bij een oprit is dit minimaal 20 centimeter. Daarnaast is het buiten nodig om bekisting te stellen. Lees voor meer informatie verder op: Prijzen van beton in de tuin.

Offerte op maat

Hierboven heeft u een overzicht gezien van de globale kosten. Benieuwd wat het kostenplaatje is voor een vloer in uw woning? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak in onze showroom. Naar aanleiding van uw bezoek, stellen wij een passende offerte voor u op!

Afspraak maken

Ons meest recente werk